Oliemaatschappijen roepen op tot uniforme brandstof-etiketten

De EU moet met uniforme brandstofetiketten komen. Dat vindt de Europese koepelorganisatie van oliemaatschappijen FuelsEurope. De belangenvereniging stuurde hiertoe een brief aan de EU-lidstaten en aan de Europese Commissie. Door uniforme etiketten voor traditionele en alternatieve brandstoffen te introduceren, moet de verwarring bij consumenten zo klein mogelijk worden gehouden, vooral als ze in het buitenland tanken of de accu opladen.

Europese regels dwingen lidstaten om in de toekomst etiketten te introduceren voor de diverse brandstoffen en energiedragers. Deze afbeeldingen moeten zowel op voertuigen als op tankzuilen en laadpalen worden geplaatst. FuelsEurope is van mening dat deze etiketten in alle betreffende landen identiek moeten zijn en riep hiertoe op in een brief, die is opgesteld samen met de koepelorganisaties voor autoproducenten en tweewielerfabrikanten.

“Bovendien is dit de enige manier waarop de betreffende industrieën in staat zijn om de nieuwe etiketten te introduceren in de gehele Europese markt, op een dusdanige manier dat alle consumenten optimaal zijn geïnformeerd.” In Nederland heeft onder meer Rai Vereniging contact hierover met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Auteur: Tom van Gurp

Oliemaatschappijen roepen op tot uniforme brandstof-etiketten | MobilityEnergy.com

Oliemaatschappijen roepen op tot uniforme brandstof-etiketten

De EU moet met uniforme brandstofetiketten komen. Dat vindt de Europese koepelorganisatie van oliemaatschappijen FuelsEurope. De belangenvereniging stuurde hiertoe een brief aan de EU-lidstaten en aan de Europese Commissie. Door uniforme etiketten voor traditionele en alternatieve brandstoffen te introduceren, moet de verwarring bij consumenten zo klein mogelijk worden gehouden, vooral als ze in het buitenland tanken of de accu opladen.

Europese regels dwingen lidstaten om in de toekomst etiketten te introduceren voor de diverse brandstoffen en energiedragers. Deze afbeeldingen moeten zowel op voertuigen als op tankzuilen en laadpalen worden geplaatst. FuelsEurope is van mening dat deze etiketten in alle betreffende landen identiek moeten zijn en riep hiertoe op in een brief, die is opgesteld samen met de koepelorganisaties voor autoproducenten en tweewielerfabrikanten.

“Bovendien is dit de enige manier waarop de betreffende industrieën in staat zijn om de nieuwe etiketten te introduceren in de gehele Europese markt, op een dusdanige manier dat alle consumenten optimaal zijn geïnformeerd.” In Nederland heeft onder meer Rai Vereniging contact hierover met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Auteur: Tom van Gurp