'straks ook waterstof'

Fieten Olie opent in Steenwijk 70e multifuel station met tanken én laden

Fieten Olie heeft woensdag aan de Eeser Gaard in Steenwijk het 70e tankstation van het bedrijf geopend, een multifuel station met zowel fossiele als ‘groene’ brandstoffen voor personenauto’s en trucks. ‘Hierbij zal het niet blijven want we streven naar een netwerk van honderd stations’, aldus directeur Richard Fieten.
Het multifuel station in Steenwijk dat een moderne vormgeving laat zien, biedt een range fossiele en ‘groene’ brandstoffen en dadelijk ook laadfaciliteiten voor personenauto’s en vrachtwagens. Foto: Fieten Olie, 2024

Fieten Olie heeft woensdag aan de Eeser Gaard in Steenwijk het 70e tankstation van het bedrijf geopend, een multifuel station met zowel fossiele als ‘groene’ brandstoffen voor personenauto’s en trucks. ‘Hierbij zal het niet blijven want we streven naar een netwerk van honderd stations’, aldus directeur Richard Fieten.

Fieten Olie Steenwijk is geopend op een prominente locatie op het bedrijvenpark Eeserwold, niet ver van de snelweg A32. Het onbemande multifuel station, dat een heel bijzondere en moderne vormgeving laat zien (foto), biedt een range aan fossiele en ‘groene’ brandstoffen voor personenauto’s en vrachtwagens. Die kunnen er terecht voor Euro 95, Super 98, diesel, HVO100 en AdBlue. Omdat Fieten Olie ook inspeelt op de energietransitie, komen er op de locatie aan de Eeser Gaard binnenkort ook laadpalen voor zowel personenauto’s als e-trucks. Dit is een primeur voor Noordoost-Nederland. Daarnaast worden er wasboxen gerealiseerd en wordt er een bandenpomp en een unit met ruitenwisservloeistof geplaatst. Er is een aanvraag om op de locatie dadelijk ook waterstof te bieden, maar het is nog wachten op de vergunning hiervoor.

Naar honderd

Directeur Richard Fieten van het bedrijf uit Hollandscheveld is een belangrijke aanjager van de enorme groei die het bedrijf nu doormaakt en door heeft gemaakt. “We streven naar een netwerk van honderd tankstations”, zegt hij. “Daarnaast leveren we brandstoffen, AdBlue en smeermiddelen aan duizenden afnemers en beschikken we over 28 eigen tankwagens. We bouwen aan een compleet, landelijk dekkend Fieten Olie tankstationnetwerk. De enige provincie waar we nu nog niet aanwezig zijn, is Zeeland. Maar als er een kans is…”

Uitbreiding

Fieten Olie richt zich overigens niet alleen op brandstoffen. “Zeker ook stroom heeft onze volle aandacht en door waterstof aan te bieden kunnen we ook de CO2-uitstoot verminderen”, aldus Fieten die de volgende uitbreiding alweer in het vizier heeft. “In het Friese Gorredijk zijn we bezig met de realisatie van een mooi laadplein.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Fieten Olie opent in Steenwijk 70e multifuel station met tanken én laden | MobilityEnergy.com
'straks ook waterstof'

Fieten Olie opent in Steenwijk 70e multifuel station met tanken én laden

Fieten Olie heeft woensdag aan de Eeser Gaard in Steenwijk het 70e tankstation van het bedrijf geopend, een multifuel station met zowel fossiele als ‘groene’ brandstoffen voor personenauto’s en trucks. ‘Hierbij zal het niet blijven want we streven naar een netwerk van honderd stations’, aldus directeur Richard Fieten.
Het multifuel station in Steenwijk dat een moderne vormgeving laat zien, biedt een range fossiele en ‘groene’ brandstoffen en dadelijk ook laadfaciliteiten voor personenauto’s en vrachtwagens. Foto: Fieten Olie, 2024

Fieten Olie heeft woensdag aan de Eeser Gaard in Steenwijk het 70e tankstation van het bedrijf geopend, een multifuel station met zowel fossiele als ‘groene’ brandstoffen voor personenauto’s en trucks. ‘Hierbij zal het niet blijven want we streven naar een netwerk van honderd stations’, aldus directeur Richard Fieten.

Fieten Olie Steenwijk is geopend op een prominente locatie op het bedrijvenpark Eeserwold, niet ver van de snelweg A32. Het onbemande multifuel station, dat een heel bijzondere en moderne vormgeving laat zien (foto), biedt een range aan fossiele en ‘groene’ brandstoffen voor personenauto’s en vrachtwagens. Die kunnen er terecht voor Euro 95, Super 98, diesel, HVO100 en AdBlue. Omdat Fieten Olie ook inspeelt op de energietransitie, komen er op de locatie aan de Eeser Gaard binnenkort ook laadpalen voor zowel personenauto’s als e-trucks. Dit is een primeur voor Noordoost-Nederland. Daarnaast worden er wasboxen gerealiseerd en wordt er een bandenpomp en een unit met ruitenwisservloeistof geplaatst. Er is een aanvraag om op de locatie dadelijk ook waterstof te bieden, maar het is nog wachten op de vergunning hiervoor.

Naar honderd

Directeur Richard Fieten van het bedrijf uit Hollandscheveld is een belangrijke aanjager van de enorme groei die het bedrijf nu doormaakt en door heeft gemaakt. “We streven naar een netwerk van honderd tankstations”, zegt hij. “Daarnaast leveren we brandstoffen, AdBlue en smeermiddelen aan duizenden afnemers en beschikken we over 28 eigen tankwagens. We bouwen aan een compleet, landelijk dekkend Fieten Olie tankstationnetwerk. De enige provincie waar we nu nog niet aanwezig zijn, is Zeeland. Maar als er een kans is…”

Uitbreiding

Fieten Olie richt zich overigens niet alleen op brandstoffen. “Zeker ook stroom heeft onze volle aandacht en door waterstof aan te bieden kunnen we ook de CO2-uitstoot verminderen”, aldus Fieten die de volgende uitbreiding alweer in het vizier heeft. “In het Friese Gorredijk zijn we bezig met de realisatie van een mooi laadplein.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk