Wiebes onderzoekt of hybride voertuigen wel elektrisch rijden

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes gaat onderzoeken of gebruikers van hybride voertuigen veel elektrisch rijden of juist vaak benzine tanken. Daarmee wil hij bekijken of de fiscale stimulering van semi-elektrische auto’s wel het effect heeft dat hij beoogt, namelijk minder uitstoot van schadelijke stoffen doordat meer elektrische kilometers worden gemaakt.

Momenteel betalen bestuurders van hybride voertuigen, zoals de Toyota Prius en de Opel Ampera, minder autobelastingen dan benzinevoertuigen. Of dit daadwerkelijk leidt tot minder uitstoot, is onduidelijk. Wiebes geeft dat er ergernis is bij diverse Tweede Kamerleden over het tankgedrag van gebruikers van dergelijke voertuigen.

Onderzoek

De bewindsman wil onder meer informatie inwinnen bij leasemaatschappijen en hen bevragen naar hun ervaringen met hybride voertuigen. Ook wil hij met partijen uit het veld nadenken over eventuele aanvullende regelgeving. “Als je twijfelt of een maatregel werkt, ben je verplicht om onderzoek te doen”, zegt de staatssecretaris in een radio-interview.

Wanneer Wiebes precies begint met het onderzoek, heeft hij niet meegedeeld. Al geeft hij aan op korte termijn te willen starten. Welke maatregelen hij neemt als blijkt dat veel auto’s met stekker nauwelijks opladen, is niet duidelijk.

Tijdens het Nationaal Tankstation Congres op 11 november 2014 in Maarssen (Utrecht) wordt aandacht besteed aan de brandstofmix van de toekomst en de rol van elektriciteit in het wegvervoer.

Inschrijven kan nog steeds via: www.tankpro.nl/tankstation-vakbeurs-2014/registratie/

Bekijk het complete programma via: www.tankpro.nl/tankstation-vakbeurs-2014/congres/

Auteur: Tom van Gurp

Wiebes onderzoekt of hybride voertuigen wel elektrisch rijden | MobilityEnergy.com

Wiebes onderzoekt of hybride voertuigen wel elektrisch rijden

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes gaat onderzoeken of gebruikers van hybride voertuigen veel elektrisch rijden of juist vaak benzine tanken. Daarmee wil hij bekijken of de fiscale stimulering van semi-elektrische auto’s wel het effect heeft dat hij beoogt, namelijk minder uitstoot van schadelijke stoffen doordat meer elektrische kilometers worden gemaakt.

Momenteel betalen bestuurders van hybride voertuigen, zoals de Toyota Prius en de Opel Ampera, minder autobelastingen dan benzinevoertuigen. Of dit daadwerkelijk leidt tot minder uitstoot, is onduidelijk. Wiebes geeft dat er ergernis is bij diverse Tweede Kamerleden over het tankgedrag van gebruikers van dergelijke voertuigen.

Onderzoek

De bewindsman wil onder meer informatie inwinnen bij leasemaatschappijen en hen bevragen naar hun ervaringen met hybride voertuigen. Ook wil hij met partijen uit het veld nadenken over eventuele aanvullende regelgeving. “Als je twijfelt of een maatregel werkt, ben je verplicht om onderzoek te doen”, zegt de staatssecretaris in een radio-interview.

Wanneer Wiebes precies begint met het onderzoek, heeft hij niet meegedeeld. Al geeft hij aan op korte termijn te willen starten. Welke maatregelen hij neemt als blijkt dat veel auto’s met stekker nauwelijks opladen, is niet duidelijk.

Tijdens het Nationaal Tankstation Congres op 11 november 2014 in Maarssen (Utrecht) wordt aandacht besteed aan de brandstofmix van de toekomst en de rol van elektriciteit in het wegvervoer.

Inschrijven kan nog steeds via: www.tankpro.nl/tankstation-vakbeurs-2014/registratie/

Bekijk het complete programma via: www.tankpro.nl/tankstation-vakbeurs-2014/congres/

Auteur: Tom van Gurp