Verlaging van creditcard-tarieven komt stap dichterbij

Tarieven voor het gebruik van creditcards worden aan banden gelegd door Europa. Daarover hebben het Europees Parlement en de ministers van Financiën van de lidstaten een akkoord bereikt. Creditcard-maatschappijen mogen onder de nieuwe regels niet meer dan 0,3 procent van het aankoopbedrag als tarief vragen.

Dat de verlaging eraan zat te komen, was al duidelijk. Het parlement had het voorstel eerder dit jaar aangenomen, maar had nog geen akkoord van de verschillende nationale ministers. Dat akkoord is er nu dus wel gekomen.

Tankstations

Bij Nederlandse tankstations komen betalingen met creditcards niet veel voor. Pin- en contante transacties zijn een stuk populairder. Gelukkig maar, want het gebruik van creditcards brengt hogere kosten met zich mee voor pomphouders. Ook als de nieuwe regels van kracht worden, blijven de kosten hoger dan voor andere vormen van afrekenen.

Het pinnen zelf is eerder dit jaar ook goedkoper geworden. Diverse brancheverenigingen, waaronder Beta, hebben met CCV afgesproken dat de tarieven voor pinbetalingen omlaag gaan voor aangesloten leden van de betreffende brancheorganisaties. Hoeveel de kosten zijn verlaagd, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Beta en CCV sluiten overeenkomst voor lagere pintarieven

Auteur: Tom van Gurp

Verlaging van creditcard-tarieven komt stap dichterbij | MobilityEnergy.com

Verlaging van creditcard-tarieven komt stap dichterbij

Tarieven voor het gebruik van creditcards worden aan banden gelegd door Europa. Daarover hebben het Europees Parlement en de ministers van Financiën van de lidstaten een akkoord bereikt. Creditcard-maatschappijen mogen onder de nieuwe regels niet meer dan 0,3 procent van het aankoopbedrag als tarief vragen.

Dat de verlaging eraan zat te komen, was al duidelijk. Het parlement had het voorstel eerder dit jaar aangenomen, maar had nog geen akkoord van de verschillende nationale ministers. Dat akkoord is er nu dus wel gekomen.

Tankstations

Bij Nederlandse tankstations komen betalingen met creditcards niet veel voor. Pin- en contante transacties zijn een stuk populairder. Gelukkig maar, want het gebruik van creditcards brengt hogere kosten met zich mee voor pomphouders. Ook als de nieuwe regels van kracht worden, blijven de kosten hoger dan voor andere vormen van afrekenen.

Het pinnen zelf is eerder dit jaar ook goedkoper geworden. Diverse brancheverenigingen, waaronder Beta, hebben met CCV afgesproken dat de tarieven voor pinbetalingen omlaag gaan voor aangesloten leden van de betreffende brancheorganisaties. Hoeveel de kosten zijn verlaagd, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Beta en CCV sluiten overeenkomst voor lagere pintarieven

Auteur: Tom van Gurp