Puur Retail Services start samenwerking met leverancier Sligro

Sligro

De 24 tankstations van inkoopcoöperatie Puur worden in de nabije toekomst allemaal beleverd door Sligro. Het volledige food-assortiment van alle stations van de aangesloten leden komt van de groothandel uit Veghel. Dat zegt Sander Vink, pomphouder en oprichter van Puur Retail Services.

Tot nu toe werden de vestigingen door verschillende leveranciers bevoorraad. Dat gaat in de toekomst dus wijzigen. ”We willen echt toe naar samenwerking met één leverancier”, aldus Vink.

Sligro

De coöperatie bracht een tender uit en Sligro kwam daarin als beste uit de bus. ”Enkele ondernemers zijn de afgelopen weken al beleverd, als een soort pilot. Nu gaan we dat uitrollen naar de overige stations.” Volgende week zetten beide partijen een handtekening onder het contract.

Doordat de tankstations samen gaan inkopen, hopen ze een inkoopvoordeel te behalen en een betere marge over te houden. ”Zeker in deze tijd is het belangrijk om de krachten te bundelen.” Dit omdat de petrolmarkt volop in beweging is en lang niet altijd in een richting die gunstig is voor de branche. Zuinigere auto’s, problemen aan de grens en supermarkten die langer open zijn, zorgen dat de winsten onder druk staan.

Tankstations

Samenwerking vindt daarom steeds meer plaats. Zo hebben eerder dit voorjaar tientallen ondernemers zich verenigd in inkoopcoöperatie De Vrije Pomp. Ze willen onder meer samen brandstof inkopen. Een aantal van hen overweegt ook te starten met een eigen kaart en zelfs met een eigen merk.

Puur Retail Services is in 2012 opgericht. Inmiddels zijn er elf ondernemers bij aangesloten, die in totaal 24 tankstations hebben. De stations liggen verspreid over het land, onder meer in Harmelen, Venlo, Noordwijk en Rotterdam.

Tom van Gurp

Lees ook: Retailorganisatie Puur gaat het net even anders doen

Auteur: Tom van Gurp

Puur Retail Services start samenwerking met leverancier Sligro | MobilityEnergy.com

Puur Retail Services start samenwerking met leverancier Sligro

Sligro

De 24 tankstations van inkoopcoöperatie Puur worden in de nabije toekomst allemaal beleverd door Sligro. Het volledige food-assortiment van alle stations van de aangesloten leden komt van de groothandel uit Veghel. Dat zegt Sander Vink, pomphouder en oprichter van Puur Retail Services.

Tot nu toe werden de vestigingen door verschillende leveranciers bevoorraad. Dat gaat in de toekomst dus wijzigen. ”We willen echt toe naar samenwerking met één leverancier”, aldus Vink.

Sligro

De coöperatie bracht een tender uit en Sligro kwam daarin als beste uit de bus. ”Enkele ondernemers zijn de afgelopen weken al beleverd, als een soort pilot. Nu gaan we dat uitrollen naar de overige stations.” Volgende week zetten beide partijen een handtekening onder het contract.

Doordat de tankstations samen gaan inkopen, hopen ze een inkoopvoordeel te behalen en een betere marge over te houden. ”Zeker in deze tijd is het belangrijk om de krachten te bundelen.” Dit omdat de petrolmarkt volop in beweging is en lang niet altijd in een richting die gunstig is voor de branche. Zuinigere auto’s, problemen aan de grens en supermarkten die langer open zijn, zorgen dat de winsten onder druk staan.

Tankstations

Samenwerking vindt daarom steeds meer plaats. Zo hebben eerder dit voorjaar tientallen ondernemers zich verenigd in inkoopcoöperatie De Vrije Pomp. Ze willen onder meer samen brandstof inkopen. Een aantal van hen overweegt ook te starten met een eigen kaart en zelfs met een eigen merk.

Puur Retail Services is in 2012 opgericht. Inmiddels zijn er elf ondernemers bij aangesloten, die in totaal 24 tankstations hebben. De stations liggen verspreid over het land, onder meer in Harmelen, Venlo, Noordwijk en Rotterdam.

Tom van Gurp

Lees ook: Retailorganisatie Puur gaat het net even anders doen

Auteur: Tom van Gurp