Purmerend krijgt Texaco-tankstation met Spar, Go Fresh, Burger King en Starbucks

Purmerend krijgt Texaco-tankstation met Spar, Go Fresh, Burger King en Starbucks
Purmerend krijgt een Texaco met Spar-shop, Go Fresh bakery en vestigingen van Burger King en Starbucks met drive-through. EG Group, 2023

Op bedrijventerrein ‘Baanstee Noord’ ten noordoosten van het Noord-Hollandse Purmerend wordt momenteel gebouwd aan een voorzieningenpunt dat bezoekers een Texaco-tankstation met Spar-shop en Go Fresh bakery zal bieden. Ook komen er vestigingen van Burger King en Starbucks met drive-through.

Aan de Vleetstraat in Purmerend, op steenworp afstand van de N244 tussen de Noord-Hollandse plaats en Edam/Volendam, is EG Group van start gegaan met de realisatie van een groot nieuw Texaco-tankstation. De shop van de Texaco krijgt een Spar-gemakswinkel en een bakery volgens de formule Go Fresh. In de bemande shop zullen gemak, snelheid, service en klantvriendelijkheid centraal staan. Naast vergeten boodschappen in het Spar-gedeelte kunnen bezoekers in de Go Fresh bakery terecht voor een brede keuze aan ter plekke vers bereide eet- en drinkwaren, warme en koude snacks en baristakoffie. Naast de bekende traditionele brandstoffen biedt de Texaco dadelijk ook vier snellaadpalen van 150 kWh en kunnen vrachtwagens er hernieuwbare diesel HVO100 tanken. Duurzame brandstoffen was volgens EG Group een van de eisen om op de locatie het concept te mogen realiseren. Met in het achterhoofd de toenemende vraag naar laadfaciliteiten is er ruimte gereserveerd voor tien snelladers in totaal.

Restaurants

Voorzieningenpunt Baanstee Noord krijgt ook een restaurant van Burger King en een vestiging van koffieformule Starbucks. Door middel van een drive-through bij beide zaken, kunnen bezoekers dadelijk ook vanuit de auto hun bestelling plaatsen. Het voorzieningenpunt wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd waarbij de stroom wordt geleverd met behulp van honderden zonnepanelen op het dak. Met voorzieningenpunt Baanstee Noord spelen de initiatiefnemers in op de behoefte van de consument die vandaag de dag gemak en beleving wil en zo veel mogelijk services op één locatie bij elkaar wil hebben. Naar verwachting opent de tank-, laad-, eet- en drinklocatie medio 2023 de deuren.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Purmerend krijgt Texaco-tankstation met Spar, Go Fresh, Burger King en Starbucks | MobilityEnergy.com

Purmerend krijgt Texaco-tankstation met Spar, Go Fresh, Burger King en Starbucks

Purmerend krijgt Texaco-tankstation met Spar, Go Fresh, Burger King en Starbucks
Purmerend krijgt een Texaco met Spar-shop, Go Fresh bakery en vestigingen van Burger King en Starbucks met drive-through. EG Group, 2023

Op bedrijventerrein ‘Baanstee Noord’ ten noordoosten van het Noord-Hollandse Purmerend wordt momenteel gebouwd aan een voorzieningenpunt dat bezoekers een Texaco-tankstation met Spar-shop en Go Fresh bakery zal bieden. Ook komen er vestigingen van Burger King en Starbucks met drive-through.

Aan de Vleetstraat in Purmerend, op steenworp afstand van de N244 tussen de Noord-Hollandse plaats en Edam/Volendam, is EG Group van start gegaan met de realisatie van een groot nieuw Texaco-tankstation. De shop van de Texaco krijgt een Spar-gemakswinkel en een bakery volgens de formule Go Fresh. In de bemande shop zullen gemak, snelheid, service en klantvriendelijkheid centraal staan. Naast vergeten boodschappen in het Spar-gedeelte kunnen bezoekers in de Go Fresh bakery terecht voor een brede keuze aan ter plekke vers bereide eet- en drinkwaren, warme en koude snacks en baristakoffie. Naast de bekende traditionele brandstoffen biedt de Texaco dadelijk ook vier snellaadpalen van 150 kWh en kunnen vrachtwagens er hernieuwbare diesel HVO100 tanken. Duurzame brandstoffen was volgens EG Group een van de eisen om op de locatie het concept te mogen realiseren. Met in het achterhoofd de toenemende vraag naar laadfaciliteiten is er ruimte gereserveerd voor tien snelladers in totaal.

Restaurants

Voorzieningenpunt Baanstee Noord krijgt ook een restaurant van Burger King en een vestiging van koffieformule Starbucks. Door middel van een drive-through bij beide zaken, kunnen bezoekers dadelijk ook vanuit de auto hun bestelling plaatsen. Het voorzieningenpunt wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd waarbij de stroom wordt geleverd met behulp van honderden zonnepanelen op het dak. Met voorzieningenpunt Baanstee Noord spelen de initiatiefnemers in op de behoefte van de consument die vandaag de dag gemak en beleving wil en zo veel mogelijk services op één locatie bij elkaar wil hebben. Naar verwachting opent de tank-, laad-, eet- en drinklocatie medio 2023 de deuren.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk