DNV: waterstof geen oplossing voor personenauto’s, wel voor deel vrachtwagens

Beeld: Remco Nieuwenbroek

Waterstof wordt op mondiale schaal geen toekomstige brandstof voor personenauto’s. Dat voorspelt risicobeheerder en verzekeraar DNV in het recent uitgebrachte rapport ‘Hydrogen Forecast to 2050’. In het zware wegtransport liggen er wél kansen voor waterstof, maar de ontwikkelingen zullen waarschijnlijk te traag verlopen om de klimaatdoelen te halen. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

1 reactie op “DNV: waterstof geen oplossing voor personenauto’s, wel voor deel vrachtwagens”

Henk Broeksteeg|16.06.22|15:46

Het rapport van DNV is ongefundeerd en gebaseerd op enkel aannames en verwachtingen en nergens wordt verwezen naar (wetenschappelijk) onderzoek. Verder wordt aangenomen dat een brand bij een waterstof station de pomphouders zal afschrikken terwijl het gevaar bij het gebruik LPG veel groter is. Elektrificatie betekent wachttijden bij het “tanken“ en overbelasting van het net. Het werkelijke probleem is het gebrek aan visie en daadkracht van onze overheid de afgelopen 15 jaren.

Henk Broeksteeg

DNV: waterstof geen oplossing voor personenauto’s, wel voor deel vrachtwagens | MobilityEnergy.com

DNV: waterstof geen oplossing voor personenauto’s, wel voor deel vrachtwagens

Beeld: Remco Nieuwenbroek

Waterstof wordt op mondiale schaal geen toekomstige brandstof voor personenauto’s. Dat voorspelt risicobeheerder en verzekeraar DNV in het recent uitgebrachte rapport ‘Hydrogen Forecast to 2050’. In het zware wegtransport liggen er wél kansen voor waterstof, maar de ontwikkelingen zullen waarschijnlijk te traag verlopen om de klimaatdoelen te halen. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad Mobility Energy.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

1 reactie op “DNV: waterstof geen oplossing voor personenauto’s, wel voor deel vrachtwagens”

Henk Broeksteeg|16.06.22|15:46

Het rapport van DNV is ongefundeerd en gebaseerd op enkel aannames en verwachtingen en nergens wordt verwezen naar (wetenschappelijk) onderzoek. Verder wordt aangenomen dat een brand bij een waterstof station de pomphouders zal afschrikken terwijl het gevaar bij het gebruik LPG veel groter is. Elektrificatie betekent wachttijden bij het “tanken“ en overbelasting van het net. Het werkelijke probleem is het gebrek aan visie en daadkracht van onze overheid de afgelopen 15 jaren.

Henk Broeksteeg