Rolande wil jaarlijks uitbreiden met zo’n tien tankstations

Het Tilburgse Rolande mikt op een jaarlijkse uitbreiding van zo’n tien LNG-tankstations. Het grootste deel daarvan zal in Duitsland gebouwd worden. Dat vertelde business unit manager bio-fuels Herbert Boender woensdagmiddag in de uitzending van TankProTV. 

Er zijn momenteel zo’n dertig LNG-stations in Nederland, waarvan dertien van Rolande zijn. ‘’Met het huidige aantal LNG-stations kunnen we heel Nederland bedienen, maar ik zie dat wel groeien’’, aldus Boender. ‘’Ik zie LNG en bio-LNG echt als dé oplossing voor het transporteren over grote afstanden.”

Ontwikkeling

Rolande begon zo’n tien jaar geleden met het aanbieden van liquified natural gas. Op dat moment was er volgens Boender nog heel weinig Bio-LNG beschikbaar. Die alternatieve brandstof wordt gemaakt van afvalstromen. ‘’De ontwikkeling van LNG naar bio-LNG is misschien nog wel iets sneller gegaan dan we vooraf hadden gedacht. Wat ons betreft een fantastische ontwikkeling.’’ Want juist met Bio-LNG kan het wegtransport fossielvrij gemaakt worden, denkt de business unit manager.

Mede door de groeiende vraag naar het product besloot het bedrijf zelf een fabriek te bouwen in Leeuwarden, die in 2023 klaar moet zijn. Namens Rolande leidt Boenders dat proces. ‘’Uiteindelijk hebben we gezien dat dat de manier is om projecten aan de gang te krijgen. Door zelf de stap te maken.’’

Te weinig

Het is overigens niet de bedoeling dat alle Bio-LNG uit de eigen fabriek komt. ‘’Dat is gewoon te weinig. We hebben voor een strategie gekozen waarbij een deel van het volume ingekocht gaat worden en een deel van het volume uit eigen fabrieken komen.’’ Later volgen meerdere soortgelijke fabrieken in Nederland en Duitsland.

De uitzending van woensdag 2 juni is hieronder terug te kijken.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Rolande wil jaarlijks uitbreiden met zo’n tien tankstations | MobilityEnergy.com

Rolande wil jaarlijks uitbreiden met zo’n tien tankstations

Het Tilburgse Rolande mikt op een jaarlijkse uitbreiding van zo’n tien LNG-tankstations. Het grootste deel daarvan zal in Duitsland gebouwd worden. Dat vertelde business unit manager bio-fuels Herbert Boender woensdagmiddag in de uitzending van TankProTV. 

Er zijn momenteel zo’n dertig LNG-stations in Nederland, waarvan dertien van Rolande zijn. ‘’Met het huidige aantal LNG-stations kunnen we heel Nederland bedienen, maar ik zie dat wel groeien’’, aldus Boender. ‘’Ik zie LNG en bio-LNG echt als dé oplossing voor het transporteren over grote afstanden.”

Ontwikkeling

Rolande begon zo’n tien jaar geleden met het aanbieden van liquified natural gas. Op dat moment was er volgens Boender nog heel weinig Bio-LNG beschikbaar. Die alternatieve brandstof wordt gemaakt van afvalstromen. ‘’De ontwikkeling van LNG naar bio-LNG is misschien nog wel iets sneller gegaan dan we vooraf hadden gedacht. Wat ons betreft een fantastische ontwikkeling.’’ Want juist met Bio-LNG kan het wegtransport fossielvrij gemaakt worden, denkt de business unit manager.

Mede door de groeiende vraag naar het product besloot het bedrijf zelf een fabriek te bouwen in Leeuwarden, die in 2023 klaar moet zijn. Namens Rolande leidt Boenders dat proces. ‘’Uiteindelijk hebben we gezien dat dat de manier is om projecten aan de gang te krijgen. Door zelf de stap te maken.’’

Te weinig

Het is overigens niet de bedoeling dat alle Bio-LNG uit de eigen fabriek komt. ‘’Dat is gewoon te weinig. We hebben voor een strategie gekozen waarbij een deel van het volume ingekocht gaat worden en een deel van het volume uit eigen fabrieken komen.’’ Later volgen meerdere soortgelijke fabrieken in Nederland en Duitsland.

De uitzending van woensdag 2 juni is hieronder terug te kijken.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl