Zeven BP-tankstations starten mobiel betalen met Payconiq

Sinds deze week kunnen klanten bij zeven BP-locaties hun brandstof en aankopen in de shop afrekenen met de smartphone. TSG Nederland start het aanbieden van mobiel betalen in samenwerking met Payconiq bij BP D!Vers Woerden, BP Commandeur Amsterdam en BP-locaties in Beverwijk, Hilversum, IJmuiden, Naarden en Zandvoort.

Klanten kunnen bij de bemande kassa’s van de zeven BP-locaties aangeven dat ze met hun smartphone willen betalen. De shopmedewerker laat een QR-code op het kassascherm verschijnen die kan worden gescand met de Payconiq-app. In de app ziet de klant vervolgens het bedrag en kan de betaling worden bevestigd met een vingerafdruk of pincode.

Henk van Os van BP D!Vers Woerden ziet volop kansen voor mobiel betalen. “Wij proberen altijd de beste service te bieden aan onze klanten. Met Payconiq zetten we de stap richting de toekomst van betalen, waarbij betalingen worden gekoppeld aan voordelen voor de klant. Bijvoorbeeld automatisch punten sparen, wasbeurten aan andere aankopen koppelen en stapelkorting voor terugkerende consumenten. Dat is allemaal mogelijk dankzij de QR-code.”

Pincode, vingerafdruk of FaceID

Betalingen met Payconiq zijn beveiligd met een persoonlijke pincode of vingerafdruk. Consumenten met een iPhone kunnen ook FaceID inschakelen. Payconiq heeft grote Europese banken als aandeelhouder, waaronder de Nederlandse banken ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank en SNS. De app is voor consumenten gratis en ondernemers betalen een scherp tarief per transactie. Zij kunnen QR-codes van Payconiq aanbieden via betaalterminal, kassascherm, op de bon of op een sticker.

Payconiq maakt betalen met een smartphone in winkels, online in webshops en onderling tussen contacten gemakkelijk. In Nederland, waar de app dit jaar is gestart, kan bij ruim 1.500 betaallocaties met Payconiq worden betaald. Hiertoe behoren supermarkten zoals Dekamarkt, Dirk en Spar, retailketens zoals Bruna, Jeans Centre en Mitra en andere betaalpunten zoals de TanQyou Park app. In België, waar Payconiq al langer actief is, kan bij ruim 60.000 verschillende verkooppunten met Payconiq worden betaald. Iedereen met een Android- of iOS-smartphone kan gebruikmaken van de betaalapp, ongeacht bij welke bank de gebruiker een bankrekening heeft.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Zeven BP-tankstations starten mobiel betalen met Payconiq | MobilityEnergy.com

Zeven BP-tankstations starten mobiel betalen met Payconiq

Sinds deze week kunnen klanten bij zeven BP-locaties hun brandstof en aankopen in de shop afrekenen met de smartphone. TSG Nederland start het aanbieden van mobiel betalen in samenwerking met Payconiq bij BP D!Vers Woerden, BP Commandeur Amsterdam en BP-locaties in Beverwijk, Hilversum, IJmuiden, Naarden en Zandvoort.

Klanten kunnen bij de bemande kassa’s van de zeven BP-locaties aangeven dat ze met hun smartphone willen betalen. De shopmedewerker laat een QR-code op het kassascherm verschijnen die kan worden gescand met de Payconiq-app. In de app ziet de klant vervolgens het bedrag en kan de betaling worden bevestigd met een vingerafdruk of pincode.

Henk van Os van BP D!Vers Woerden ziet volop kansen voor mobiel betalen. “Wij proberen altijd de beste service te bieden aan onze klanten. Met Payconiq zetten we de stap richting de toekomst van betalen, waarbij betalingen worden gekoppeld aan voordelen voor de klant. Bijvoorbeeld automatisch punten sparen, wasbeurten aan andere aankopen koppelen en stapelkorting voor terugkerende consumenten. Dat is allemaal mogelijk dankzij de QR-code.”

Pincode, vingerafdruk of FaceID

Betalingen met Payconiq zijn beveiligd met een persoonlijke pincode of vingerafdruk. Consumenten met een iPhone kunnen ook FaceID inschakelen. Payconiq heeft grote Europese banken als aandeelhouder, waaronder de Nederlandse banken ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank en SNS. De app is voor consumenten gratis en ondernemers betalen een scherp tarief per transactie. Zij kunnen QR-codes van Payconiq aanbieden via betaalterminal, kassascherm, op de bon of op een sticker.

Payconiq maakt betalen met een smartphone in winkels, online in webshops en onderling tussen contacten gemakkelijk. In Nederland, waar de app dit jaar is gestart, kan bij ruim 1.500 betaallocaties met Payconiq worden betaald. Hiertoe behoren supermarkten zoals Dekamarkt, Dirk en Spar, retailketens zoals Bruna, Jeans Centre en Mitra en andere betaalpunten zoals de TanQyou Park app. In België, waar Payconiq al langer actief is, kan bij ruim 60.000 verschillende verkooppunten met Payconiq worden betaald. Iedereen met een Android- of iOS-smartphone kan gebruikmaken van de betaalapp, ongeacht bij welke bank de gebruiker een bankrekening heeft.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.