Tientallen tankstations van Maes omgekleurd naar Shell

Shell breidt dit jaar flink uit in België. Maar liefst 56 tankstations van Maes worden omgekleurd naar het Shell-merk. Daardoor wordt Maes de grootste Shell-dealer van België en zal Shell daar over meer dan 270 tankstations gaan beschikken. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.

Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgebouwd naar de Shell-huisstijl. Het gaat om OCTA+-stations en een tiental Desimpel-stations, die onderdeel zijn van Maes. Tegen het eind van het jaar zullen alle 56 locaties getransformeerd zijn tot onbemande Shell Express stations.

Klanten kunnen in deze nieuwe stations terecht voor de standaard brandstoffen Shell Diesel en Shell Eurosuper 95. Daarnaast worden de premium brandstoffen Shell V-Power en Shell V-Power Diesel aangeboden.

Groeien

Shell heeft naar eigen zeggen de ambitie om haar aanwezigheid in de Belgische markt te blijven versterken. “Dankzij de additionele 56 stations kunnen we onze klanten op meer locaties bedienen en tevens onze positie in de markt aanzienlijk versterken”, bevestigt Ilse Moerenhout, retail directeur Belux bij Shell.

Het Belgische bedrijf Maes heeft een eigen netwerk van 270 stations. Daarnaast levert het brandstoffen en smeermiddelen aan particulieren en bedrijven. Bestuurder Dirk Maes: “We zijn gelukkig met deze strategische samenwerking die goed past binnen onze groeistrategie in België. De combinatie van het bekende Shell-merk met onze lokale klantgerichte aanpak verstevigt onze aanwezigheid in België.”

Lees ook: Maes verdubbelt aantal tankstations met overname Octa+

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nadine Kieboom