Nieuw Total-tankstation in Almere is paradepaardje van Sakko

Na weken van keihard werken is het tankstation aan De Steiger in Almere weer geopend. De vertrouwde kleuren van Shell zijn verruild voor die van Total en de shop werd grondig verbouwd. Het resultaat is een ware metamorfose. “Dit is echt ons vlaggenschip”, vertelt Stephan Mangnus van Sakko Tankstations. Komende tijd opent en bouwt het bedrijf uit Bergen op Zoom nog een behoorlijk aantal nieuwe locaties.

Tot voor kort huurde Shell Nederland de locatie in Almere Haven, die hooguit op een paar honderd meter afstand van de snelweg A6 ligt. Het station is qua grootte bijna een snelweglocatie. Op het voorterrein staan zes pompeilanden en de shop is zeer uitgebreid. “Het is een locatie waar heel veel verkeer langskomt. Dat biedt grote mogelijkheden. Reden voor ons om flink te investeren in de shop”, legt Mangnus uit. Bij het tankstation worden Euro95 en Euro Excellium, diesel en diesel Excellium en LPG aangeboden.

Sakko sloeg de handen ineen met Total en besloot te kiezen voor het COSIE-concept. “We hebben de meest uitgebreide versie gekozen, compleet met alle toeters en bellen. In de shop vind je de volledige bakery, inclusief frituur. Dit alles helemaal in de stijl van het concept. Als je het doet, moet je het ook helemaal doen.”

Race tegen de klok

De shop werd afgelopen weken rigoureus onder handen genomen. “Het was een race tegen de klok. De collega’s hebben – samen met alle partners – heel wat overuren gemaakt om alles voor elkaar te krijgen.” Er komt heel wat kijken bij een dergelijke verbouwing, vertelt Mangnus. “Het proces luistert heel nauw en alle stappen moeten elkaar precies opvolgen. Echt alles in de shop is nieuw, van de bakery, tot de drie kassa’s, tot de toiletten. Ook is er een roll-over op deze locatie aanwezig, waar klanten hun auto kunnen wassen.”

Eind 2013 is door Total begonnen met de ontwikkeling van het COSIE-concept. De eerste CoCo-stations – in Leiderdorp en Zaandam – werden in 2015 verbouwd. Sinds vorig jaar wordt het concept ook aan dealers beschikbaar gesteld. Daardoor wordt het realiseren van een goede shop voor dealers een stuk eenvoudiger en betaalbaarder.

Extra personeel

De overgenomen medewerkers van het tankstation hebben inmiddels een aantal trainingen achter de rug. “Ook voor het personeel vergt het werken met dit concept de nodige gewenning en aanpassing. Om in te spelen op de te verwachte drukte hebben we bovendien extra mensen aangenomen. Samen met een zeer ervaren site manager gaat dat zonder meer helemaal goed komen”, verwacht Mangnus.

De teller van het aantal Sakko-locaties komt hiermee uit op 46. Zes stations zijn bemand, die staan in Bergen op Zoom, Rotterdam, Harskamp, Zeist, Amstelveen en Almere. De overige gaan onbemand door het leven. Vier tankstations zijn uitgevoerd in de kleuren van BP, zes in die van Total. De overige staan in het eigen merk van Sakko. “Op bepaalde plekken is het zeer interessant om uit te pakken met een full service locatie. Maar je moet altijd heel goed kijken naar het type locatie, de verwachte bezoekersgroepen en de concurrentie in de buurt. Want alleen dan kun je van je shop ook echt een succes maken.”

Voor komende tijd heeft Sakko nog een aantal nieuwe locaties in de planning, verklapt Mangnus alvast. “Het gaat om tankstations in Oisterwijk, Oudenbosch en Uithuizen. Verder zijn we bezig met nieuwbouwlocaties in Roosendaal en Joure. Kortom, we hebben het lekker druk op dit moment en de teller loopt steeds verder op.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Nieuw Total-tankstation in Almere is paradepaardje van Sakko | MobilityEnergy.com

Nieuw Total-tankstation in Almere is paradepaardje van Sakko

Na weken van keihard werken is het tankstation aan De Steiger in Almere weer geopend. De vertrouwde kleuren van Shell zijn verruild voor die van Total en de shop werd grondig verbouwd. Het resultaat is een ware metamorfose. “Dit is echt ons vlaggenschip”, vertelt Stephan Mangnus van Sakko Tankstations. Komende tijd opent en bouwt het bedrijf uit Bergen op Zoom nog een behoorlijk aantal nieuwe locaties.

Tot voor kort huurde Shell Nederland de locatie in Almere Haven, die hooguit op een paar honderd meter afstand van de snelweg A6 ligt. Het station is qua grootte bijna een snelweglocatie. Op het voorterrein staan zes pompeilanden en de shop is zeer uitgebreid. “Het is een locatie waar heel veel verkeer langskomt. Dat biedt grote mogelijkheden. Reden voor ons om flink te investeren in de shop”, legt Mangnus uit. Bij het tankstation worden Euro95 en Euro Excellium, diesel en diesel Excellium en LPG aangeboden.

Sakko sloeg de handen ineen met Total en besloot te kiezen voor het COSIE-concept. “We hebben de meest uitgebreide versie gekozen, compleet met alle toeters en bellen. In de shop vind je de volledige bakery, inclusief frituur. Dit alles helemaal in de stijl van het concept. Als je het doet, moet je het ook helemaal doen.”

Race tegen de klok

De shop werd afgelopen weken rigoureus onder handen genomen. “Het was een race tegen de klok. De collega’s hebben – samen met alle partners – heel wat overuren gemaakt om alles voor elkaar te krijgen.” Er komt heel wat kijken bij een dergelijke verbouwing, vertelt Mangnus. “Het proces luistert heel nauw en alle stappen moeten elkaar precies opvolgen. Echt alles in de shop is nieuw, van de bakery, tot de drie kassa’s, tot de toiletten. Ook is er een roll-over op deze locatie aanwezig, waar klanten hun auto kunnen wassen.”

Eind 2013 is door Total begonnen met de ontwikkeling van het COSIE-concept. De eerste CoCo-stations – in Leiderdorp en Zaandam – werden in 2015 verbouwd. Sinds vorig jaar wordt het concept ook aan dealers beschikbaar gesteld. Daardoor wordt het realiseren van een goede shop voor dealers een stuk eenvoudiger en betaalbaarder.

Extra personeel

De overgenomen medewerkers van het tankstation hebben inmiddels een aantal trainingen achter de rug. “Ook voor het personeel vergt het werken met dit concept de nodige gewenning en aanpassing. Om in te spelen op de te verwachte drukte hebben we bovendien extra mensen aangenomen. Samen met een zeer ervaren site manager gaat dat zonder meer helemaal goed komen”, verwacht Mangnus.

De teller van het aantal Sakko-locaties komt hiermee uit op 46. Zes stations zijn bemand, die staan in Bergen op Zoom, Rotterdam, Harskamp, Zeist, Amstelveen en Almere. De overige gaan onbemand door het leven. Vier tankstations zijn uitgevoerd in de kleuren van BP, zes in die van Total. De overige staan in het eigen merk van Sakko. “Op bepaalde plekken is het zeer interessant om uit te pakken met een full service locatie. Maar je moet altijd heel goed kijken naar het type locatie, de verwachte bezoekersgroepen en de concurrentie in de buurt. Want alleen dan kun je van je shop ook echt een succes maken.”

Voor komende tijd heeft Sakko nog een aantal nieuwe locaties in de planning, verklapt Mangnus alvast. “Het gaat om tankstations in Oisterwijk, Oudenbosch en Uithuizen. Verder zijn we bezig met nieuwbouwlocaties in Roosendaal en Joure. Kortom, we hebben het lekker druk op dit moment en de teller loopt steeds verder op.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.