Enviem verstevigt meermerkenpositie met nieuwe BP-locatie

Het TinQ-tankstation naast de snelweg A12 bij het Zuid-Hollandse Waarder wordt vanaf 14 december door Enviem Retail geëxploiteerd als BP Express. Het is de achttiende locatie van de keten uit Harderwijk die de kleuren van BP krijgt. Langs de A2 in Zuid-Limburg nam Enviem Retail afgelopen dinsdag bovendien de Esso-locatie bij verzorgingsplaats Knuvelkes over. De tankstation-exploitant wist de huurrechten voor het station bij Eijsden tijdens de veiling in september voor 15 jaar te bemachtigen.

Met de verbouwing van de TinQ-locatie langs de A12 (afrit Nieuwerbrug) geven beide partijen volgens Robert Offringa van Enviem Retail aan dat de samenwerking goed verloopt. Ondanks de omkleuring naar BP Express in Waarder en het nieuwe Esso-station blijft ook het TinQ-merk groeien. Qua aantal locaties neemt TinQ de tweede plek in op de ranglijst in Nederland, achter koploper Shell.

Wat betreft marktaandeel staat het merk op de zevende plaats, met 5,4 procent. TinQ is daarmee op dit moment de grootste onbemande speler. “Wij hebben in 2018 tot op heden zeventien nieuwe locaties aan ons netwerk toegevoegd. Deze groei wordt ook in 2019 voortgezet”, voorspelt Offringa.

Meerdere merken

Het tankstation langs de A2 in Zuid-Limburg dat Enviem Retail bij de veiling voor snelweglocaties in de wacht wist te slepen, wordt voorlopig nog geëxploiteerd in de huidige kleuren van Esso. “Daarmee voegen we weer een merk toe aan ons uitgebreide pallet en verstevigen we onze positie als multi-brand retailer”, aldus Offringa. Enviem heeft verder ook een groot aantal locaties van Gulf.

Op dit moment worden bovendien twee nieuwe locaties gebouwd. De eerste komt op een nieuw Foodcourt langs de A50 bij Uden. Op het terrein ten oosten van de snelweg komen naast het tankstation van TinQ ook drie fastfoodrestaurants. Het gaat om locaties van Subway, McDonald’s en Kentucky Fried Chicken. De tweede nieuwe TinQ-locatie komt bij de entree van de nieuwbouwwijk Reitdiep in de stad Groningen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Enviem verstevigt meermerkenpositie met nieuwe BP-locatie”

Ruud Wagenaar|28.06.19|16:05

Vanmorgen tankte ik heel voordelig bij de TinQ-locatie langs de A12 (afrit Nieuwerbrug). Jammer genoeg bleken alle afvalbakken daar propvol!
Het zou fijn als de volgende bezoekers ook netjes hun afval daarin kunnen deponeren……
Met vriendelijke groeten van Ruud Wagenaar te Woerden

Enviem verstevigt meermerkenpositie met nieuwe BP-locatie | MobilityEnergy.com

Enviem verstevigt meermerkenpositie met nieuwe BP-locatie

Het TinQ-tankstation naast de snelweg A12 bij het Zuid-Hollandse Waarder wordt vanaf 14 december door Enviem Retail geëxploiteerd als BP Express. Het is de achttiende locatie van de keten uit Harderwijk die de kleuren van BP krijgt. Langs de A2 in Zuid-Limburg nam Enviem Retail afgelopen dinsdag bovendien de Esso-locatie bij verzorgingsplaats Knuvelkes over. De tankstation-exploitant wist de huurrechten voor het station bij Eijsden tijdens de veiling in september voor 15 jaar te bemachtigen.

Met de verbouwing van de TinQ-locatie langs de A12 (afrit Nieuwerbrug) geven beide partijen volgens Robert Offringa van Enviem Retail aan dat de samenwerking goed verloopt. Ondanks de omkleuring naar BP Express in Waarder en het nieuwe Esso-station blijft ook het TinQ-merk groeien. Qua aantal locaties neemt TinQ de tweede plek in op de ranglijst in Nederland, achter koploper Shell.

Wat betreft marktaandeel staat het merk op de zevende plaats, met 5,4 procent. TinQ is daarmee op dit moment de grootste onbemande speler. “Wij hebben in 2018 tot op heden zeventien nieuwe locaties aan ons netwerk toegevoegd. Deze groei wordt ook in 2019 voortgezet”, voorspelt Offringa.

Meerdere merken

Het tankstation langs de A2 in Zuid-Limburg dat Enviem Retail bij de veiling voor snelweglocaties in de wacht wist te slepen, wordt voorlopig nog geëxploiteerd in de huidige kleuren van Esso. “Daarmee voegen we weer een merk toe aan ons uitgebreide pallet en verstevigen we onze positie als multi-brand retailer”, aldus Offringa. Enviem heeft verder ook een groot aantal locaties van Gulf.

Op dit moment worden bovendien twee nieuwe locaties gebouwd. De eerste komt op een nieuw Foodcourt langs de A50 bij Uden. Op het terrein ten oosten van de snelweg komen naast het tankstation van TinQ ook drie fastfoodrestaurants. Het gaat om locaties van Subway, McDonald’s en Kentucky Fried Chicken. De tweede nieuwe TinQ-locatie komt bij de entree van de nieuwbouwwijk Reitdiep in de stad Groningen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Enviem verstevigt meermerkenpositie met nieuwe BP-locatie”

Ruud Wagenaar|28.06.19|16:05

Vanmorgen tankte ik heel voordelig bij de TinQ-locatie langs de A12 (afrit Nieuwerbrug). Jammer genoeg bleken alle afvalbakken daar propvol!
Het zou fijn als de volgende bezoekers ook netjes hun afval daarin kunnen deponeren……
Met vriendelijke groeten van Ruud Wagenaar te Woerden