Shell investeert in olieveld én in zonne-energie

Olieconcern Shell gaat investeren in een nieuwe installatie in het Britse deel van de Noordzee. Er komt een nieuw productie- en opslagschip voor het Penguins-veld, dat ligt tussen de kust van Noorwegen en de Shetlandeilanden. Ook maakte de oliereus bekend dat het gaat investeren in zonne-energie. In de VS neemt Shell een belang in een bedrijf dat zich richt op ontwikkeling en beheer van zonneparken.

Vanuit het veld, waar zowel Shell als concurrent ExxonMobil actief zijn, stroomt olie en gas naar het boorplatform Brent Charlie. Dit verouderde platform moet binnenkort echter de productie staken. Daardoor is het voor Shell noodzakelijk om te bouwen aan een nieuwe infrastructuur.

45.000 vaten per dag

Voor de herontwikkeling worden acht nieuwe putten geboord die verbonden worden met het nieuwe productieschip. Dagelijks kunnen er zo’n 45.000 vaten olie geproduceerd worden. Shell heeft afgelopen jaren een deel van de bezittingen afgestoten. Het concern heeft aangegeven zich te willen focussen op de meest interessante velden die het in de Noordzee ontwikkelt.

Daarnaast wil het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern zich ook gaan richten op andere energiebronnen, waaronder zonne-energie. Shell heeft een belang (43,83%) genomen in Silicon Ranch, een Amerikaanse ontwikkelaar van zonneparken. Ook investeert het concern samen met energiebedrijf Engie en de Zweedse investeerder Swedfund in een Indiaas bedrijf (Husk Power Systems) dat zich onder meer bezighoudt met zonne-energie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Shell investeert in olieveld én in zonne-energie | MobilityEnergy.com

Shell investeert in olieveld én in zonne-energie

Olieconcern Shell gaat investeren in een nieuwe installatie in het Britse deel van de Noordzee. Er komt een nieuw productie- en opslagschip voor het Penguins-veld, dat ligt tussen de kust van Noorwegen en de Shetlandeilanden. Ook maakte de oliereus bekend dat het gaat investeren in zonne-energie. In de VS neemt Shell een belang in een bedrijf dat zich richt op ontwikkeling en beheer van zonneparken.

Vanuit het veld, waar zowel Shell als concurrent ExxonMobil actief zijn, stroomt olie en gas naar het boorplatform Brent Charlie. Dit verouderde platform moet binnenkort echter de productie staken. Daardoor is het voor Shell noodzakelijk om te bouwen aan een nieuwe infrastructuur.

45.000 vaten per dag

Voor de herontwikkeling worden acht nieuwe putten geboord die verbonden worden met het nieuwe productieschip. Dagelijks kunnen er zo’n 45.000 vaten olie geproduceerd worden. Shell heeft afgelopen jaren een deel van de bezittingen afgestoten. Het concern heeft aangegeven zich te willen focussen op de meest interessante velden die het in de Noordzee ontwikkelt.

Daarnaast wil het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern zich ook gaan richten op andere energiebronnen, waaronder zonne-energie. Shell heeft een belang (43,83%) genomen in Silicon Ranch, een Amerikaanse ontwikkelaar van zonneparken. Ook investeert het concern samen met energiebedrijf Engie en de Zweedse investeerder Swedfund in een Indiaas bedrijf (Husk Power Systems) dat zich onder meer bezighoudt met zonne-energie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.