Olieconcern BP richt pijlen weer op zonne-energie

Olieconcern BP neemt een aandeel van 43 procent in het bedrijf Lightsource, een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonne-energieprojecten in Europa. Het van oorsprong Britse bedrijf, dat sinds kort ook actief is in Nederland, gaat voortaan door het leven als Lightsource BP.

BP besloot eind 2011 om te stoppen met de activiteiten op gebied van zonne-energie en zonnepanelen, vooral vanwege de grote concurrentie van Chinese bedrijven. CEO Bob Dudley van BP Group is blij dat zijn bedrijf zich toch weer gaat bezighouden met zonne-energie. Het is volgens hem een van de belangrijke stappen die genomen moeten worden om de CO2-uitstoot terug te dringen. “Een aantal jaar geleden lag de focus bij ons vooral op het produceren van zonnepanelen. Met Lightsource BP gaan we ons richten op het ontwikkelen en exploiteren van grote projecten over de hele wereld.”

Brede strategie

BP betaalt in totaal 200 miljoen dollar voor het belang in Lightsource. Dat bedrag wordt uitgesmeerd over drie jaar. Volgens CEO en oprichter Nick Boyle van Lightsource is BP de perfecte partner, vooral vanwege het grote, wereldwijde netwerk van het olieconcern. “We zijn dit bedrijf gestart om een leidende rol te nemen bij de ontwikkeling van zonne-energie, op dit moment de snelst groeiende bron van alternatieve energie. De ambities van BP sluiten perfect aan bij die van ons. Samen gaan we ons inzetten voor de groei van dit bedrijf op de lange termijn.”

De Britse oliereus zet bij de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen, net zoals concurrenten Shell en Total, in op een brede strategie. BP kiest naast zonne-energie, onder meer voor windenergie en biobrandstoffen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Olieconcern BP richt pijlen weer op zonne-energie | MobilityEnergy.com

Olieconcern BP richt pijlen weer op zonne-energie

Olieconcern BP neemt een aandeel van 43 procent in het bedrijf Lightsource, een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonne-energieprojecten in Europa. Het van oorsprong Britse bedrijf, dat sinds kort ook actief is in Nederland, gaat voortaan door het leven als Lightsource BP.

BP besloot eind 2011 om te stoppen met de activiteiten op gebied van zonne-energie en zonnepanelen, vooral vanwege de grote concurrentie van Chinese bedrijven. CEO Bob Dudley van BP Group is blij dat zijn bedrijf zich toch weer gaat bezighouden met zonne-energie. Het is volgens hem een van de belangrijke stappen die genomen moeten worden om de CO2-uitstoot terug te dringen. “Een aantal jaar geleden lag de focus bij ons vooral op het produceren van zonnepanelen. Met Lightsource BP gaan we ons richten op het ontwikkelen en exploiteren van grote projecten over de hele wereld.”

Brede strategie

BP betaalt in totaal 200 miljoen dollar voor het belang in Lightsource. Dat bedrag wordt uitgesmeerd over drie jaar. Volgens CEO en oprichter Nick Boyle van Lightsource is BP de perfecte partner, vooral vanwege het grote, wereldwijde netwerk van het olieconcern. “We zijn dit bedrijf gestart om een leidende rol te nemen bij de ontwikkeling van zonne-energie, op dit moment de snelst groeiende bron van alternatieve energie. De ambities van BP sluiten perfect aan bij die van ons. Samen gaan we ons inzetten voor de groei van dit bedrijf op de lange termijn.”

De Britse oliereus zet bij de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen, net zoals concurrenten Shell en Total, in op een brede strategie. BP kiest naast zonne-energie, onder meer voor windenergie en biobrandstoffen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.