Miljoenenfraude met diesel bij Belgische stations

In België is een grootschalige fraude ontdekt met diesel. Een oplichtersbende kleurde rode huisbrandolie om en verkocht deze als diesel bij diverse tankstations. Hierdoor wisten de criminelen tientallen miljoenen euro’s te verdienen. Bij diverse invallen woensdag in de provincies Luik en Limburg zijn vijf verdachten opgepakt.

In de Belgische plaats Opglabbeek werd een werkende omkleuringsmachine aangetroffen. Met behulp van deze installatie werd de brandstof letterlijk omgekleurd van rood naar lichtgeel. Deze olie werd vervolgens met diverse tankwagens verplaatst naar tankstations in de omgeving. Daar werd het verkocht als diesel.

Accijnzen ontlopen

Op deze manier konden de betrokken personen accijnzen ontlopen, wat zorgde voor veel extra opbrengsten. Van de vijf verdachten die zijn opgepakt, werden er uiteindelijk twee voorgeleid voor de rechter. Deze besloot om één van hen aan te houden, schrijft dagblad De Morgen.

Bij de invallen werden diverse zaken in beslag genomen. Zo was een aantal luxe auto’s aanwezig en werd 250.000 liter ontkleurde huisbrandolie aangetroffen. Ook de omkleurinstallatie werd in beslag genomen. Van de vijf verdachten waren al enkele personen bekend bij de politie, omdat ze eerder betrokken waren bij fraudezaken.

Auteur: Tom van Gurp

Miljoenenfraude met diesel bij Belgische stations | MobilityEnergy.com

Miljoenenfraude met diesel bij Belgische stations

In België is een grootschalige fraude ontdekt met diesel. Een oplichtersbende kleurde rode huisbrandolie om en verkocht deze als diesel bij diverse tankstations. Hierdoor wisten de criminelen tientallen miljoenen euro’s te verdienen. Bij diverse invallen woensdag in de provincies Luik en Limburg zijn vijf verdachten opgepakt.

In de Belgische plaats Opglabbeek werd een werkende omkleuringsmachine aangetroffen. Met behulp van deze installatie werd de brandstof letterlijk omgekleurd van rood naar lichtgeel. Deze olie werd vervolgens met diverse tankwagens verplaatst naar tankstations in de omgeving. Daar werd het verkocht als diesel.

Accijnzen ontlopen

Op deze manier konden de betrokken personen accijnzen ontlopen, wat zorgde voor veel extra opbrengsten. Van de vijf verdachten die zijn opgepakt, werden er uiteindelijk twee voorgeleid voor de rechter. Deze besloot om één van hen aan te houden, schrijft dagblad De Morgen.

Bij de invallen werden diverse zaken in beslag genomen. Zo was een aantal luxe auto’s aanwezig en werd 250.000 liter ontkleurde huisbrandolie aangetroffen. Ook de omkleurinstallatie werd in beslag genomen. Van de vijf verdachten waren al enkele personen bekend bij de politie, omdat ze eerder betrokken waren bij fraudezaken.

Auteur: Tom van Gurp