Laadpaal-exploitanten verlagen tarieven voor opladen e-auto

Uitbaters van snellaadstations Fastned en Allego verlagen de tarieven voor elektrische rijders. Bestuurders van e-voertuigen betalen daardoor minder voor het opladen van hun accu. De verlagingen zijn mede ingegeven door een beleidswijziging van de overheid, die heeft besloten om een lagere belasting te hanteren voor laadpalen met een zelfstandige aansluiting vanaf komend jaar.

Fastned verlaagde zijn prijzen deze maand al voor gebruikers van het Standard-abonnement of e-rijders die geen abonnement hebben. Daar stond tegenover dat het Power-abonnement juist duurder is geworden. Het bedrijf uit Amsterdam heeft inmiddels een netwerk van ruim vijftig snelwegstations. Daarnaast heeft het twee vestigingen aan het onderliggende wegennet, beide in Den Haag.

Allego

Allego voert de nieuwe tarieven per 1 januari 2017 in. Dat bedrijf heeft duizenden laadpalen in Nederland, waar vanaf komend jaar de stroom goedkoper wordt. Daarnaast maken Allego en stroomleverancier Vandebron de prijsopbouw transparanter, door de kosten voor elektriciteit en infrastructuur separaat in beeld te brengen.

“De afgelopen jaren zijn verschillende prijsmodellen toegepast voor het gebruik van de laadpalen”, meldt Allego. “Zo werd bij de ene laadpaal per kWh afgerekend en bij de andere op basis van tijd. Om een tariefvergelijking voor de e-rijder zo eenvoudig mogelijk te maken, worden alle kosten van Allego teruggerekend naar een kWh-eenheid.” De verlaagde tarieven moeten elektrisch rijden voor de consument toegankelijker maken.

Auteur: Tom van Gurp

Laadpaal-exploitanten verlagen tarieven voor opladen e-auto | MobilityEnergy.com

Laadpaal-exploitanten verlagen tarieven voor opladen e-auto

Uitbaters van snellaadstations Fastned en Allego verlagen de tarieven voor elektrische rijders. Bestuurders van e-voertuigen betalen daardoor minder voor het opladen van hun accu. De verlagingen zijn mede ingegeven door een beleidswijziging van de overheid, die heeft besloten om een lagere belasting te hanteren voor laadpalen met een zelfstandige aansluiting vanaf komend jaar.

Fastned verlaagde zijn prijzen deze maand al voor gebruikers van het Standard-abonnement of e-rijders die geen abonnement hebben. Daar stond tegenover dat het Power-abonnement juist duurder is geworden. Het bedrijf uit Amsterdam heeft inmiddels een netwerk van ruim vijftig snelwegstations. Daarnaast heeft het twee vestigingen aan het onderliggende wegennet, beide in Den Haag.

Allego

Allego voert de nieuwe tarieven per 1 januari 2017 in. Dat bedrijf heeft duizenden laadpalen in Nederland, waar vanaf komend jaar de stroom goedkoper wordt. Daarnaast maken Allego en stroomleverancier Vandebron de prijsopbouw transparanter, door de kosten voor elektriciteit en infrastructuur separaat in beeld te brengen.

“De afgelopen jaren zijn verschillende prijsmodellen toegepast voor het gebruik van de laadpalen”, meldt Allego. “Zo werd bij de ene laadpaal per kWh afgerekend en bij de andere op basis van tijd. Om een tariefvergelijking voor de e-rijder zo eenvoudig mogelijk te maken, worden alle kosten van Allego teruggerekend naar een kWh-eenheid.” De verlaagde tarieven moeten elektrisch rijden voor de consument toegankelijker maken.

Auteur: Tom van Gurp