The New Motion wil ’elektrische’ strijd aangaan met Fastned

Laadpaal-exploitant The New Motion wil aan het einde van de zomer een landelijk dekkend netwerk van laadpunten voor elektrische voertuigen hebben. Het gaat om 32 locaties langs Nederlandse wegen, waar de EV-rijder de accu kan bijvullen. Daarmee gaat de exploitant de strijd aan met Fastned, dat aan het einde van dit jaar enkele tientallen station operationeel wil hebben, om daarna door te groeien naar tweehonderd locaties.

Waar Fastned uitsluitend plekken heeft bemachtigd aan de snelweg, heeft The New Motion vooral voor locaties aan het onderliggende wegennet. Slechts een handvol laadpalen moet aan de rijkswegen komen te staan.

Stekkerauto

Het is niet de eerste keer dat de laadpaal-exploitant een netwerk bouwt. Enkele jaren geleden realiseerde The New Motion al ongeveer 35 snellaadpunten, die later weer moesten worden afgebroken. De betrouwbaarheid van de palen was niet optimaal, waardoor de exploitant niet kon garanderen dat elektrische rijders altijd van stroom konden worden voorzien.

Aangezien de actieradius van een stekkerauto enigszins beperkt is en het aantal snellaadpalen nog niet zo groot is, nam het risico toe dat een elektrisch rijder zonder stroom kwam te zitten. Dat risico vond The New Motion onacceptabel. Nu wil het bedrijf het opnieuw proberen, in samenwerking met bouwer Allego.

Tankstations

Veel laadpalen komen op een plek die onderdeel uitmaakte van het vorige netwerk van The New Motion. De locaties zijn vaak gelegen vlakbij een Van der Valk- of AC-restaurant. Ook het duurzame tankstation Green Planet in het Drentse Pesse krijgt een snellaadpaal van The New Motion.

Als het daadwerkelijk lukt om de 32 locaties gebruiksklaar te hebben aan het einde van de zomerperiode, beschikt het bedrijf over een groter netwerk dan Fastned. Die heeft momenteel negen werkende stations en tien in aanbouw. Wel heeft het Fastned inmiddels aangegeven elektrische tankstations te blijven openen de komende jaren. Elke week moeten er een of twee bijkomen.

Lees ook: Fastned: ‘eind 2014 landelijke dekking van laadpalen’

Auteur: Tom van Gurp

The New Motion wil ’elektrische’ strijd aangaan met Fastned | MobilityEnergy.com

The New Motion wil ’elektrische’ strijd aangaan met Fastned

Laadpaal-exploitant The New Motion wil aan het einde van de zomer een landelijk dekkend netwerk van laadpunten voor elektrische voertuigen hebben. Het gaat om 32 locaties langs Nederlandse wegen, waar de EV-rijder de accu kan bijvullen. Daarmee gaat de exploitant de strijd aan met Fastned, dat aan het einde van dit jaar enkele tientallen station operationeel wil hebben, om daarna door te groeien naar tweehonderd locaties.

Waar Fastned uitsluitend plekken heeft bemachtigd aan de snelweg, heeft The New Motion vooral voor locaties aan het onderliggende wegennet. Slechts een handvol laadpalen moet aan de rijkswegen komen te staan.

Stekkerauto

Het is niet de eerste keer dat de laadpaal-exploitant een netwerk bouwt. Enkele jaren geleden realiseerde The New Motion al ongeveer 35 snellaadpunten, die later weer moesten worden afgebroken. De betrouwbaarheid van de palen was niet optimaal, waardoor de exploitant niet kon garanderen dat elektrische rijders altijd van stroom konden worden voorzien.

Aangezien de actieradius van een stekkerauto enigszins beperkt is en het aantal snellaadpalen nog niet zo groot is, nam het risico toe dat een elektrisch rijder zonder stroom kwam te zitten. Dat risico vond The New Motion onacceptabel. Nu wil het bedrijf het opnieuw proberen, in samenwerking met bouwer Allego.

Tankstations

Veel laadpalen komen op een plek die onderdeel uitmaakte van het vorige netwerk van The New Motion. De locaties zijn vaak gelegen vlakbij een Van der Valk- of AC-restaurant. Ook het duurzame tankstation Green Planet in het Drentse Pesse krijgt een snellaadpaal van The New Motion.

Als het daadwerkelijk lukt om de 32 locaties gebruiksklaar te hebben aan het einde van de zomerperiode, beschikt het bedrijf over een groter netwerk dan Fastned. Die heeft momenteel negen werkende stations en tien in aanbouw. Wel heeft het Fastned inmiddels aangegeven elektrische tankstations te blijven openen de komende jaren. Elke week moeten er een of twee bijkomen.

Lees ook: Fastned: ‘eind 2014 landelijke dekking van laadpalen’

Auteur: Tom van Gurp