OrangeGas bouwt tien groengas-locaties in Overijssel

orangegas, vulpunt, groengas

Exploitant van groengas-locaties OrangeGas gaat tien nieuwe vulpunten openen in Overijssel. Energiefonds Overijssel heeft de aanvraag hiervoor vorige week goedgekeurd. Door de nieuwe stations groeit het aantal locaties waar groengas kan worden getankt in de oostelijke provincie naar 21. OrangeGas is een bedrijf dat investeert in een landelijk dekkend netwerk van groengas-tankstations in Nederland.

Groengas is een van de schoonste en goedkoopste brandstoffen van dit moment. Het is een duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Het is een natuurlijk product dat ontstaat tijdens het zuiveren van rioolwater, vergisten van mest en het verwerken van afval.

Tankstations

“Door deze financiële impuls van Energiefonds Overijssel kunnen wij het bouwen van de nieuwe tankstations in de provincie flink versnellen”, aldus Pelle Schlichting, directeur en mede-oprichter van OrangeGas. ”Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op groengas, zoals transporteurs en taxi-ondernemers. Ook steeds meer personenauto’s zijn op groengas beschikbaar, zoals de Audi A3, Fiat 500L en Volkswagen Up. Door steeds meer voertuigen op groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere leefomgeving, door minder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof.”

Provincie Overijssel wil dat duurzame vormen van energie in 2020 voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet. De focus van die organisatie ligt op projecten die een goede kans hebben om op korte tot middellange termijn deze doelstelling te realiseren.

Subsidie

Taxibussen en bestelauto’s kunnen een landelijke en regionale subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op groengas. De landelijke subsidie bedraagt 1.250 euro per groengas-taxi of -bestelbus. Provincie Overijssel heeft een aanschafsubsidie die stapelbaar is met deze landelijke regeling. Daardoor kan het totale voordeel volgens de organisatie voor bussen oplopen tot  4.250 euro en voor auto’s tot 2.250 euro.

Lees ook: Avia opent groengaslocatie in Eindhoven

Auteur: Tom van Gurp

OrangeGas bouwt tien groengas-locaties in Overijssel | MobilityEnergy.com

OrangeGas bouwt tien groengas-locaties in Overijssel

orangegas, vulpunt, groengas

Exploitant van groengas-locaties OrangeGas gaat tien nieuwe vulpunten openen in Overijssel. Energiefonds Overijssel heeft de aanvraag hiervoor vorige week goedgekeurd. Door de nieuwe stations groeit het aantal locaties waar groengas kan worden getankt in de oostelijke provincie naar 21. OrangeGas is een bedrijf dat investeert in een landelijk dekkend netwerk van groengas-tankstations in Nederland.

Groengas is een van de schoonste en goedkoopste brandstoffen van dit moment. Het is een duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Het is een natuurlijk product dat ontstaat tijdens het zuiveren van rioolwater, vergisten van mest en het verwerken van afval.

Tankstations

“Door deze financiële impuls van Energiefonds Overijssel kunnen wij het bouwen van de nieuwe tankstations in de provincie flink versnellen”, aldus Pelle Schlichting, directeur en mede-oprichter van OrangeGas. ”Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op groengas, zoals transporteurs en taxi-ondernemers. Ook steeds meer personenauto’s zijn op groengas beschikbaar, zoals de Audi A3, Fiat 500L en Volkswagen Up. Door steeds meer voertuigen op groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere leefomgeving, door minder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof.”

Provincie Overijssel wil dat duurzame vormen van energie in 2020 voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet. De focus van die organisatie ligt op projecten die een goede kans hebben om op korte tot middellange termijn deze doelstelling te realiseren.

Subsidie

Taxibussen en bestelauto’s kunnen een landelijke en regionale subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op groengas. De landelijke subsidie bedraagt 1.250 euro per groengas-taxi of -bestelbus. Provincie Overijssel heeft een aanschafsubsidie die stapelbaar is met deze landelijke regeling. Daardoor kan het totale voordeel volgens de organisatie voor bussen oplopen tot  4.250 euro en voor auto’s tot 2.250 euro.

Lees ook: Avia opent groengaslocatie in Eindhoven

Auteur: Tom van Gurp