Ook Nederlandse winnaars bij Eco-marathon in Rotterdam

Roses-4-Eco Roosendaal, Gas to Liquids klasse, Shell Eco-marathon

Twee Nederlandse studententeams zijn in de prijzen gevallen tijdens de Shell Eco-marathon in Rotterdam. Team Roses-4-Eco uit Roosendaal won de prototype Gas to Liquid klasse met een resultaat van 314,6 kilometer op 1 liter brandstof. H2A van de Hogeschool van Amsterdam is Europees kampioen geworden in de waterstofklasse met een score van 342,2 kilometer op 1kWh en verbrak daarmee hun oude record.

Tijdens het vijfdaagse energiefestival gingen drieduizend Europese studenten de strijd aan. Ze probeerden met hun zelfgebouwde voertuigen zo ver mogelijk te rijden met zo min mogelijk brandstof op een speciaal uitgezet circuit op de openbare weg rondom Ahoy in Rotterdam. Shell organiseerde het evenement dit jaar voor de 29ste keer.

Records

Ondanks het wisselvallige weer wisten verschillende teams records te verbreken. In de categorie UrbanConcept reed Polytech Nantes uit Frankrijk in de waterstofklasse een record van 145,7 km/kWh. Electricar solution uit Frankrijk reed met een elektrisch voertuig 376,2 km/kWh.

Het Duitse team Schluchtspecht kwam tot 315,4 km/l met een dieselvoertuig. In de ethanolklasse reed DTU Road Runners uit Denemarken een resultaat van 612,3 km/l. Het Franse team SCS Pasquet haalde een score van 1224,1km/kWh met een elektrisch voertuig. Daarmee haalde dat laatste team een record in de prototype klasse.

Energy Lab

Naast de studentencompetitie kende het evenement ook een interactief programma, het Energy Lab, waar deelnemers zelf proefjes konden doen. Daaraan gekoppeld was er een educatief onderdeel voor de hoogste groepen van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Hieraan deden ruim 10.000 leerlingen mee.

Auteur: Yvonne Ton

Ook Nederlandse winnaars bij Eco-marathon in Rotterdam | MobilityEnergy.com

Ook Nederlandse winnaars bij Eco-marathon in Rotterdam

Roses-4-Eco Roosendaal, Gas to Liquids klasse, Shell Eco-marathon

Twee Nederlandse studententeams zijn in de prijzen gevallen tijdens de Shell Eco-marathon in Rotterdam. Team Roses-4-Eco uit Roosendaal won de prototype Gas to Liquid klasse met een resultaat van 314,6 kilometer op 1 liter brandstof. H2A van de Hogeschool van Amsterdam is Europees kampioen geworden in de waterstofklasse met een score van 342,2 kilometer op 1kWh en verbrak daarmee hun oude record.

Tijdens het vijfdaagse energiefestival gingen drieduizend Europese studenten de strijd aan. Ze probeerden met hun zelfgebouwde voertuigen zo ver mogelijk te rijden met zo min mogelijk brandstof op een speciaal uitgezet circuit op de openbare weg rondom Ahoy in Rotterdam. Shell organiseerde het evenement dit jaar voor de 29ste keer.

Records

Ondanks het wisselvallige weer wisten verschillende teams records te verbreken. In de categorie UrbanConcept reed Polytech Nantes uit Frankrijk in de waterstofklasse een record van 145,7 km/kWh. Electricar solution uit Frankrijk reed met een elektrisch voertuig 376,2 km/kWh.

Het Duitse team Schluchtspecht kwam tot 315,4 km/l met een dieselvoertuig. In de ethanolklasse reed DTU Road Runners uit Denemarken een resultaat van 612,3 km/l. Het Franse team SCS Pasquet haalde een score van 1224,1km/kWh met een elektrisch voertuig. Daarmee haalde dat laatste team een record in de prototype klasse.

Energy Lab

Naast de studentencompetitie kende het evenement ook een interactief programma, het Energy Lab, waar deelnemers zelf proefjes konden doen. Daaraan gekoppeld was er een educatief onderdeel voor de hoogste groepen van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Hieraan deden ruim 10.000 leerlingen mee.

Auteur: Yvonne Ton