Italiaanse tankstations sluiten pomp tegen lage opbrengsten

personeel, tankstation, servicemedewerker, tanken, pompbediende

Italiaanse tankstation-ondernemers gooien op 27 en 28 juli de pomp dicht uit protest tegen de lage opbrengsten die zij krijgen. Volgens het in Brussel gevestigde Italiaanse bureau voor toerisme geldt de protestactie voor zowel tankstations langs de snelweg als voor tankstations buiten de snelwegen.

Het protest is gericht op het feit dat de Italiaanse pomphouders maar 2,5% marge op de brandstofverkoop krijgen. 53,8% komt in de Italiaanse schatkist terecht via belastingen en accijnzen.

Pomphouders

Omdat in nieuwe regeringsplannen geen rekening wordt gehouden met een inkomensgarantie voor Italiaanse pomphouders, is voor hen de maat nu vol. De pomphouders hebben expres gekozen voor de dagen 27 en 28 juli. Dit betreft de woensdag en donderdag voor de grote vakantieuittocht in Italië.

Na de stakingsdagen wordt grote drukte verwacht aan de Italiaanse pompen. Pomphouders in Nederland kunnen hun vaste klanten wijzen op de staking en adviseren te tanken voordat ze de Italiaanse grens over gaan. In Italië kost 1 liter benzine nu 1,63 euro, 1 liter diesel 1,50 euro.

Auteur: Steven Don

Italiaanse tankstations sluiten pomp tegen lage opbrengsten | MobilityEnergy.com

Italiaanse tankstations sluiten pomp tegen lage opbrengsten

personeel, tankstation, servicemedewerker, tanken, pompbediende

Italiaanse tankstation-ondernemers gooien op 27 en 28 juli de pomp dicht uit protest tegen de lage opbrengsten die zij krijgen. Volgens het in Brussel gevestigde Italiaanse bureau voor toerisme geldt de protestactie voor zowel tankstations langs de snelweg als voor tankstations buiten de snelwegen.

Het protest is gericht op het feit dat de Italiaanse pomphouders maar 2,5% marge op de brandstofverkoop krijgen. 53,8% komt in de Italiaanse schatkist terecht via belastingen en accijnzen.

Pomphouders

Omdat in nieuwe regeringsplannen geen rekening wordt gehouden met een inkomensgarantie voor Italiaanse pomphouders, is voor hen de maat nu vol. De pomphouders hebben expres gekozen voor de dagen 27 en 28 juli. Dit betreft de woensdag en donderdag voor de grote vakantieuittocht in Italië.

Na de stakingsdagen wordt grote drukte verwacht aan de Italiaanse pompen. Pomphouders in Nederland kunnen hun vaste klanten wijzen op de staking en adviseren te tanken voordat ze de Italiaanse grens over gaan. In Italië kost 1 liter benzine nu 1,63 euro, 1 liter diesel 1,50 euro.

Auteur: Steven Don