Shell: Controleer auto bij tankstation voor vakantie begint

motorolie, bijvullen

Met de zomervakantie voor de deur en veel automobilisten die zich klaarmaken om richting vakantiebestemming te rijden, heeft Shell een lijst met vijf tips samengesteld om veilig de weg op te gaan. Informeer de klanten bij uw tankstation hierover.

De tips van Shell zijn uit te voeren bij het tankstation. Hiermee kunnen automobilisten pech voorkomen tijdens de vakantie. De tips om aan automobilisten te verstrekken:

1. Oliecheck

Controleer voor een lange autorit altijd uw olie. Olie is erg belangrijk voor uw motor. Het zorgt ervoor dat de zuigers en lagers goed gesmeerd zijn, en beschermt daarmee de motor tegen wrijving en hoge temperaturen. Shell Helix motoroliën zijn speciaal ontwikkeld met Active Cleansing Technology. Deze technologie houdt de inwendige vervuiling van de motor tegen door ophoping van vuildeeltjes tegen te gaan. Dit kan bijdragen aan een soepelere, meer responsieve aandrijving.

Zorg ervoor dat u regelmatig uw oliepeil controleert (u kunt de handleiding van uw auto raadplegen om te zien hoe dat moet). Wacht niet tot het rode waarschuwingslampje voor lage oliedruk gaat branden – schade aan de motor kan dan al hebben plaatsgevonden.

Zorg ervoor, om schade aan uw motor te voorkomen, dat het oliepeil in ieder geval tussen de aanduidingen van het minimale en het maximale niveau op de peilstok zit. Het is echter het beste voor uw motor als het oliepeil op het maximale niveau zit. Indien nodig, vul dan aan met het juiste type olie tot het maximale niveau.

Controleer de geschiedenis van uw servicebeurten. Als de olie binnenkort ververst moet worden, is het raadzaam om dit te doen voordat u op reis gaat.

2. Bandenspanningcheck

Te zachte banden zijn niet alleen onveilig, ze slijten ook sneller en kunnen het brandstofverbruik doen toenemen. Zelfs als uw banden maar 0,1 bar onderdruk hebben, kan de brandstofefficiëntie meer dan 3% minder worden. Houd de bandenspanning in de gaten voor betere brandstofefficiëntie. Dit kan u helpen uw kosten voor het autorijden zo laag mogelijk te houden.

U kunt de spanning van uw banden controleren bij de meeste Shell tankstations. Kijk voor de juiste spanning van uw autobanden in de handleiding van uw voertuig.

3. Brandstofcheck

Dit is een van de eenvoudigste controles, maar daarmee niet minder belangrijk. Zorg ervoor, voordat u vertrekt voor een lange autorit, dat u voldoende brandstof hebt. Idealiter tankt u voordat u de snelweg opgaat, waar u wellicht niet goed weet waar het volgende tankstation zal zijn.

4. Koelvloeistofcheck

Koelvloeistof is een belangrijke vloeistof, die ervoor zorgt dat uw motortemperatuur onder alle omstandigheden optimaal geregeld wordt, en dat oververhitting wordt voorkomen.

In de meeste auto’s zit de koelvloeistof in een witte kunststof tank in de buurt van de radiator. Het niveau kan aan de zijkant van de tank worden afgelezen en hier kunt u zien of u bij moet vullen.

5. Elektracheck

Problemen met de accu zijn vaak een belangrijke oorzaak van storingen. Vervang een oude accu voordat hij er mee ophoudt. Zorg er ook voor dat de elektrische ventilator van de radiator op tijd aanslaat wanneer de motor warm wordt – u kunt dit controleren door de motor langdurig stationair te laten lopen.

Shell Helix Ultra Extra, Shell Helix Ultra, Shell Helix HX7 en Shell Helix HX5 zijn verkrijgbaar bij de Shell tankstations, en bij diverse autodealers, franchiseorganisaties, garages en groothandels in het hele land.

Auteur: Steven Don

Shell: Controleer auto bij tankstation voor vakantie begint | MobilityEnergy.com

Shell: Controleer auto bij tankstation voor vakantie begint

motorolie, bijvullen

Met de zomervakantie voor de deur en veel automobilisten die zich klaarmaken om richting vakantiebestemming te rijden, heeft Shell een lijst met vijf tips samengesteld om veilig de weg op te gaan. Informeer de klanten bij uw tankstation hierover.

De tips van Shell zijn uit te voeren bij het tankstation. Hiermee kunnen automobilisten pech voorkomen tijdens de vakantie. De tips om aan automobilisten te verstrekken:

1. Oliecheck

Controleer voor een lange autorit altijd uw olie. Olie is erg belangrijk voor uw motor. Het zorgt ervoor dat de zuigers en lagers goed gesmeerd zijn, en beschermt daarmee de motor tegen wrijving en hoge temperaturen. Shell Helix motoroliën zijn speciaal ontwikkeld met Active Cleansing Technology. Deze technologie houdt de inwendige vervuiling van de motor tegen door ophoping van vuildeeltjes tegen te gaan. Dit kan bijdragen aan een soepelere, meer responsieve aandrijving.

Zorg ervoor dat u regelmatig uw oliepeil controleert (u kunt de handleiding van uw auto raadplegen om te zien hoe dat moet). Wacht niet tot het rode waarschuwingslampje voor lage oliedruk gaat branden – schade aan de motor kan dan al hebben plaatsgevonden.

Zorg ervoor, om schade aan uw motor te voorkomen, dat het oliepeil in ieder geval tussen de aanduidingen van het minimale en het maximale niveau op de peilstok zit. Het is echter het beste voor uw motor als het oliepeil op het maximale niveau zit. Indien nodig, vul dan aan met het juiste type olie tot het maximale niveau.

Controleer de geschiedenis van uw servicebeurten. Als de olie binnenkort ververst moet worden, is het raadzaam om dit te doen voordat u op reis gaat.

2. Bandenspanningcheck

Te zachte banden zijn niet alleen onveilig, ze slijten ook sneller en kunnen het brandstofverbruik doen toenemen. Zelfs als uw banden maar 0,1 bar onderdruk hebben, kan de brandstofefficiëntie meer dan 3% minder worden. Houd de bandenspanning in de gaten voor betere brandstofefficiëntie. Dit kan u helpen uw kosten voor het autorijden zo laag mogelijk te houden.

U kunt de spanning van uw banden controleren bij de meeste Shell tankstations. Kijk voor de juiste spanning van uw autobanden in de handleiding van uw voertuig.

3. Brandstofcheck

Dit is een van de eenvoudigste controles, maar daarmee niet minder belangrijk. Zorg ervoor, voordat u vertrekt voor een lange autorit, dat u voldoende brandstof hebt. Idealiter tankt u voordat u de snelweg opgaat, waar u wellicht niet goed weet waar het volgende tankstation zal zijn.

4. Koelvloeistofcheck

Koelvloeistof is een belangrijke vloeistof, die ervoor zorgt dat uw motortemperatuur onder alle omstandigheden optimaal geregeld wordt, en dat oververhitting wordt voorkomen.

In de meeste auto’s zit de koelvloeistof in een witte kunststof tank in de buurt van de radiator. Het niveau kan aan de zijkant van de tank worden afgelezen en hier kunt u zien of u bij moet vullen.

5. Elektracheck

Problemen met de accu zijn vaak een belangrijke oorzaak van storingen. Vervang een oude accu voordat hij er mee ophoudt. Zorg er ook voor dat de elektrische ventilator van de radiator op tijd aanslaat wanneer de motor warm wordt – u kunt dit controleren door de motor langdurig stationair te laten lopen.

Shell Helix Ultra Extra, Shell Helix Ultra, Shell Helix HX7 en Shell Helix HX5 zijn verkrijgbaar bij de Shell tankstations, en bij diverse autodealers, franchiseorganisaties, garages en groothandels in het hele land.

Auteur: Steven Don