Verkoop Duitse Euro98 stijgt fors na falen biobrandstof E10

tankpistool, e10, biobrandstof

Nu de Duitse automobilisten de biobrandstof E10 massaal afwijzen stijgt de verkoop van Super Plus (Euro98) fors. De verkoop van de Super Plus brandstof is gestegen van 2,3 tot 12 procent.

Voor de invoering van E10 verkochten de tankstations gezamenlijk dagelijks 140 miljoen liter Super Plus (Euro98 in Nederland). Een jaar later is dit aantal gestegen naar 735 miljoen liter per dag, dus een stijging van 500%. Super Plus is maximaal 10 cent duurder dan E10. Dit betekent niet per definitie dat de pomphouders er meer aan verdienen. De kostprijs voor de premium-benzine ligt namelijk hoger.

Duitsland

Duitsland telt ongeveer 14.700 tankstations. Van die tankstations verkoopt ongeveer de helft de biobrandstof E10, voornamelijk in het zuiden en oosten van het land, meldt Tankstellenmarkt. E10 verving op deze tankstations begin dit jaar de E5 (Euro95).

Uit angst voor schade aan de motoren tanken veel automobilisten de dure Super Plus benzine in plaats van de goedkopere E10. E10 bestaat voor 10 procent uit bio-ethanol, dat de brandstof milieuvriendelijker maakt.

E10

Hoewel E10 voor 90 procent van de auto’s geschikt is, bestaat er veel onduidelijkheid over de biobrandstof. Daarnaast hebben auto’s per kilometer ongeveer 2 procent meer brandstof nodig dan bij normale benzine.

Aral en Shell kondigden in april al aan om naast de E10 brandstof ook de Super E5 (Euro95) weer in te voeren. In eerste instantie verving E10 de reguliere brandstof. Aral en Shell verkopen samen meer dan 40 procent van de brandstoffen in Duitsland.

ANWB

De ANWB raadt automobilisten die naar het buitenland gaan goed op te letten welke brandstof ze tanken. Bij twijfel is het volgens de organisatie beter om de duurdere Euro98 te tanken. Ook kunnen automobilisten online een E10-check uitvoeren, om te kijken of hun auto geschikt is voor de biobrandstof.

Auteur: Steven Don

Verkoop Duitse Euro98 stijgt fors na falen biobrandstof E10 | MobilityEnergy.com

Verkoop Duitse Euro98 stijgt fors na falen biobrandstof E10

tankpistool, e10, biobrandstof

Nu de Duitse automobilisten de biobrandstof E10 massaal afwijzen stijgt de verkoop van Super Plus (Euro98) fors. De verkoop van de Super Plus brandstof is gestegen van 2,3 tot 12 procent.

Voor de invoering van E10 verkochten de tankstations gezamenlijk dagelijks 140 miljoen liter Super Plus (Euro98 in Nederland). Een jaar later is dit aantal gestegen naar 735 miljoen liter per dag, dus een stijging van 500%. Super Plus is maximaal 10 cent duurder dan E10. Dit betekent niet per definitie dat de pomphouders er meer aan verdienen. De kostprijs voor de premium-benzine ligt namelijk hoger.

Duitsland

Duitsland telt ongeveer 14.700 tankstations. Van die tankstations verkoopt ongeveer de helft de biobrandstof E10, voornamelijk in het zuiden en oosten van het land, meldt Tankstellenmarkt. E10 verving op deze tankstations begin dit jaar de E5 (Euro95).

Uit angst voor schade aan de motoren tanken veel automobilisten de dure Super Plus benzine in plaats van de goedkopere E10. E10 bestaat voor 10 procent uit bio-ethanol, dat de brandstof milieuvriendelijker maakt.

E10

Hoewel E10 voor 90 procent van de auto’s geschikt is, bestaat er veel onduidelijkheid over de biobrandstof. Daarnaast hebben auto’s per kilometer ongeveer 2 procent meer brandstof nodig dan bij normale benzine.

Aral en Shell kondigden in april al aan om naast de E10 brandstof ook de Super E5 (Euro95) weer in te voeren. In eerste instantie verving E10 de reguliere brandstof. Aral en Shell verkopen samen meer dan 40 procent van de brandstoffen in Duitsland.

ANWB

De ANWB raadt automobilisten die naar het buitenland gaan goed op te letten welke brandstof ze tanken. Bij twijfel is het volgens de organisatie beter om de duurdere Euro98 te tanken. Ook kunnen automobilisten online een E10-check uitvoeren, om te kijken of hun auto geschikt is voor de biobrandstof.

Auteur: Steven Don