Ook Finse automobilisten zijn niet blij met E10

e10 finland euro98 euro95 biobrandstof

Na het debacle met E10 in Duitsland blijkt dat ook automobilisten uit Finland niet blij zijn met de nieuwe brandstof. Volgens de grote tankstationketens St1 en ABC wordt 98 E5 (Euro98) beter verkocht dan de vervanger voor 95 E5 (Euro95).

De bedrijven zeggen te overwegen om te stoppen met de verkoop van de E10 in de onbemande tankstations. Hiervoor voeren zij als reden aan dat er maar een beperkte opslagruimte beschikbaar is in de tanks die bij de tankstations horen. Deze stations verkopen straks dan alleen diesel en Euro98.

E10

In Finland werd 95E10 begin dit jaar ingevoerd om te voldoen aan de nieuwe regelgeving van de EU. Doordat de lijst met auto’s waarvoor de biobrandstof geschikt was een aantal keren aangepast moest worden, werden automobilisten wantrouwig en stapten zij over op de duurdere Euro98.

De ATCF, de Finse tegenhanger van de ANWB, hield onder haar leden een enquête over het gebruik van de biobrandstof. De organisatie zegt dat een vijfde van hun ondervraagde leden die begonnen was met het gebruik van E10, denkt dat hun auto slechter presteert. Zij menen dat ze meer brandstof verbruiken sinds ze begonnen met het tanken van de nieuwe brandstof.

Discussie

De ATCF zegt dat automobilisten door de recente discussies over de brandstof slechte prestaties sneller aan E10 wijten. Er zijn ook andere factoren waardoor een auto slechter kan presteren, verklaart ATCF.

Auteur: Steven Don

Ook Finse automobilisten zijn niet blij met E10 | MobilityEnergy.com

Ook Finse automobilisten zijn niet blij met E10

e10 finland euro98 euro95 biobrandstof

Na het debacle met E10 in Duitsland blijkt dat ook automobilisten uit Finland niet blij zijn met de nieuwe brandstof. Volgens de grote tankstationketens St1 en ABC wordt 98 E5 (Euro98) beter verkocht dan de vervanger voor 95 E5 (Euro95).

De bedrijven zeggen te overwegen om te stoppen met de verkoop van de E10 in de onbemande tankstations. Hiervoor voeren zij als reden aan dat er maar een beperkte opslagruimte beschikbaar is in de tanks die bij de tankstations horen. Deze stations verkopen straks dan alleen diesel en Euro98.

E10

In Finland werd 95E10 begin dit jaar ingevoerd om te voldoen aan de nieuwe regelgeving van de EU. Doordat de lijst met auto’s waarvoor de biobrandstof geschikt was een aantal keren aangepast moest worden, werden automobilisten wantrouwig en stapten zij over op de duurdere Euro98.

De ATCF, de Finse tegenhanger van de ANWB, hield onder haar leden een enquête over het gebruik van de biobrandstof. De organisatie zegt dat een vijfde van hun ondervraagde leden die begonnen was met het gebruik van E10, denkt dat hun auto slechter presteert. Zij menen dat ze meer brandstof verbruiken sinds ze begonnen met het tanken van de nieuwe brandstof.

Discussie

De ATCF zegt dat automobilisten door de recente discussies over de brandstof slechte prestaties sneller aan E10 wijten. Er zijn ook andere factoren waardoor een auto slechter kan presteren, verklaart ATCF.

Auteur: Steven Don