Eerste definitieve Tony’s Kiosk geplaatst in Utrecht

Tony's Kiosk Esso Express De Bilt
De Tony's Kiosk bij Esso Express De Bilt Foto's: DHMO

Bij Esso Express-tankstation De Bilt is een nieuwe Tony’s Kiosk geopend. Bezoekers van het station in Utrecht kunnen daar sinds afgelopen week 24 uur per dag een ‘modulair assortiment shoppen’. 

Het door De Haan Minerale Oliën (DHMO) en Convenience Retail Solutions (CRS) ontwikkelde shopconcept krijgt daarmee definitief een plekje in het Nederlandse tankstationlandschap. Eerder werd al een Tony’s Kiosk in Amsterdam geplaatst, maar daar ging het nog om een pilot. De onbemande shop daar is inmiddels weer verdwenen. Bij de shop die nu in Utrecht geopend is, zijn enkele verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van die eerste versie, bijvoorbeeld aan de vendingmachines.

Gedigitaliseerde shop

De Tony’s Kiosk is een volledig gedigitaliseerde selfservice-shop waarbij klanten toegang krijgen via een bankpas, creditcard, mobiele telefoon, Tony’s voordeelkaart of een Apple Watch. Eenmaal in de shop kunnen klanten zichzelf bedienen via een Tony’s orderkiosk. Hiermee zijn bijvoorbeeld gekoelde dranken, zoetwaren, sandwiches, autogebonden producten, giftcards en telefoonkaarten te kopen. Daarnaast bevat de shop een Lavazza koffiemodule, waar klanten zelf een koffie kunnen bestellen.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tony's Kiosk Esso Express De Bilt
De binnenkant van de Tony’s Kiosk.

De keuze om de eerste definitieve onbemande shop in Utrecht te plaatsen, heeft volgens Mirjam Yousef van DHMO onder andere te maken met de centrale ligging in het land. Ook de aanwezigheid van het fietspad achter het station was van invloed op de keuze. “Het is een tankstation langs een drukke weg. Langs het tankstation loopt bovendien een fietspad. Je zou daarmee ook een heel ander publiek kunnen aantrekken. We zijn heel erg benieuwd wat dat gaat doen. Als je ergens een keer om 02.00 of 04.00 uur ’s nachts terecht wil, is dat mogelijk.”

Verdere uitrol concept

Mocht de shop in Utrecht succesvol zijn, zal het concept verder uitgebreid worden. “Het is een modulair concept dat we zo weer kunnen maken en uitrollen. Als het goed werkt, gaan we kijken naar andere locaties. Van de Tony’s Tower hebben we er ondertussen ook al negen geplaatst. We hebben veel potentie om te groeien en te innoveren, dus we wachten de resultaten af”, vertelt Yousef.

Binnen het petrolkanaal is 55 procent van de tankstations onbemand, wat neerkomt op een totaal van ruim 2.100 locaties. Volgens de DHMO en CRS is juist daar veel potentie om waarde voor de lange termijn te realiseren. Met de Tony’s Kiosk spelen de bedrijven dan ook in op de groei aan out-of-home bestedingen, gemak (FSIN), digitalisering en de blijvende trend van personeelsschaarste. Omdat de oplossingen modulair zijn, kan het juiste assortiment op de juiste locatie worden aangeboden.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tony's Kiosk Esso Express De Bilt
Mogelijk wordt het concept verder uitgerold.

Het shopconcept Tony’s werd in 2017 door DHMO op de markt gebracht. De focus daarin ligt op kwalitatief eten en drinken langs de Nederlandse (snel)wegen. De Tony’s Kiosk is later tot stand gekomen in samenwerking met strategische partners. Daarbij is H@ND verantwoordelijk voor de software-ontwikkeling van alle future proof concepten van CRS. Veloform Media is de bouwer van de modulaire smartstore-oplossingen en Innovend levert de vendingmachines voor de kiosk-oplossingen van CRS.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Eerste definitieve Tony’s Kiosk geplaatst in Utrecht | MobilityEnergy.com

Eerste definitieve Tony’s Kiosk geplaatst in Utrecht

Tony's Kiosk Esso Express De Bilt
De Tony's Kiosk bij Esso Express De Bilt Foto's: DHMO

Bij Esso Express-tankstation De Bilt is een nieuwe Tony’s Kiosk geopend. Bezoekers van het station in Utrecht kunnen daar sinds afgelopen week 24 uur per dag een ‘modulair assortiment shoppen’. 

Het door De Haan Minerale Oliën (DHMO) en Convenience Retail Solutions (CRS) ontwikkelde shopconcept krijgt daarmee definitief een plekje in het Nederlandse tankstationlandschap. Eerder werd al een Tony’s Kiosk in Amsterdam geplaatst, maar daar ging het nog om een pilot. De onbemande shop daar is inmiddels weer verdwenen. Bij de shop die nu in Utrecht geopend is, zijn enkele verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van die eerste versie, bijvoorbeeld aan de vendingmachines.

Gedigitaliseerde shop

De Tony’s Kiosk is een volledig gedigitaliseerde selfservice-shop waarbij klanten toegang krijgen via een bankpas, creditcard, mobiele telefoon, Tony’s voordeelkaart of een Apple Watch. Eenmaal in de shop kunnen klanten zichzelf bedienen via een Tony’s orderkiosk. Hiermee zijn bijvoorbeeld gekoelde dranken, zoetwaren, sandwiches, autogebonden producten, giftcards en telefoonkaarten te kopen. Daarnaast bevat de shop een Lavazza koffiemodule, waar klanten zelf een koffie kunnen bestellen.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tony's Kiosk Esso Express De Bilt
De binnenkant van de Tony’s Kiosk.

De keuze om de eerste definitieve onbemande shop in Utrecht te plaatsen, heeft volgens Mirjam Yousef van DHMO onder andere te maken met de centrale ligging in het land. Ook de aanwezigheid van het fietspad achter het station was van invloed op de keuze. “Het is een tankstation langs een drukke weg. Langs het tankstation loopt bovendien een fietspad. Je zou daarmee ook een heel ander publiek kunnen aantrekken. We zijn heel erg benieuwd wat dat gaat doen. Als je ergens een keer om 02.00 of 04.00 uur ’s nachts terecht wil, is dat mogelijk.”

Verdere uitrol concept

Mocht de shop in Utrecht succesvol zijn, zal het concept verder uitgebreid worden. “Het is een modulair concept dat we zo weer kunnen maken en uitrollen. Als het goed werkt, gaan we kijken naar andere locaties. Van de Tony’s Tower hebben we er ondertussen ook al negen geplaatst. We hebben veel potentie om te groeien en te innoveren, dus we wachten de resultaten af”, vertelt Yousef.

Binnen het petrolkanaal is 55 procent van de tankstations onbemand, wat neerkomt op een totaal van ruim 2.100 locaties. Volgens de DHMO en CRS is juist daar veel potentie om waarde voor de lange termijn te realiseren. Met de Tony’s Kiosk spelen de bedrijven dan ook in op de groei aan out-of-home bestedingen, gemak (FSIN), digitalisering en de blijvende trend van personeelsschaarste. Omdat de oplossingen modulair zijn, kan het juiste assortiment op de juiste locatie worden aangeboden.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tony's Kiosk Esso Express De Bilt
Mogelijk wordt het concept verder uitgerold.

Het shopconcept Tony’s werd in 2017 door DHMO op de markt gebracht. De focus daarin ligt op kwalitatief eten en drinken langs de Nederlandse (snel)wegen. De Tony’s Kiosk is later tot stand gekomen in samenwerking met strategische partners. Daarbij is H@ND verantwoordelijk voor de software-ontwikkeling van alle future proof concepten van CRS. Veloform Media is de bouwer van de modulaire smartstore-oplossingen en Innovend levert de vendingmachines voor de kiosk-oplossingen van CRS.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl