Dunlop komt met nieuwe olielijn voor het petrolkanaal

Dit najaar komt er een nieuwe motorolielijn op de markt, speciaal voor tankshops. Deze nieuwe ‘range’ olieproducten van A-merk Dunlop, bestaat uit zes motorolies en een remvloeistof. Bij de samenstelling is een studie verricht naar de meest verkochte olies. Hieruit is een slank assortiment ontstaan, waarmee tankstations vrijwel iedere klant kunnen helpen. Bijkomend voordeel is dat er slechts één plank nodig is om deze producten (zie een voorbeeldfoto onderaan) toe te voegen aan het nieuwe assortiment. De motorolies en remvloeistof zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Newco Europe.

Het wagenpark in Nederland is zeer divers. Enerzijds is er een groep steeds oudere auto’s. Gewoonweg omdat ze veel langer meegaan dan vroeger. Anderzijds komen er steeds meer nieuwe auto’s bij, die beschikken over de nieuwste technologie.

Motorolie

Oudere en nieuwe auto’s hebben eigen behoeften als het gaat om motorolie. Door de jaren heen heeft smeerolie zich ontwikkeld van een natuurproduct (minerale olie) naar een kunstmatig product (synthetische olie). Hoewel een synthetische olie hoogwaardiger is, is het niet automatisch een betere olie. Het hangt af van de omstandigheden: de motor van de auto en het gebruik van het voertuig.

Een hoogwaardige synthetische olie gebruiken in een oldtimer leidt hoe dan ook tot problemen, bijvoorbeeld tot olielekkage. En een ouderwetse 15w40 minerale olie toepassen in een sportauto wordt ook geen succes. Bovendien mogen de twee soorten niet door elkaar worden gebruikt. Ze mengen niet met elkaar, waardoor de olie zijn werk niet goed doet.

Viscositeit

Eén van de belangrijkste specificaties van een olie is de viscositeit, ofwel de dikte van de olie. De oliebehoefte van een auto hangt hier daarom sterk mee samen. Uit onderzoek, uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, blijkt dat de meest verkochte olies zijn: 5W-30, 5W-40, 10W-40 en 15W-40. Hogere getallen, bijvoorbeeld 15W-40, geven aan dat het om een dikkere olie gaat. Een 5W-30 is dus een dunne olie.

Bij de zogenaamde ‘koude start’ doet een dunnere olie zijn werk beter. Een dunne variant blijft namelijk vloeibaar bij lage temperaturen. Bovendien zorgt een dunnere olie voor een lager brandstofverbruik, omdat deze beter smeert. Maar met name oudere auto’s hebben vaak een dikkere olie nodig. Oudere auto’s hebben een grovere constructie; een dunne olie loopt hier te snel doorheen en geeft daardoor niet de juiste smering.

Uitgebalanceerd

Bij de ontwikkeling van de Dunlop-olierange is rekening gehouden met deze feiten. Er is een uitgebalanceerd assortiment ontstaan zonder allerlei overbodige producten. Dit zorgt voor een rustig schap en overzicht voor de consument. Mocht een klant er niet meer uitkomen, moeten ze altijd verwezen worden naar het instructieboekje van de auto. Wanneer dit niet voorhanden is, kan de volgende globale richtlijn worden gehanteerd:

  • Auto’s tot 5 jaar: een volledig synthetische olie (bv 5w30)
  • Auto’s tussen de 5-10 jaar: een semi synthetische olie (bv 10w40)
  • Auto’s ouder dan 10 jaar: een minerale olie (bv 15w40)

Wat verder opvalt aan het Dunlop-olieassortiment is dat de verpakking niet groter is dan 1 liter. Uit eerdergenoemd onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat automobilisten motorolie gebruiken om af te vullen en niet voor een volledige verversing. Men stopt bij een tankstation wanneer het rode lampje gaat branden. Of wanneer men een lange (vakantie)rit gaat maken. Of gewoon om een reserveflesje in de auto te hebben ‘just in case’. Een litertje olie om bij te vullen volstaat dan meestal. Om te voorkomen dat grote verpakkingen verstoffen op de plank, komen ze in het Dunlop-assortiment niet terug.

Distributeur van de producten Newco Europe is als exposant aanwezig op de Tankstation Vakbeurs. Daar kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over de nieuwe lijn motorolie. Ook is er veel aandacht voor shophygiëne, onder meer middels een workshop tijdens de beurs, en worden Areon-luchtverfrissers geïntroduceerd. Tevens worden diverse andere non-foodconcepten getoond, zoals Allride Connect. Bezoek de vakbeurs op dinsdag 15 november 2016 in Expo Houten. Bekijk het volledige exposantenaanbod via www.tankstationvakbeurs.nl/vakbeurs/ of schrijf meteen in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/

dunlop

Auteur: Tom van Gurp

Dunlop komt met nieuwe olielijn voor het petrolkanaal | MobilityEnergy.com

Dunlop komt met nieuwe olielijn voor het petrolkanaal

Dit najaar komt er een nieuwe motorolielijn op de markt, speciaal voor tankshops. Deze nieuwe ‘range’ olieproducten van A-merk Dunlop, bestaat uit zes motorolies en een remvloeistof. Bij de samenstelling is een studie verricht naar de meest verkochte olies. Hieruit is een slank assortiment ontstaan, waarmee tankstations vrijwel iedere klant kunnen helpen. Bijkomend voordeel is dat er slechts één plank nodig is om deze producten (zie een voorbeeldfoto onderaan) toe te voegen aan het nieuwe assortiment. De motorolies en remvloeistof zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Newco Europe.

Het wagenpark in Nederland is zeer divers. Enerzijds is er een groep steeds oudere auto’s. Gewoonweg omdat ze veel langer meegaan dan vroeger. Anderzijds komen er steeds meer nieuwe auto’s bij, die beschikken over de nieuwste technologie.

Motorolie

Oudere en nieuwe auto’s hebben eigen behoeften als het gaat om motorolie. Door de jaren heen heeft smeerolie zich ontwikkeld van een natuurproduct (minerale olie) naar een kunstmatig product (synthetische olie). Hoewel een synthetische olie hoogwaardiger is, is het niet automatisch een betere olie. Het hangt af van de omstandigheden: de motor van de auto en het gebruik van het voertuig.

Een hoogwaardige synthetische olie gebruiken in een oldtimer leidt hoe dan ook tot problemen, bijvoorbeeld tot olielekkage. En een ouderwetse 15w40 minerale olie toepassen in een sportauto wordt ook geen succes. Bovendien mogen de twee soorten niet door elkaar worden gebruikt. Ze mengen niet met elkaar, waardoor de olie zijn werk niet goed doet.

Viscositeit

Eén van de belangrijkste specificaties van een olie is de viscositeit, ofwel de dikte van de olie. De oliebehoefte van een auto hangt hier daarom sterk mee samen. Uit onderzoek, uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, blijkt dat de meest verkochte olies zijn: 5W-30, 5W-40, 10W-40 en 15W-40. Hogere getallen, bijvoorbeeld 15W-40, geven aan dat het om een dikkere olie gaat. Een 5W-30 is dus een dunne olie.

Bij de zogenaamde ‘koude start’ doet een dunnere olie zijn werk beter. Een dunne variant blijft namelijk vloeibaar bij lage temperaturen. Bovendien zorgt een dunnere olie voor een lager brandstofverbruik, omdat deze beter smeert. Maar met name oudere auto’s hebben vaak een dikkere olie nodig. Oudere auto’s hebben een grovere constructie; een dunne olie loopt hier te snel doorheen en geeft daardoor niet de juiste smering.

Uitgebalanceerd

Bij de ontwikkeling van de Dunlop-olierange is rekening gehouden met deze feiten. Er is een uitgebalanceerd assortiment ontstaan zonder allerlei overbodige producten. Dit zorgt voor een rustig schap en overzicht voor de consument. Mocht een klant er niet meer uitkomen, moeten ze altijd verwezen worden naar het instructieboekje van de auto. Wanneer dit niet voorhanden is, kan de volgende globale richtlijn worden gehanteerd:

  • Auto’s tot 5 jaar: een volledig synthetische olie (bv 5w30)
  • Auto’s tussen de 5-10 jaar: een semi synthetische olie (bv 10w40)
  • Auto’s ouder dan 10 jaar: een minerale olie (bv 15w40)

Wat verder opvalt aan het Dunlop-olieassortiment is dat de verpakking niet groter is dan 1 liter. Uit eerdergenoemd onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat automobilisten motorolie gebruiken om af te vullen en niet voor een volledige verversing. Men stopt bij een tankstation wanneer het rode lampje gaat branden. Of wanneer men een lange (vakantie)rit gaat maken. Of gewoon om een reserveflesje in de auto te hebben ‘just in case’. Een litertje olie om bij te vullen volstaat dan meestal. Om te voorkomen dat grote verpakkingen verstoffen op de plank, komen ze in het Dunlop-assortiment niet terug.

Distributeur van de producten Newco Europe is als exposant aanwezig op de Tankstation Vakbeurs. Daar kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over de nieuwe lijn motorolie. Ook is er veel aandacht voor shophygiëne, onder meer middels een workshop tijdens de beurs, en worden Areon-luchtverfrissers geïntroduceerd. Tevens worden diverse andere non-foodconcepten getoond, zoals Allride Connect. Bezoek de vakbeurs op dinsdag 15 november 2016 in Expo Houten. Bekijk het volledige exposantenaanbod via www.tankstationvakbeurs.nl/vakbeurs/ of schrijf meteen in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/

dunlop

Auteur: Tom van Gurp