Mars roept miljoenen chocoladerepen terug, ook in Nederland

Chocoladefabrikant Mars roept miljoenen repen terug naar de fabriek. In Duitsland trof een klant enkele stukjes plastic aan in het product, waarna de producent overging tot een terugroepactie. Het gaat niet alleen om Mars-repen zelf, maar ook om Snickers, Milky Way mini’s, Celebrations en Mini Mix en betreft artikelen die zowel in winkels als in automaten worden verkocht. De terugroepactie betreft ook repen die in Nederland op de markt zijn gebracht.

Het gaat om producten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017. Artikelen die al verkocht zijn, kunnen consumenten ook terugsturen. Zij hebben tot 31 maart 2016 de tijd en kunnen het product kosteloos retourneren aan Mars.

Gemaakt in Veghel

De repen zijn allemaal gemaakt in een fabriek in het Brabantse Veghel. In totaal gaat het om miljoenen repen, waarvan een aanzienlijk deel in Duitsland op de markt is gebracht. Hoewel producten in Nederland in omloop zijn, is nog niet duidelijk.

De fabrikant werkt nu samen met de NVWA en retailers om alle betreffende producten zo snel mogelijk uit de schappen te krijgen. Op de website van Mars zou meer informatie staan, maar deze is in de loop van dinsdag niet of nauwelijks bereikbaar.

Auteur: Tom van Gurp

Mars roept miljoenen chocoladerepen terug, ook in Nederland | MobilityEnergy.com

Mars roept miljoenen chocoladerepen terug, ook in Nederland

Chocoladefabrikant Mars roept miljoenen repen terug naar de fabriek. In Duitsland trof een klant enkele stukjes plastic aan in het product, waarna de producent overging tot een terugroepactie. Het gaat niet alleen om Mars-repen zelf, maar ook om Snickers, Milky Way mini’s, Celebrations en Mini Mix en betreft artikelen die zowel in winkels als in automaten worden verkocht. De terugroepactie betreft ook repen die in Nederland op de markt zijn gebracht.

Het gaat om producten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017. Artikelen die al verkocht zijn, kunnen consumenten ook terugsturen. Zij hebben tot 31 maart 2016 de tijd en kunnen het product kosteloos retourneren aan Mars.

Gemaakt in Veghel

De repen zijn allemaal gemaakt in een fabriek in het Brabantse Veghel. In totaal gaat het om miljoenen repen, waarvan een aanzienlijk deel in Duitsland op de markt is gebracht. Hoewel producten in Nederland in omloop zijn, is nog niet duidelijk.

De fabrikant werkt nu samen met de NVWA en retailers om alle betreffende producten zo snel mogelijk uit de schappen te krijgen. Op de website van Mars zou meer informatie staan, maar deze is in de loop van dinsdag niet of nauwelijks bereikbaar.

Auteur: Tom van Gurp