Snoke breidt assortiment uit met Vapor Stick en e-liquids

Non-food groothandel Newco Europe heeft de productgroep van het e-sigarettenmerk Snoke uitgebreid met de Vapor Stick, een verdamper in combinatie met e-liquids. Momenteel bestaat de totale markt voor e-sigaretten voor dertig procent uit ’disposables’ en voor zeventig procent uit hervulbare en oplaadbare producten. Inspelend op deze trend wordt de Vapor Stick dus toegevoegd aan het Snoke-assortiment.

De e-liquids (zie foto) zijn leverbaar in drie verschillende smaken: Tobacco, Menthol en Supersonic. Op de artikelen zit een marge van zo’n dertig procent. De verdamper heeft een stijlvolle uitstraling en een hoog gebruiksgemak. Bovendien geeft de Vapor Stick een volle damp.

Het product is enkele maanden geleden gelanceerd en ligt al bij diverse tankstations in Nederland. Pompshop-leverancier Lekkerland heeft het inmiddels in zijn assortiment opgenomen. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen het bestellen via Lekkerland of Newco Europe.

Batterijsterktes

De Vapor Stick is leverbaar in twee verschillende batterijsterktes. De milde variant heeft een sterkte van 650 mAh (milli-ampère per uur), terwijl er ook een krachtigere Vapor Stick is, met een sterkte van 1.000 mAh. Bij laatstgenoemde is sprake van een vollere dampbeleving, wat voor sommige e-rokers een belangrijk aspect is bij het gebruiken van de e-sigaret.

Daarnaast is de Tobacco-variant verkrijgbaar in twee nicotinesterktes, namelijk Mild (6mg/ml) en Strong (12 mg/ml). De e-liquids bevatten nicotinehoudende vloeistof die gelijkstaat aan vijf pakjes reguliere sigaretten.

De nieuwe producten voldoen aan de nieuwste Nederlandse en Europese wetgeving. Zo zijn de waarschuwingen van het juiste formaat, is het nicotinegehalte binnen de toegestane grenzen en is uiteraard sprake van een kindveilige sluiting.

Groeimarkt

E-sigaretten vormen een groeimarkt. Steeds meer mensen, onder wie veel ex-rokers, kiezen voor elektronische ’tabak’. Zowel in Nederland als in het buitenland worden aanzienlijke verkoopstijgingen genoteerd.

In 2013 verdrievoudigde het aantal e-sigaretgebruikers in Nederland. Die toename was vorig jaar iets minder groot, maar nog altijd was sprake van een stijging van tientallen procenten. In het tankstationkanaal heeft het product inmiddels een vaste plek verworven en is het terug te vinden op menige balie.

Uit recent onderzoek blijkt dat in Spanje, Frankrijk en Duitsland het marktaandeel e-sigaretten al hoger ligt dan in Nederland. Bovendien is de prognose dat het marktaandeel in deze landen binnen twee jaar ruim verdubbelt. De Nederlandse markt loopt achter op deze ontwikkeling, maar experts voorspellen ook voor ons land een vergelijkbare groei.

Lees ook: Steeds minder rokers, steeds meer e-rokers in Nederland

Auteur: Tom van Gurp

Snoke breidt assortiment uit met Vapor Stick en e-liquids | MobilityEnergy.com

Snoke breidt assortiment uit met Vapor Stick en e-liquids

Non-food groothandel Newco Europe heeft de productgroep van het e-sigarettenmerk Snoke uitgebreid met de Vapor Stick, een verdamper in combinatie met e-liquids. Momenteel bestaat de totale markt voor e-sigaretten voor dertig procent uit ’disposables’ en voor zeventig procent uit hervulbare en oplaadbare producten. Inspelend op deze trend wordt de Vapor Stick dus toegevoegd aan het Snoke-assortiment.

De e-liquids (zie foto) zijn leverbaar in drie verschillende smaken: Tobacco, Menthol en Supersonic. Op de artikelen zit een marge van zo’n dertig procent. De verdamper heeft een stijlvolle uitstraling en een hoog gebruiksgemak. Bovendien geeft de Vapor Stick een volle damp.

Het product is enkele maanden geleden gelanceerd en ligt al bij diverse tankstations in Nederland. Pompshop-leverancier Lekkerland heeft het inmiddels in zijn assortiment opgenomen. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen het bestellen via Lekkerland of Newco Europe.

Batterijsterktes

De Vapor Stick is leverbaar in twee verschillende batterijsterktes. De milde variant heeft een sterkte van 650 mAh (milli-ampère per uur), terwijl er ook een krachtigere Vapor Stick is, met een sterkte van 1.000 mAh. Bij laatstgenoemde is sprake van een vollere dampbeleving, wat voor sommige e-rokers een belangrijk aspect is bij het gebruiken van de e-sigaret.

Daarnaast is de Tobacco-variant verkrijgbaar in twee nicotinesterktes, namelijk Mild (6mg/ml) en Strong (12 mg/ml). De e-liquids bevatten nicotinehoudende vloeistof die gelijkstaat aan vijf pakjes reguliere sigaretten.

De nieuwe producten voldoen aan de nieuwste Nederlandse en Europese wetgeving. Zo zijn de waarschuwingen van het juiste formaat, is het nicotinegehalte binnen de toegestane grenzen en is uiteraard sprake van een kindveilige sluiting.

Groeimarkt

E-sigaretten vormen een groeimarkt. Steeds meer mensen, onder wie veel ex-rokers, kiezen voor elektronische ’tabak’. Zowel in Nederland als in het buitenland worden aanzienlijke verkoopstijgingen genoteerd.

In 2013 verdrievoudigde het aantal e-sigaretgebruikers in Nederland. Die toename was vorig jaar iets minder groot, maar nog altijd was sprake van een stijging van tientallen procenten. In het tankstationkanaal heeft het product inmiddels een vaste plek verworven en is het terug te vinden op menige balie.

Uit recent onderzoek blijkt dat in Spanje, Frankrijk en Duitsland het marktaandeel e-sigaretten al hoger ligt dan in Nederland. Bovendien is de prognose dat het marktaandeel in deze landen binnen twee jaar ruim verdubbelt. De Nederlandse markt loopt achter op deze ontwikkeling, maar experts voorspellen ook voor ons land een vergelijkbare groei.

Lees ook: Steeds minder rokers, steeds meer e-rokers in Nederland

Auteur: Tom van Gurp