Total opent vernieuwde shop bij snelwegstation A4

Total Aurora langs de A4 in Leiderdorp is als derde locatie voorzien van het nieuwe shopconcept van de Fransen. Na maanden voorbereiding is de shop de afgelopen zes weken volledig verbouwd. Eerder werden al stations in Zaandam en Rotterdam omgebouwd naar de nieuwe shopformule. De locatie aan de A4 is het eerste snelwegstation dat volgens het nieuwe concept wordt geëxploiteerd.

“Total Aurora is het grootste vestiging die we in de nieuwe stijl hebben omgetoverd. Het heeft niets meer van doen met een traditioneel tankstation, maar gaat een grote stap verder. Naast moderne design-aspecten is het een locatie waar we een vernieuwd assortiment voorstellen”, aldus retaildirecteur Vincent Leroy van Total Nederland.

Het station moet een rustpunt zijn voor mensen onderweg en biedt zitplaatsen aan de bezoekers. Er zijn oplaadpunten voor mobiele apparaten en er is gratis wifi. Zo krijgen klanten de kans om rustig hun e-mails en social media te bekijken.

Assortiment

Koffie staat centraal in de beleving op het station. Hiervoor werkt Total met een nieuwe koffiepartner: Illy. Leroy voegt toe: “Klanten kunnen vanaf nu contactloos betalen voor koffie. Voor wie zichzelf extra wil verwennen, is er ook exclusieve koffie van speciaal geselecteerde en gebrande Pelican Rouge-bonen aanwezig.”

Met vers bereide baguettes en ambachtelijke lekkernijen willen de Fransen de nadruk leggen op vers en kwaliteit. Bovendien gebruikt Total nieuwe ingrediënten in de bakery. Zo biedt het gasten bijvoorbeeld een baguette met humus en kikkererwten.

“En we hebben een heel speciale topping aan het assortiment toegevoegd. Onder de naam ‘Eet het en je weet het’ willen we de gasten eens iets nieuws laten proeven. Het `Uit de muur’-concept bedient klanten met haast en honger van een hartige hap uit een snackwand.”

Total

Total Nederland heeft ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst. In Nederland heeft het op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt het brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, Elf en Total Agri op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het beschikt over een wereldwijd netwerk van zeventienduizend tankstations.

Lees ook: Total rolt nieuw shopconcept verder uit over tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Total opent vernieuwde shop bij snelwegstation A4 | MobilityEnergy.com

Total opent vernieuwde shop bij snelwegstation A4

Total Aurora langs de A4 in Leiderdorp is als derde locatie voorzien van het nieuwe shopconcept van de Fransen. Na maanden voorbereiding is de shop de afgelopen zes weken volledig verbouwd. Eerder werden al stations in Zaandam en Rotterdam omgebouwd naar de nieuwe shopformule. De locatie aan de A4 is het eerste snelwegstation dat volgens het nieuwe concept wordt geëxploiteerd.

“Total Aurora is het grootste vestiging die we in de nieuwe stijl hebben omgetoverd. Het heeft niets meer van doen met een traditioneel tankstation, maar gaat een grote stap verder. Naast moderne design-aspecten is het een locatie waar we een vernieuwd assortiment voorstellen”, aldus retaildirecteur Vincent Leroy van Total Nederland.

Het station moet een rustpunt zijn voor mensen onderweg en biedt zitplaatsen aan de bezoekers. Er zijn oplaadpunten voor mobiele apparaten en er is gratis wifi. Zo krijgen klanten de kans om rustig hun e-mails en social media te bekijken.

Assortiment

Koffie staat centraal in de beleving op het station. Hiervoor werkt Total met een nieuwe koffiepartner: Illy. Leroy voegt toe: “Klanten kunnen vanaf nu contactloos betalen voor koffie. Voor wie zichzelf extra wil verwennen, is er ook exclusieve koffie van speciaal geselecteerde en gebrande Pelican Rouge-bonen aanwezig.”

Met vers bereide baguettes en ambachtelijke lekkernijen willen de Fransen de nadruk leggen op vers en kwaliteit. Bovendien gebruikt Total nieuwe ingrediënten in de bakery. Zo biedt het gasten bijvoorbeeld een baguette met humus en kikkererwten.

“En we hebben een heel speciale topping aan het assortiment toegevoegd. Onder de naam ‘Eet het en je weet het’ willen we de gasten eens iets nieuws laten proeven. Het `Uit de muur’-concept bedient klanten met haast en honger van een hartige hap uit een snackwand.”

Total

Total Nederland heeft ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst. In Nederland heeft het op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt het brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, Elf en Total Agri op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het beschikt over een wereldwijd netwerk van zeventienduizend tankstations.

Lees ook: Total rolt nieuw shopconcept verder uit over tankstations

Auteur: Tom van Gurp