Shell Klok opent laadplein: ‘Dit gaat onze nieuwe functie worden’

Shell Klok Hoogeveen Laadplein
Foto: Mokobouw Foto: Mokobouw

Ondernemer Ewout Klok heeft bij zijn Shell-tankstation in Hoogeveen een gloednieuw laadplein geopend. Bij het Drentse station zijn daarmee nu ook twee ‘alpitronic snelladers’ te vinden met ieder een vermogen van 300 kW. 

Het project bij Shell Klok werd turn-key opgeleverd door Mokobouw. Volgens Ewout Klok is dat ‘enorm snel’ verlopen. In mei werd alle infrastructuur en het transformatorhuisje gereed gemaakt, waarna alleen nog gewacht moest worden op de laadpalen zelf. “Die werden eind juli geleverd en konden direct in bedrijf worden gesteld. Ik had geluk met mijn netwerkbeheerder Rendo die tijd en ruimte maakte voor de realisatie. E-Flux zorgde voor de snelle finale ingebruikstelling dezelfde dag.”

Klok is dan ook zeer tevreden met het eindresultaat. “Práchtig”, noemt hij de nieuwste aanwinst. “Écht snelle laders en klaar voor de toekomst. De uitstraling fris en helder.”

Van benzineboer naar energy-station

“Dit gaat onze nieuwe functie worden”, zegt Klok, tevens voorzitter van de BETA, over laden op het tankstation. “Van kolenboer naar benzineboer. Van benzineboer nu naar energy-station. Met name snelladen (175 kW of meer) zal onze nieuwe standaard worden. In combinatie met horeca kan je de verblijftijd veraangenamen.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Wie op het tankstation van Klok laadt, kan in de shop terecht voor wat lekkers. Foto: Mokobouw

In totaal kunnen bij Shell Klok vier EV-rijders tegelijkertijd laden met CCS2- en CHAdeMO-stekkers. Terwijl zij wachten tot de auto bijgeladen is, kunnen ze in de shop terecht voor een broodje, koffie of wat anders.

Klaar voor nieuwe toevoegingen

De laadpalen zijn inmiddels twee weken operationeel. Hoewel alles nog niet optimaal in de laadapps is verwerkt, haalt de onderneming volgens de eigenaar de voorgenomen doelstellingen al. En of het station nu echt helemaal compleet is? “Het is afwachten hoe andere ‘brandstoffen’ zich ontwikkelen. Wat gaat waterstof doen? Gaat LNG of CNG een vlucht nemen? Nu is daar nog geen verdienmodel op door te rekenen. De (nabije) toekomst zal het leren, wij zijn klaar voor de realisatie hiervan.”

Shell Klok laadpaal
De nieuwe laders bij Shell Klok aan de Schutstraat in Hoogeveen. Foto: Mokobouw

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl