'graag meer prijstransparantie'

ACM: automobilist oneerlijk behandeld aan de pomp; benzineprijs snel omhoog, langzaam omlaag

Wie altijd al dacht dat bij een stijgende olieprijs de benzineprijs aan de pomp snel omhoog gaat, terwijl die bij een lagere olieprijs juist veel langzamer daalt, heeft het juist. Dat zegt economenvakblad ESB na onderzoek door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tussen 2006 en 2023 was de consument bij het tankstation hierdoor tussen de 2,2 en 4,8 eurocent per liter meer kwijt.
Volgens onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) profiteren pomphouders van de schommelingen in de oliemarkt en gaat dit ten koste van de consument. Foto: ProMedia, 2024

De consument die dacht dat bij een stijgende olieprijs de benzineprijs aan de pomp snel omhoog gaat, terwijl die bij een lagere olieprijs juist veel langzamer daalt, heeft het juist. Dat stelt economenvakblad ESB na onderzoek door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tussen 2006 en 2023 was de consument bij het tankstation hierdoor tussen de 2,2 en 4,8 eurocent per liter meer kwijt. De brancheorganisaties BETA en BOVAG plaatsen de nodige kanttekeningen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

ACM: automobilist oneerlijk behandeld aan de pomp; benzineprijs snel omhoog, langzaam omlaag | MobilityEnergy.com
'graag meer prijstransparantie'

ACM: automobilist oneerlijk behandeld aan de pomp; benzineprijs snel omhoog, langzaam omlaag

Wie altijd al dacht dat bij een stijgende olieprijs de benzineprijs aan de pomp snel omhoog gaat, terwijl die bij een lagere olieprijs juist veel langzamer daalt, heeft het juist. Dat zegt economenvakblad ESB na onderzoek door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tussen 2006 en 2023 was de consument bij het tankstation hierdoor tussen de 2,2 en 4,8 eurocent per liter meer kwijt.
Volgens onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) profiteren pomphouders van de schommelingen in de oliemarkt en gaat dit ten koste van de consument. Foto: ProMedia, 2024

De consument die dacht dat bij een stijgende olieprijs de benzineprijs aan de pomp snel omhoog gaat, terwijl die bij een lagere olieprijs juist veel langzamer daalt, heeft het juist. Dat stelt economenvakblad ESB na onderzoek door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tussen 2006 en 2023 was de consument bij het tankstation hierdoor tussen de 2,2 en 4,8 eurocent per liter meer kwijt. De brancheorganisaties BETA en BOVAG plaatsen de nodige kanttekeningen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad Mobility Energy.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk