'tankproces vereenvoudigen'

Gebruikers Poppy kunnen tankbeurt bij Maes, ESSO en Shell betalen via app

Gebruikers Poppy kunnen tankbeurt bij Maes, ESSO en Shell betalen via app
Het nieuwe digitale betaalproces heeft voordelen voor zowel Poppy als zijn klanten: de gebruikers besparen tijd bij de pomp en profiteren van een vereenvoudigd betaalproces zonder het gedoe van fysieke tankpassen. Foto: Ryd, 2023

Autodeelbedrijf Poppy in België is een samenwerking aangegaan met Ryd, de B2C-aanbieder voor digitaal tanken en betalen vanuit de auto. Door de samenwerking kunnen gebruikers van Poppy voortaan via de app snel en gemakkelijk betalen bij Maes-, ESSO- en Shell-tankstations.

Ryd blijft zijn activiteiten uitbreiden. De fintechscale-up introduceerde eerder dit jaar mobiel betalen op de Duitse autodeelmarkt. Nadat het bedrijf met zijn dienstenaanbod rond digitaal tanken en in-car payment in 2021 voet aan de grond zette in België, brengt het samen met Poppy mobiel betalen nu ook naar de klanten van het autodeelbedrijf op Belgische bodem. Klanten van Poppy gebruiken de Ryd-interface die is geïntegreerd in de Poppy-app om te betalen bij het tankstation. Het nieuwe digitale betaalproces heeft voordelen voor zowel Poppy als zijn klanten: de gebruikers besparen tijd bij de pomp en profiteren van een vereenvoudigd betaalproces zonder het gedoe van fysieke tankpassen. Daarnaast profiteert Poppy van het feit dat Ryd een merkonafhankelijk acceptatienetwerk biedt. Klanten zijn hierdoor niet beperkt tot een specifiek merk, maar kunnen in het hele Ryd-netwerk betalen.

Innovatie stimuleren

“We zijn erg blij met de strategische samenwerking met Poppy”, licht CEO Uli Kiendl van Ryd toe. “Het is onze ambitie om innovatie te stimuleren op alle gebieden van de mobiliteitssector. Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts. Door mobiele betaling mogelijk te maken voor autodeelgebruikers, vereenvoudigen we niet alleen het tankproces, maar breiden we ook het bereik en het volume van de diensten van Ryd uit.”

Met een vloot van 3000 voertuigen is Poppy aanwezig in alle grote steden van België. Dankzij het partnerschap met Ryd kunnen nu meer dan 100.000 Poppy-gebruikers in de regio’s Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik tanken en betalen via de Poppy-app in het hele Ryd-netwerk.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Gebruikers Poppy kunnen tankbeurt bij Maes, ESSO en Shell betalen via app | MobilityEnergy.com
'tankproces vereenvoudigen'

Gebruikers Poppy kunnen tankbeurt bij Maes, ESSO en Shell betalen via app

Gebruikers Poppy kunnen tankbeurt bij Maes, ESSO en Shell betalen via app
Het nieuwe digitale betaalproces heeft voordelen voor zowel Poppy als zijn klanten: de gebruikers besparen tijd bij de pomp en profiteren van een vereenvoudigd betaalproces zonder het gedoe van fysieke tankpassen. Foto: Ryd, 2023

Autodeelbedrijf Poppy in België is een samenwerking aangegaan met Ryd, de B2C-aanbieder voor digitaal tanken en betalen vanuit de auto. Door de samenwerking kunnen gebruikers van Poppy voortaan via de app snel en gemakkelijk betalen bij Maes-, ESSO- en Shell-tankstations.

Ryd blijft zijn activiteiten uitbreiden. De fintechscale-up introduceerde eerder dit jaar mobiel betalen op de Duitse autodeelmarkt. Nadat het bedrijf met zijn dienstenaanbod rond digitaal tanken en in-car payment in 2021 voet aan de grond zette in België, brengt het samen met Poppy mobiel betalen nu ook naar de klanten van het autodeelbedrijf op Belgische bodem. Klanten van Poppy gebruiken de Ryd-interface die is geïntegreerd in de Poppy-app om te betalen bij het tankstation. Het nieuwe digitale betaalproces heeft voordelen voor zowel Poppy als zijn klanten: de gebruikers besparen tijd bij de pomp en profiteren van een vereenvoudigd betaalproces zonder het gedoe van fysieke tankpassen. Daarnaast profiteert Poppy van het feit dat Ryd een merkonafhankelijk acceptatienetwerk biedt. Klanten zijn hierdoor niet beperkt tot een specifiek merk, maar kunnen in het hele Ryd-netwerk betalen.

Innovatie stimuleren

“We zijn erg blij met de strategische samenwerking met Poppy”, licht CEO Uli Kiendl van Ryd toe. “Het is onze ambitie om innovatie te stimuleren op alle gebieden van de mobiliteitssector. Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts. Door mobiele betaling mogelijk te maken voor autodeelgebruikers, vereenvoudigen we niet alleen het tankproces, maar breiden we ook het bereik en het volume van de diensten van Ryd uit.”

Met een vloot van 3000 voertuigen is Poppy aanwezig in alle grote steden van België. Dankzij het partnerschap met Ryd kunnen nu meer dan 100.000 Poppy-gebruikers in de regio’s Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik tanken en betalen via de Poppy-app in het hele Ryd-netwerk.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk