'ecologische vooruitgang'

Ghesquière opent in Ardooie snellaadplein met achttien laadpunten, pakjesservice en vendingautomaat

In het Belgische Ardooie, ten noordoosten van het Vlaamse Roeselaere, heeft Ghesquière een groot overdekt laadplein voor elektrische personenauto’s geopend. Het laadplein is de 250e laadlocatie van Powerland en biedt achttien laadpunten, carpoolservice, pakjesautomaat en vendingmachine.
Het laadstation van Ghesquière in Ardooie biedt acht DC-laadpunten met een vermogen van 300 kW en tien AC-laadpunten van 22 kW. Foto: Powerland, 2024

In het Belgische Ardooie, ten noordoosten van het Vlaamse Roeselaere, heeft Ghesquière een groot overdekt laadplein voor elektrische personenauto’s geopend. Het laadplein is de 250e laadlocatie van Powerland en biedt achttien laadpunten, carpoolservice, pakjesautomaat en vendingmachine.

‘Wij zijn bijzonder trots op deze mijlpaal’, aldus Powerland nadat het bij Ghesquière in Ardooie een nieuw snellaadpunt heeft geopend, de 250e van het bedrijf (foto). Het laadstation op de hoek van de N37 en N32 en op steenworp afstand van de snelweg E403 tussen Kortrijk en Brugge, biedt acht DC-laadpunten met een vermogen van 300 kW en tien AC-laadpunten van 22 kW. Het hele laadplein is overdekt zodat bezoekers er droog kunnen verblijven om te laden. “De 250e installatie bevestigt onze inzet om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen en duurzame mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Benoit Goesaert van Powerland. “We hebben nog heel wat installaties in de pipeline. Binnen enkele weken zitten we boven de driehonderd snellaadpunten.” In België is Powerland in drie jaar uitgegroeid tot aanbieder van laadinfrastructuur in meer dan zeventig steden.

Inzet

“Ghesquière is al jarenlang een vertrouwde naam in Ardooie en we zijn trots om met Powerland samen te werken aan een groenere toekomst”, zegt eigenaar Tom Ghesquière van Ghesquière Brandstoffen. “Ons nieuwe laadplein biedt niet alleen snelle en efficiënte laadinfrastructuur, het symboliseert ook onze inzet voor ecologische vooruitgang.”
Het nieuwe laadplein van Ghesquière in Ardooie biedt naast de achttien overdekte laadpunten ook een BPost pakjesautomaat, vendingmachine met een aanbod aan eet- en drinkwaren en volop ruimte om te carpoolen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Ghesquière opent in Ardooie snellaadplein met achttien laadpunten, pakjesservice en vendingautomaat | MobilityEnergy.com
'ecologische vooruitgang'

Ghesquière opent in Ardooie snellaadplein met achttien laadpunten, pakjesservice en vendingautomaat

In het Belgische Ardooie, ten noordoosten van het Vlaamse Roeselaere, heeft Ghesquière een groot overdekt laadplein voor elektrische personenauto’s geopend. Het laadplein is de 250e laadlocatie van Powerland en biedt achttien laadpunten, carpoolservice, pakjesautomaat en vendingmachine.
Het laadstation van Ghesquière in Ardooie biedt acht DC-laadpunten met een vermogen van 300 kW en tien AC-laadpunten van 22 kW. Foto: Powerland, 2024

In het Belgische Ardooie, ten noordoosten van het Vlaamse Roeselaere, heeft Ghesquière een groot overdekt laadplein voor elektrische personenauto’s geopend. Het laadplein is de 250e laadlocatie van Powerland en biedt achttien laadpunten, carpoolservice, pakjesautomaat en vendingmachine.

‘Wij zijn bijzonder trots op deze mijlpaal’, aldus Powerland nadat het bij Ghesquière in Ardooie een nieuw snellaadpunt heeft geopend, de 250e van het bedrijf (foto). Het laadstation op de hoek van de N37 en N32 en op steenworp afstand van de snelweg E403 tussen Kortrijk en Brugge, biedt acht DC-laadpunten met een vermogen van 300 kW en tien AC-laadpunten van 22 kW. Het hele laadplein is overdekt zodat bezoekers er droog kunnen verblijven om te laden. “De 250e installatie bevestigt onze inzet om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen en duurzame mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Benoit Goesaert van Powerland. “We hebben nog heel wat installaties in de pipeline. Binnen enkele weken zitten we boven de driehonderd snellaadpunten.” In België is Powerland in drie jaar uitgegroeid tot aanbieder van laadinfrastructuur in meer dan zeventig steden.

Inzet

“Ghesquière is al jarenlang een vertrouwde naam in Ardooie en we zijn trots om met Powerland samen te werken aan een groenere toekomst”, zegt eigenaar Tom Ghesquière van Ghesquière Brandstoffen. “Ons nieuwe laadplein biedt niet alleen snelle en efficiënte laadinfrastructuur, het symboliseert ook onze inzet voor ecologische vooruitgang.”
Het nieuwe laadplein van Ghesquière in Ardooie biedt naast de achttien overdekte laadpunten ook een BPost pakjesautomaat, vendingmachine met een aanbod aan eet- en drinkwaren en volop ruimte om te carpoolen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk