huurrechtenveiling

Enviem, OK en Tamoil vechten om Shell Bodegraven: tankstation verder als TinQ

Enviem, OK en Tamoil vechten om Shell Bodegraven: tankstation verder als TinQ
Decennialang in de uitstraling van Shell, gaat het tankstation in Bodegraven dit najaar verder als TinQ. Foto: BZO Tankstations, 2023

Het Shell-tankstation aan de Goudseweg in Bodegraven is in handen gekomen van Enviem. Dit is de uitslag van de door BZO Tankstations georganiseerde huurrechtenveiling. In november zal het station worden omgekleurd, waarmee Shell uit de Zuid-Hollandse plaats verdwijnt.

Met een bod van 1.599.999,- euro op de entrance fee troefde Enviem nipt OK Oliecentrale af die 1,5 miljoen euro op de tanklocatie in Bodegraven bood. Derde gegadigde was Tamoil. De huidige huurder Shell vond de locatie blijkbaar niet meer interessant genoeg en deed niet mee aan de in opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk door BZO Tankstations georganiseerde huurrechtenveiling. Het College van B&W heeft inmiddels het besluit tot voorlopige gunning genomen. Op of rond 1 november zal het tankstation worden omgekleurd waarmee Shell, na decennialang de locatie te hebben gerund, uit Bodegraven verdwijnt. In handen van Enviem, is de kans groot dat het tankstation verder gaat als TinQ.

Snellaadpalen

De uitgifte via een inschrijving of veiling sluit aan bij de vereisten zoals die door de Hoge Raad in het zogeheten ‘Didam-arrest’ zijn gesteld. Bij de inschrijving dient een bieding te worden uitgebracht op een eenmalige, aan het begin van de huurovereenkomst, aan de gemeente verschuldigde ‘entrance fee’. Bijzonder aan de inschrijving op Shell Bodegraven was dat van de nieuwe huurder wordt verlangd dat op de tanklocatie aan de Goudseweg twee snellaadpalen worden geplaatst en het dak van de luifel wordt voorzien van zonnepanelen. Voor de gemeente is daarmee niet alleen de opbrengst van belang maar ook de verduurzaming van het tankstation.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk