'snelste in regio'

VGB Tankstations schroeft laadpalen Greenpoint Asten op naar 400 kW

VGB Tankstations schroeft laadpalen Greenpoint Asten op naar 400 kW
Bij de Greenpoint in Asten kan worden getankt en elektrische personenauto's en trucks kunnen er nu ook snelladen met 400 kW. Foto: Greenpoint, 2023

VGB Tankstations heeft deze week het laadvermogen van de laadpalen bij het Greenpoint-tankstation op het Florapark in Asten verhoogd naar 400 kW. Hiermee behoren ze volgens VGB Tankstations tot ‘de snelste van Nederland’.

Dit heeft Willemjan van Golstein Brouwers van Greenpoint Asten bekend gemaakt. De laadcapaciteit van 400 kW is beschikbaar bij 800 Volt laden met 500 A. De mogelijkheid om bij het Greenpoint-tankstation in Asten te tanken, bestaat al veel langer. Zo biedt de locatie vlakbij de snelweg A67 (foto) alle bekende fossiele brandstoffen, HVO100 fossielvrije diesel, HVO20 en TRAXX. In december vorig jaar breidde de locatie uit met een overdekt laadstation met vier snelladers voor elektrische personenauto’s en vrachtwagens. De vier Combo CCS snelladers leverden eerst een laadvermogen van 200 kW, maar waren voorbereid op 400 kW en zouden dit gaan leveren zodra de netcapaciteit dit toeliet. Dit is nu gerealiseerd, waardoor de laders van Greenpoint Asten volgens Van Golstein Brouwers ‘de snelste van de regio’ zijn.

Twee zijden

Het Greenpoint-laadplein in Asten is zo ingericht dat een vrachtwagen gemakkelijk tussen de laadpalen door kan rijden en, als de truck hiervoor geschikt is, vervolgens aan twee zijden tegelijk kan stekkeren. “Dat is uniek, want bij veel snellaadlocaties langs de snelwegen kan een vrachtwagen ofwel niet onder het dak door, ofwel werkt men daar met insteekhavens en een vrachtwagen kan daar nooit bij. Bij ons kan een vrachtwagen aan de ene kant inrijden en gewoon weer langs de andere kant uitrijden”, aldus Van Golstein Brouwers. Op de locatie kan worden geladen met alle gebruikelijke laadpassen.

Netwerk

Het Greenpoint-netwerk in Nederland bestaat uit vijftien locaties in totaal. Asten is de zevende locatie met Greenpoint-oplaadfaciliteiten. Ook Deurne, Helmond, Someren, Oude-Tonge, Milheeze en Ede kregen eerder al Greenpoint-oplaadpunten. De grootste Greenpoint is te vinden op de Doornhoek in Veghel. Hier staan automobilisten acht opstelplaatsen en negen soorten brandstof ter beschikking. Op twee locaties wordt de laatste hand gelegd aan een waterstoftankstation: bij de Greenpoint in Oude-Tonge en bij de Greenpoint aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Deze laatste moet in september openen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

VGB Tankstations schroeft laadpalen Greenpoint Asten op naar 400 kW | MobilityEnergy.com
'snelste in regio'

VGB Tankstations schroeft laadpalen Greenpoint Asten op naar 400 kW

VGB Tankstations schroeft laadpalen Greenpoint Asten op naar 400 kW
Bij de Greenpoint in Asten kan worden getankt en elektrische personenauto's en trucks kunnen er nu ook snelladen met 400 kW. Foto: Greenpoint, 2023

VGB Tankstations heeft deze week het laadvermogen van de laadpalen bij het Greenpoint-tankstation op het Florapark in Asten verhoogd naar 400 kW. Hiermee behoren ze volgens VGB Tankstations tot ‘de snelste van Nederland’.

Dit heeft Willemjan van Golstein Brouwers van Greenpoint Asten bekend gemaakt. De laadcapaciteit van 400 kW is beschikbaar bij 800 Volt laden met 500 A. De mogelijkheid om bij het Greenpoint-tankstation in Asten te tanken, bestaat al veel langer. Zo biedt de locatie vlakbij de snelweg A67 (foto) alle bekende fossiele brandstoffen, HVO100 fossielvrije diesel, HVO20 en TRAXX. In december vorig jaar breidde de locatie uit met een overdekt laadstation met vier snelladers voor elektrische personenauto’s en vrachtwagens. De vier Combo CCS snelladers leverden eerst een laadvermogen van 200 kW, maar waren voorbereid op 400 kW en zouden dit gaan leveren zodra de netcapaciteit dit toeliet. Dit is nu gerealiseerd, waardoor de laders van Greenpoint Asten volgens Van Golstein Brouwers ‘de snelste van de regio’ zijn.

Twee zijden

Het Greenpoint-laadplein in Asten is zo ingericht dat een vrachtwagen gemakkelijk tussen de laadpalen door kan rijden en, als de truck hiervoor geschikt is, vervolgens aan twee zijden tegelijk kan stekkeren. “Dat is uniek, want bij veel snellaadlocaties langs de snelwegen kan een vrachtwagen ofwel niet onder het dak door, ofwel werkt men daar met insteekhavens en een vrachtwagen kan daar nooit bij. Bij ons kan een vrachtwagen aan de ene kant inrijden en gewoon weer langs de andere kant uitrijden”, aldus Van Golstein Brouwers. Op de locatie kan worden geladen met alle gebruikelijke laadpassen.

Netwerk

Het Greenpoint-netwerk in Nederland bestaat uit vijftien locaties in totaal. Asten is de zevende locatie met Greenpoint-oplaadfaciliteiten. Ook Deurne, Helmond, Someren, Oude-Tonge, Milheeze en Ede kregen eerder al Greenpoint-oplaadpunten. De grootste Greenpoint is te vinden op de Doornhoek in Veghel. Hier staan automobilisten acht opstelplaatsen en negen soorten brandstof ter beschikking. Op twee locaties wordt de laatste hand gelegd aan een waterstoftankstation: bij de Greenpoint in Oude-Tonge en bij de Greenpoint aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Deze laatste moet in september openen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk