Van Dijkhuizen nieuwe distributeur GoodFuels HVO

Van Dijkhuizen tankwagen
Foto: Van Dijkhuizen Energy & Mobility

Van Dijkhuizen Energy & Mobility start met het aanbieden van GoodFuels HVO aan haar klanten. De toevoeging van de brandstof aan het aanbod is onderdeel van de duurzame energiestrategie van het bedrijf. 

De onderneming uit Tiel bood al langer HVO aan bij hun klanten, maar kiest nu specifiek voor GoodFuels HVO vanwege de ‘gegarandeerde duurzaamheidsclaim waarbij een onafhankelijk sustainability board de hoogste duurzaamheidsnormen borgt.’ De brandstof wordt door een panel getoetst aan de hand van ‘de tien geboden’, oftewel de duurzaamheidsprincipes. Zo mag de brandstof bijvoorbeeld alleen gemaakt zijn van afval- en reststromen, geen concurrentie vormen voor de voedingsmiddelenindustrie en geen ontbossing of verlies van biodiversiteit veroorzaken.

Direct toepasbaar

“Veel van onze klanten zijn in overweging wat de eerstvolgende en meest verstandige stap is als het gaat om duurzame energie”, zegt Aron Laponder. Volgens de bedrijfsleider van Van Dijkhuizen gaat het hierbij niet alleen om de duurzaamheid, maar ook om de praktische uitvoerbaarheid en de financiële haalbaarheid. “Met GoodFuels HVO hebben wij een perfecte aanvulling op ons steeds breder wordende duurzame energiepalet.”

De biobrandstof is direct toepasbaar in dieselmotoren en reduceert tot 90 procent CO2-uitstoot ten opzichte van fossiele diesel. Daarmee geeft GoodFuels HVO de hoogst haalbare CO2-reductie binnen brandstoffen die geschikt zijn voor dieselmotoren, stelt het bedrijf.

Duurzame brandstoffen

De HVO100 wordt toegevoegd aan het palet van duurzame energiesoorten dat Van Dijkhuizen aanbiedt aan klanten in onder andere de sectoren agrarisch, infra en transport. Naast GoodFuels HVO kunnen klanten er ook terecht voor CNG (groen gas), elektrische laadstations en de premium brandstof XMile. Alle duurzame energiesoorten worden bij Van Dijkhuizen aangeboden onder de naam ‘Greenfuels’.

Van Dijkhuizen is als brandstoffen- en smeermiddelenhandelaar al meer dan vijftig jaar actief in met name het midden van Nederland. Ook exploiteert de onderneming zo’n veertig eigen tankstations. Op vier daarvan wordt al HVO aangeboden: het onbemande station aan de Rolweg in Culemborg (HVO100), een bemande locatie aan De Prinsenhof (HVO100) en een onbemand station aan de Sir Rowland Hillstraat (HVO20) in Tiel en een onbemande locatie aan de Zandweistraat in Waardenburg (HVO100). Met de eigen Service-card kunnen klanten bovendien terecht bij verschillende TotalEnergies-stations (ongeveer vijftig) en alle Fieten-stations in Nederland.

Meerdere distributeurs

GoodFuels Road & Rail NL is onderdeel van de Dalergy Group en richt zich uitsluitend op duurzame energiedragers voor het wegtransport en infra. Alle brandstoffen van GoodFuels zijn zogenaamde tweede generatie biobrandstoffen en kunnen zonder aanpassingen aan de motor gebruikt worden. Van Dijkhuizen Energy & Mobility is – naast Dalhuisen, Gulf en Schouten – de vierde distributeur van GoodFuels HVO.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Van Dijkhuizen nieuwe distributeur GoodFuels HVO | MobilityEnergy.com

Van Dijkhuizen nieuwe distributeur GoodFuels HVO

Van Dijkhuizen tankwagen
Foto: Van Dijkhuizen Energy & Mobility

Van Dijkhuizen Energy & Mobility start met het aanbieden van GoodFuels HVO aan haar klanten. De toevoeging van de brandstof aan het aanbod is onderdeel van de duurzame energiestrategie van het bedrijf. 

De onderneming uit Tiel bood al langer HVO aan bij hun klanten, maar kiest nu specifiek voor GoodFuels HVO vanwege de ‘gegarandeerde duurzaamheidsclaim waarbij een onafhankelijk sustainability board de hoogste duurzaamheidsnormen borgt.’ De brandstof wordt door een panel getoetst aan de hand van ‘de tien geboden’, oftewel de duurzaamheidsprincipes. Zo mag de brandstof bijvoorbeeld alleen gemaakt zijn van afval- en reststromen, geen concurrentie vormen voor de voedingsmiddelenindustrie en geen ontbossing of verlies van biodiversiteit veroorzaken.

Direct toepasbaar

“Veel van onze klanten zijn in overweging wat de eerstvolgende en meest verstandige stap is als het gaat om duurzame energie”, zegt Aron Laponder. Volgens de bedrijfsleider van Van Dijkhuizen gaat het hierbij niet alleen om de duurzaamheid, maar ook om de praktische uitvoerbaarheid en de financiële haalbaarheid. “Met GoodFuels HVO hebben wij een perfecte aanvulling op ons steeds breder wordende duurzame energiepalet.”

De biobrandstof is direct toepasbaar in dieselmotoren en reduceert tot 90 procent CO2-uitstoot ten opzichte van fossiele diesel. Daarmee geeft GoodFuels HVO de hoogst haalbare CO2-reductie binnen brandstoffen die geschikt zijn voor dieselmotoren, stelt het bedrijf.

Duurzame brandstoffen

De HVO100 wordt toegevoegd aan het palet van duurzame energiesoorten dat Van Dijkhuizen aanbiedt aan klanten in onder andere de sectoren agrarisch, infra en transport. Naast GoodFuels HVO kunnen klanten er ook terecht voor CNG (groen gas), elektrische laadstations en de premium brandstof XMile. Alle duurzame energiesoorten worden bij Van Dijkhuizen aangeboden onder de naam ‘Greenfuels’.

Van Dijkhuizen is als brandstoffen- en smeermiddelenhandelaar al meer dan vijftig jaar actief in met name het midden van Nederland. Ook exploiteert de onderneming zo’n veertig eigen tankstations. Op vier daarvan wordt al HVO aangeboden: het onbemande station aan de Rolweg in Culemborg (HVO100), een bemande locatie aan De Prinsenhof (HVO100) en een onbemand station aan de Sir Rowland Hillstraat (HVO20) in Tiel en een onbemande locatie aan de Zandweistraat in Waardenburg (HVO100). Met de eigen Service-card kunnen klanten bovendien terecht bij verschillende TotalEnergies-stations (ongeveer vijftig) en alle Fieten-stations in Nederland.

Meerdere distributeurs

GoodFuels Road & Rail NL is onderdeel van de Dalergy Group en richt zich uitsluitend op duurzame energiedragers voor het wegtransport en infra. Alle brandstoffen van GoodFuels zijn zogenaamde tweede generatie biobrandstoffen en kunnen zonder aanpassingen aan de motor gebruikt worden. Van Dijkhuizen Energy & Mobility is – naast Dalhuisen, Gulf en Schouten – de vierde distributeur van GoodFuels HVO.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl