Steeds meer tankstationhouders stappen over op Newco’s Easy Stock Solution 

Foto: Newco Europe

Een groeiend aantal partijen in de tankstationbranche kiest ervoor om het non-food voorraadbeheer uit handen te geven en over te stappen op Easy Stock Solution van Newco Europe. De tool zorgt ervoor dat er altijd voldoende producten in de shop aanwezig zijn, en dat concept blijkt ondernemers aan te spreken. 

Via de tool kan Newco, leverancier van non-food artikelen, precies volgen wat er in een shop verkocht wordt. Door een koppeling met het kassasysteem ontvangt het Eindhovense bedrijf dagelijks verkoopgegevens van alle aangesloten tankstations. Op basis van die verzamelde informatie, in combinatie met verwachtingen over bijvoorbeeld het weer, worden automatisch nieuwe bestellingen klaargezet. Bedrijven die al voor Easy Stock Solution kozen zijn Vissers, DHMO, Leus, Koot, Hanex, Berkman, Esso Roost en RTO.

Altijd volle schappen

‘’Easy Stock Solution brengt mooie volle schappen met de juiste producten op het juiste moment. Maar uiteindelijk gaat het veel meer om het ontzorgende aspect; onze klanten zijn vooral blij met het feit dat ze niet meer hoeven na te denken over non-food. En dat een goed gevuld schap met een optimaal assortiment ook nog eens voor meer marge zorgt, is natuurlijk een grote plus’’, verklaart Renate Remie van Newco de groeiende vraag naar de oplossing.

Dat de interesse voor de tool groeit, blijkt uit het feit dat er nog eens zeven partijen klaarstaan om Easy Stock Solution in hun tankshops toe te passen. Een daarvan is Dalhuisen, dat volgens Hans Debets, directeur tankstations, begint met experimenteren op stations in Epe en Nunspeet. ‘’Dit gaat in hele goede samenwerking met Newco. Stel het wordt in de winter weer heel koud, dan heb je meer winterartikelen nodig. We hebben zeven bemande stations en ik vraag me af of iedereen daar dan rekening mee houdt, terwijl dit nu gewoon centraal gebeurt. We gaan denk ik de timing van zowel het weer als de feestdagen beter benutten.’’

Dalhuisen

De testfase bij de twee Gelderse tankstations begint in juli en duurt zo’n drie tot zes maanden. Als het positief uitpakt, is het de bedoeling dat Easy Stock Solution op zes van de zeven locaties wordt ingezet. Op de zevende bemande locatie is het niet mogelijk vanwege het gebrek aan ruimte in de schappen. Naast Dalhuisen wordt de tool binnenkort ook getest bij Shell Peelland, Autogrill (BE), Loogman, Kreijne Brandstoffen, Shell Kriterion en G&V (BE).

‘’De eerste groep overtuigen, dat is altijd het lastige deel. Maar nu veel van onze klanten de voordelen zelf hebben kunnen ervaren, raken steeds meer relaties overtuigd. En dat gebeurt op ieder niveau: van de kleine ondernemer tot de commerciële mensen bij de grote maatschappijen’’, aldus Remie.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Steeds meer tankstationhouders stappen over op Newco’s Easy Stock Solution | MobilityEnergy.com

Steeds meer tankstationhouders stappen over op Newco’s Easy Stock Solution 

Foto: Newco Europe

Een groeiend aantal partijen in de tankstationbranche kiest ervoor om het non-food voorraadbeheer uit handen te geven en over te stappen op Easy Stock Solution van Newco Europe. De tool zorgt ervoor dat er altijd voldoende producten in de shop aanwezig zijn, en dat concept blijkt ondernemers aan te spreken. 

Via de tool kan Newco, leverancier van non-food artikelen, precies volgen wat er in een shop verkocht wordt. Door een koppeling met het kassasysteem ontvangt het Eindhovense bedrijf dagelijks verkoopgegevens van alle aangesloten tankstations. Op basis van die verzamelde informatie, in combinatie met verwachtingen over bijvoorbeeld het weer, worden automatisch nieuwe bestellingen klaargezet. Bedrijven die al voor Easy Stock Solution kozen zijn Vissers, DHMO, Leus, Koot, Hanex, Berkman, Esso Roost en RTO.

Altijd volle schappen

‘’Easy Stock Solution brengt mooie volle schappen met de juiste producten op het juiste moment. Maar uiteindelijk gaat het veel meer om het ontzorgende aspect; onze klanten zijn vooral blij met het feit dat ze niet meer hoeven na te denken over non-food. En dat een goed gevuld schap met een optimaal assortiment ook nog eens voor meer marge zorgt, is natuurlijk een grote plus’’, verklaart Renate Remie van Newco de groeiende vraag naar de oplossing.

Dat de interesse voor de tool groeit, blijkt uit het feit dat er nog eens zeven partijen klaarstaan om Easy Stock Solution in hun tankshops toe te passen. Een daarvan is Dalhuisen, dat volgens Hans Debets, directeur tankstations, begint met experimenteren op stations in Epe en Nunspeet. ‘’Dit gaat in hele goede samenwerking met Newco. Stel het wordt in de winter weer heel koud, dan heb je meer winterartikelen nodig. We hebben zeven bemande stations en ik vraag me af of iedereen daar dan rekening mee houdt, terwijl dit nu gewoon centraal gebeurt. We gaan denk ik de timing van zowel het weer als de feestdagen beter benutten.’’

Dalhuisen

De testfase bij de twee Gelderse tankstations begint in juli en duurt zo’n drie tot zes maanden. Als het positief uitpakt, is het de bedoeling dat Easy Stock Solution op zes van de zeven locaties wordt ingezet. Op de zevende bemande locatie is het niet mogelijk vanwege het gebrek aan ruimte in de schappen. Naast Dalhuisen wordt de tool binnenkort ook getest bij Shell Peelland, Autogrill (BE), Loogman, Kreijne Brandstoffen, Shell Kriterion en G&V (BE).

‘’De eerste groep overtuigen, dat is altijd het lastige deel. Maar nu veel van onze klanten de voordelen zelf hebben kunnen ervaren, raken steeds meer relaties overtuigd. En dat gebeurt op ieder niveau: van de kleine ondernemer tot de commerciële mensen bij de grote maatschappijen’’, aldus Remie.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl