Kuster Olie bouwt nieuw vlaggenschip-station op megaterrein

Kuster Olie gaat in Groenlo een nieuw tankstation bouwen. Het wordt de grootste vestiging van de brandstofhandelaar uit de Achterhoek. De locatie krijgt een uitgebreid aanbod van alternatieve brandstoffen, een shop van twee verdiepingen met vergaderruimten en zzp-werkplekken en mogelijk ook een drive thru. Als alles volgens planning verloopt, gaat het tankstation in de eerste helft van 2018 open.

Kuster Olie wilde al geruime tijd een vestiging in het Gelderse Groenlo. Het schreef dan ook in op een aanbesteding voor het perceel, dat vlakbij een afrit van de nog te verleggen N18 ligt. De aanbesteding werd uiteindelijk gewonnen door het bedrijf uit Babberich.

Afwijkend uiterlijk

Er is gekozen voor een station met een afwijkend uiterlijk (zie ook afbeeldingen onderaan dit artikel). “De nieuwe locatie vormt de poort naar Groenlo. Daarom is het van belang dat het er goed uitziet. Een standaard tankstation-uitstraling had dan ook niet de voorkeur. Met dit uiterlijk denk ik dat we een mooi visitekaartje afleveren”, licht commercieel directeur Jan Pieter de Wilde toe.

De vestiging wordt uitgebaat onder de eigen Kuster Olie-vlag en er komen tal van voorzieningen bij. Het station gaat onder meer beschikken over een truckwash, een carwash, een uitgebreide shop met werkplekken, een loungeruimte en mogelijk een drive thru voor broodjes. Het terrein biedt daar ook ruimte voor, met zo’n zevenduizend vierkante meter.

Duurzaamheid

Eén van de voorwaarden om de aanbesteding te kunnen winnen, was dat er veel aandacht was voor duurzaamheid op het tankstation. Daarom komen er vulpunten voor groengas en voor vloeibaar aardgas (lng) bij. Tevens worden er meerdere laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Als leverancier van groengas is gekozen voor een samenwerking met Agem, dat gevestigd is in dezelfde regio als het tankstationbedrijf. Daarnaast overweegt Kuster Olie om op termijn waterstof aan te bieden in Groenlo. “We gaan de brandstofdispensers dusdanig vormgeven, dat slechts een paar aanpassingen nodig zijn om het tanken van waterstof mogelijk te maken”, aldus De Wilde.

Grenstanken

Het station gaat zich zowel op personenauto’s als op trucks richten. Hoewel de vestiging niet ver van Duitsland komt te liggen, verwacht De Wilde niet dat het grenstanken een groot probleem gaat opleveren. “Wellicht dat sommige inwoners van Groenlo over de grens de tank vullen. Maar automobilisten die dat doen, moeten ruim een half uur extra tijd vrijmaken. Ik denk niet dat velen dat gaan doen, al moeten we op ons station natuurlijk wel concurrerende prijzen hanteren.”

Bovendien draait het bij de nieuwe locatie om zoveel meer dan alleen het tanken van fossiele brandstoffen. Veel inkomsten moeten juist komen van andere onderdelen, zoals de carwash, de tankshop en de werkplekken. “Je zou kunnen zeggen dat brandstof ondergeschikt gaat worden aan het overige aanbod. Ik denk dat we met de nieuwe vestiging dichterbij het tankstation van de toekomst komen.”

Planning

De bouw van het tankstation start waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar en moet in de eerste helft van 2018 gereed zijn. Het station komt op bedrijventerrein De Laarberg en moet opengaan op hetzelfde moment als de vernieuwde N18. De Wilde vermoedt dat straks veel gebruik wordt gemaakt van de nieuwe weg, wat zorgt voor veel potentiële klanten.

Kuster Olie is een oliehandel en tankstation-uitbater uit de Gelderse plaats Babberich. Het heeft ongeveer twintig tankstations in de Achterhoek en direct over de grens in Duitsland. Het bedrijf wil zich onderscheiden door een creatieve en duurzame aanpak. Zo is er in Doetinchem een tankstation in de kleuren van voetbalclub De Graafschap en verkoopt het groengas.

Lees ook: Nederlandse handelaar Kuster Olie op overnamepad in Duitsland

Auteur: Tom van Gurp

Kuster Olie bouwt nieuw vlaggenschip-station op megaterrein | MobilityEnergy.com

Kuster Olie bouwt nieuw vlaggenschip-station op megaterrein

Kuster Olie gaat in Groenlo een nieuw tankstation bouwen. Het wordt de grootste vestiging van de brandstofhandelaar uit de Achterhoek. De locatie krijgt een uitgebreid aanbod van alternatieve brandstoffen, een shop van twee verdiepingen met vergaderruimten en zzp-werkplekken en mogelijk ook een drive thru. Als alles volgens planning verloopt, gaat het tankstation in de eerste helft van 2018 open.

Kuster Olie wilde al geruime tijd een vestiging in het Gelderse Groenlo. Het schreef dan ook in op een aanbesteding voor het perceel, dat vlakbij een afrit van de nog te verleggen N18 ligt. De aanbesteding werd uiteindelijk gewonnen door het bedrijf uit Babberich.

Afwijkend uiterlijk

Er is gekozen voor een station met een afwijkend uiterlijk (zie ook afbeeldingen onderaan dit artikel). “De nieuwe locatie vormt de poort naar Groenlo. Daarom is het van belang dat het er goed uitziet. Een standaard tankstation-uitstraling had dan ook niet de voorkeur. Met dit uiterlijk denk ik dat we een mooi visitekaartje afleveren”, licht commercieel directeur Jan Pieter de Wilde toe.

De vestiging wordt uitgebaat onder de eigen Kuster Olie-vlag en er komen tal van voorzieningen bij. Het station gaat onder meer beschikken over een truckwash, een carwash, een uitgebreide shop met werkplekken, een loungeruimte en mogelijk een drive thru voor broodjes. Het terrein biedt daar ook ruimte voor, met zo’n zevenduizend vierkante meter.

Duurzaamheid

Eén van de voorwaarden om de aanbesteding te kunnen winnen, was dat er veel aandacht was voor duurzaamheid op het tankstation. Daarom komen er vulpunten voor groengas en voor vloeibaar aardgas (lng) bij. Tevens worden er meerdere laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Als leverancier van groengas is gekozen voor een samenwerking met Agem, dat gevestigd is in dezelfde regio als het tankstationbedrijf. Daarnaast overweegt Kuster Olie om op termijn waterstof aan te bieden in Groenlo. “We gaan de brandstofdispensers dusdanig vormgeven, dat slechts een paar aanpassingen nodig zijn om het tanken van waterstof mogelijk te maken”, aldus De Wilde.

Grenstanken

Het station gaat zich zowel op personenauto’s als op trucks richten. Hoewel de vestiging niet ver van Duitsland komt te liggen, verwacht De Wilde niet dat het grenstanken een groot probleem gaat opleveren. “Wellicht dat sommige inwoners van Groenlo over de grens de tank vullen. Maar automobilisten die dat doen, moeten ruim een half uur extra tijd vrijmaken. Ik denk niet dat velen dat gaan doen, al moeten we op ons station natuurlijk wel concurrerende prijzen hanteren.”

Bovendien draait het bij de nieuwe locatie om zoveel meer dan alleen het tanken van fossiele brandstoffen. Veel inkomsten moeten juist komen van andere onderdelen, zoals de carwash, de tankshop en de werkplekken. “Je zou kunnen zeggen dat brandstof ondergeschikt gaat worden aan het overige aanbod. Ik denk dat we met de nieuwe vestiging dichterbij het tankstation van de toekomst komen.”

Planning

De bouw van het tankstation start waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar en moet in de eerste helft van 2018 gereed zijn. Het station komt op bedrijventerrein De Laarberg en moet opengaan op hetzelfde moment als de vernieuwde N18. De Wilde vermoedt dat straks veel gebruik wordt gemaakt van de nieuwe weg, wat zorgt voor veel potentiële klanten.

Kuster Olie is een oliehandel en tankstation-uitbater uit de Gelderse plaats Babberich. Het heeft ongeveer twintig tankstations in de Achterhoek en direct over de grens in Duitsland. Het bedrijf wil zich onderscheiden door een creatieve en duurzame aanpak. Zo is er in Doetinchem een tankstation in de kleuren van voetbalclub De Graafschap en verkoopt het groengas.

Lees ook: Nederlandse handelaar Kuster Olie op overnamepad in Duitsland

Auteur: Tom van Gurp