Tankstations stappen massaal over op led-verlichting

De Verlichting begint in Zeeland. Althans in de meest letterlijke zin want led lampen ontwikkelaar Bever Innovations uit Zierikzee scoort de ene na de andere grote order met led verlichting voor tankstations. Eind 2011 legde het bedrijf de laatste hand aan de vervanging van de bestaande luifelverlichting voor led luifellampen van het grootste tankstation (250 miljoen liter per jaar) ter wereld; Berchem in Luxemburg.

Bever Innovations is in 1996 opgericht en stortte zich in eerste instantie op de productie van prijzenborden voor tankstations. De led-displays (light emitting diode) voor elektronische prijzenborden waren direct een succes en worden inmiddels wereldwijd verkocht.

Luifelverlichting

In 2008 startte het bedrijf met de ontwikkeling van de Luci Series, een geavanceerde led lamp voor de luifelverlichting van tankstations. In 2010 werd met Shell International een contract afgesloten voor wereldwijde levering van deze Led lamp, de Luci Series. Ook BP en Q8 hebben de Luci Series inmiddels gekozen voor hun Europese netwerk. En ook bedrijven in het Verre Oosten, Zuid-Amerika,  en Australië zijn inmiddels overstag gegaan voor de nieuwe verlichting uit Zeeland.

Besparing

Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de Luci lamp een besparing oplevert van 60 tot 80 procent ten opzichte van de klassieke verlichting bij tankstations. Jeannot Bruggeling van Bever: “Een luifel bij een tankstation heeft gemiddeld 8 tot 10 lampen. Als je kiest voor onze Led lampen ben je in totaal tussen de 4000 tot 5000 euro kwijt, terwijl je voor conventionele verlichting aanvankelijk minder hoeft te betalen. Maar oude lampen moeten steeds weer worden vervangen.”

Terugverdienen

“Door het robuuste ontwerp heeft de Luci inmiddels een levensduur van meer dan 20 jaar. Combineer je de energiebesparing met de besparing op onderhoud dan heb je je investering er binnen 2 tot 3 jaar dubbel en dwars uit. De garantie van 5 jaar geeft je extra zekerheid over deze investering.“

De Luci is een ‘slimme’ led lamp die reageert op de aan- en afrijdende automobilist. “Zodra er een wagen komt tanken verhoogt de lamp zijn intensiteit en vermindert die weer als de automobilist vertrekt. Dat levert enorme besparing op qua energiekosten en de veiligheid blijft met een goed lichtvenster gewaarborgd”, legt Bruggeling uit.

Erkenning

Bever Innovations heeft zijn focus volledig liggen op de petrol retail. Er wordt veel nagedacht over hoe deze markt geholpen kan worden met het verhogen van de efficiëntie en uiteindelijk de opbrengt. “Onze gepatenteerde afstandsbediening waarmee de lampen door de installateur in een handomdraai ge-tuned kunnen worden op het gewenste verlichtingsgedrag, is hier een sterk voorbeeld van. Geen enkele luifel is namelijk gelijk.”

De nieuwe manier van verlichten en het besparingsniveau van de led lampen van Bever heeft intussen geleid tot erkenning door de Europese commissie met de onderscheiding  ‘Greenlight Endorser’ op het gebied van energiezuinige verlichting.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Tankstations stappen massaal over op led-verlichting | MobilityEnergy.com

Tankstations stappen massaal over op led-verlichting

De Verlichting begint in Zeeland. Althans in de meest letterlijke zin want led lampen ontwikkelaar Bever Innovations uit Zierikzee scoort de ene na de andere grote order met led verlichting voor tankstations. Eind 2011 legde het bedrijf de laatste hand aan de vervanging van de bestaande luifelverlichting voor led luifellampen van het grootste tankstation (250 miljoen liter per jaar) ter wereld; Berchem in Luxemburg.

Bever Innovations is in 1996 opgericht en stortte zich in eerste instantie op de productie van prijzenborden voor tankstations. De led-displays (light emitting diode) voor elektronische prijzenborden waren direct een succes en worden inmiddels wereldwijd verkocht.

Luifelverlichting

In 2008 startte het bedrijf met de ontwikkeling van de Luci Series, een geavanceerde led lamp voor de luifelverlichting van tankstations. In 2010 werd met Shell International een contract afgesloten voor wereldwijde levering van deze Led lamp, de Luci Series. Ook BP en Q8 hebben de Luci Series inmiddels gekozen voor hun Europese netwerk. En ook bedrijven in het Verre Oosten, Zuid-Amerika,  en Australië zijn inmiddels overstag gegaan voor de nieuwe verlichting uit Zeeland.

Besparing

Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de Luci lamp een besparing oplevert van 60 tot 80 procent ten opzichte van de klassieke verlichting bij tankstations. Jeannot Bruggeling van Bever: “Een luifel bij een tankstation heeft gemiddeld 8 tot 10 lampen. Als je kiest voor onze Led lampen ben je in totaal tussen de 4000 tot 5000 euro kwijt, terwijl je voor conventionele verlichting aanvankelijk minder hoeft te betalen. Maar oude lampen moeten steeds weer worden vervangen.”

Terugverdienen

“Door het robuuste ontwerp heeft de Luci inmiddels een levensduur van meer dan 20 jaar. Combineer je de energiebesparing met de besparing op onderhoud dan heb je je investering er binnen 2 tot 3 jaar dubbel en dwars uit. De garantie van 5 jaar geeft je extra zekerheid over deze investering.“

De Luci is een ‘slimme’ led lamp die reageert op de aan- en afrijdende automobilist. “Zodra er een wagen komt tanken verhoogt de lamp zijn intensiteit en vermindert die weer als de automobilist vertrekt. Dat levert enorme besparing op qua energiekosten en de veiligheid blijft met een goed lichtvenster gewaarborgd”, legt Bruggeling uit.

Erkenning

Bever Innovations heeft zijn focus volledig liggen op de petrol retail. Er wordt veel nagedacht over hoe deze markt geholpen kan worden met het verhogen van de efficiëntie en uiteindelijk de opbrengt. “Onze gepatenteerde afstandsbediening waarmee de lampen door de installateur in een handomdraai ge-tuned kunnen worden op het gewenste verlichtingsgedrag, is hier een sterk voorbeeld van. Geen enkele luifel is namelijk gelijk.”

De nieuwe manier van verlichten en het besparingsniveau van de led lampen van Bever heeft intussen geleid tot erkenning door de Europese commissie met de onderscheiding  ‘Greenlight Endorser’ op het gebied van energiezuinige verlichting.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don