Pieter van der Burg nieuwe directievoorzitter van Bovemij

Pieter van der Burg is door Bovemij en de Raad van Commissarissen benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij, vormt hij nu het tweekoppige statutaire directieteam. Bovemij biedt ook verzekeringen aan voor tankstations. 

Van der Burg is sinds 30 maart 2020 actief als directievoorzitter. Bovemij stond tot 2019 onder (groeps)toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), omdat de verzekeringsactiviteiten, gemeten in balanstotaal, meer dan tachtig procent van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben er voor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf (N.V. Schadeverzekering- Maatschappij Bovemij) inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Dat heeft ook invloed gehad op de interne governance bij Bovemij. Er is een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd (die bestaat uit Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg). En met de aanstelling van Pieter van der Burg en Ageeth Bakker (CFRO van Bovemij die als verbindende schakel met de Raad van Bestuur optreedt) is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.

Combinatie van kwaliteiten

Voordat Van der Burg in 1990 bij Bovemij kwam te werken, was hij advocaat en procureur. Bij Bovemij werkte hij onder andere als manager van de schadeafdeling, om in 2003 directeur Verzekeringstechniek te worden. In die functie gaf hij leiding aan Actuariaat, Risicomanagement, Inkomen en Juridisch Beheer, Acceptatiebeleid, Speciale Zaken, (Personen)schaden en Volmachtbeheer. Hij was al voorzitter van het Risicocomité en onder andere al (mede)verantwoordelijk voor Solvency II en het volledige herverzekeringsbeleid.

René Leander (CEO van Bovemij): “Van der Burg heeft zich de afgelopen jaren als directeur Verzekeringstechniek bewezen als zeer ervaren, betrokken en deskundig. Hij past op een heldere manier hoor en wederhoor toe voordat hij communiceert en weet de hoofdzaken goed van de bijzaken te scheiden. Pieter luistert naar de meningen van anderen, op welk niveau zij ook werken. De combinatie van deze kwaliteiten geeft ons veel vertrouwen.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Pieter van der Burg nieuwe directievoorzitter van Bovemij | MobilityEnergy.com

Pieter van der Burg nieuwe directievoorzitter van Bovemij

Pieter van der Burg is door Bovemij en de Raad van Commissarissen benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij, vormt hij nu het tweekoppige statutaire directieteam. Bovemij biedt ook verzekeringen aan voor tankstations. 

Van der Burg is sinds 30 maart 2020 actief als directievoorzitter. Bovemij stond tot 2019 onder (groeps)toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), omdat de verzekeringsactiviteiten, gemeten in balanstotaal, meer dan tachtig procent van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben er voor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf (N.V. Schadeverzekering- Maatschappij Bovemij) inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Dat heeft ook invloed gehad op de interne governance bij Bovemij. Er is een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd (die bestaat uit Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg). En met de aanstelling van Pieter van der Burg en Ageeth Bakker (CFRO van Bovemij die als verbindende schakel met de Raad van Bestuur optreedt) is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.

Combinatie van kwaliteiten

Voordat Van der Burg in 1990 bij Bovemij kwam te werken, was hij advocaat en procureur. Bij Bovemij werkte hij onder andere als manager van de schadeafdeling, om in 2003 directeur Verzekeringstechniek te worden. In die functie gaf hij leiding aan Actuariaat, Risicomanagement, Inkomen en Juridisch Beheer, Acceptatiebeleid, Speciale Zaken, (Personen)schaden en Volmachtbeheer. Hij was al voorzitter van het Risicocomité en onder andere al (mede)verantwoordelijk voor Solvency II en het volledige herverzekeringsbeleid.

René Leander (CEO van Bovemij): “Van der Burg heeft zich de afgelopen jaren als directeur Verzekeringstechniek bewezen als zeer ervaren, betrokken en deskundig. Hij past op een heldere manier hoor en wederhoor toe voordat hij communiceert en weet de hoofdzaken goed van de bijzaken te scheiden. Pieter luistert naar de meningen van anderen, op welk niveau zij ook werken. De combinatie van deze kwaliteiten geeft ons veel vertrouwen.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.