Spare Rib Express opent locatie bij tankstation in Doetinchem

Het is misschien wel een van de belangrijkste uitdagingen: hoe haal je nog voldoende inkomsten uit je shop? Het verhuren van niet alleen je voorterrein, maar ook je winkel kan een zeer interessante optie zijn. In de tankshop naast het TinQ-station aan de Europaweg in Doetinchem is sinds februari een Spare Rib Express gevestigd.

Half februari werden de deuren van de shop in de kleuren van de To Go-formule van de foodservice formule geopend. De eerste twee weken zijn volgens franchisenemer Niels van Battum erg voorspoedig verlopen. “Ik ben blij verrast. Het gaat beter dan verwacht. Het concept is vrij nieuw. Het is pas de tweede To Go-locatie in Nederland. Maar de reacties zijn positief en we hebben het al lekker druk.”

Het valt voor veel ondernemers niet mee om een goede boterham te verdienen met de exploitatie van een winkel bij een tankstation. In het verleden hebben er lokale ondernemers ingezeten, die de nadruk vooral legden op het traditionele shopaanbod, vertelt Van Battum. De concurrentie is echter erg groot en het valt op bepaalde plekken niet mee om je te onderscheiden.

Ondernemersvrijheid

Franchisenemer Van Battum heeft jarenlange ervaring in de horeca. Hij studeerde aan de middelbare hotelschool in Wageningen, ging aan de slag bij Burger King en McDonald’s en had in Chili zijn eigen zaak. “Ik woon in de buurt van Doetinchem en was op zoek naar een mooie locatie om een franchiseformule te starten. Ik kwam in gesprek met Spare Rib Express en raakte enthousiast. Bij sommige formules ben je aan handen en voeten gebonden, maar ik proefde meteen dat er voldoende ondernemersvrijheid was. Toen vervolgens deze locatie op mijn pad kwam, hoefde ik niet lang na te denken.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De focus van de To Go-formule ligt vooral op bezorgen. “Klanten van het tankstation kunnen uiteraard ook bij ons terecht voor onze gerechten en voor andere producten zoals lekkere koffie, frisdrank en kleine etenswaren. Het grootste deel van de bestellingen wordt door onze bezorgers rondgebracht”, aldus Van Battum. De keten heeft naast spareribs onder meer een groot aantal verschillende hamburgers en diverse vis- en kipgerechten op de menukaart staan. “Op dit moment hebben we al drie auto’s en tien parttimers rondrijden. We starten binnenkort ook met het bezorgen tijdens lunchtijd. Kortom, we zijn goed begonnen.”

Belangrijke uitvalsweg

Het tankstation ligt op een prominente, opvallende locatie. Dat biedt voor de vestiging van Spare Rib Express interessante mogelijkheden. Van Battum: “Het is voor mensen uit Doetinchem een belangrijke uitvalsweg. Er komt veel verkeer langs. Dat is voor ons natuurlijk veel interessanter dan ergens achteraf zitten. We zijn zichtbaar en vallen op. Je wilt natuurlijk niet ergens weggestopt zitten. Dit is perfect voor ons.”

Niet alleen voor de franchisenemer biedt de samenwerking met een tankstation volop voordelen, ook voor de klanten van het station is het interessant. Ze kunnen direct wat te eten of drinken halen. Een ander voordeel is dat de LPG-pompen – die jaren niet in gebruik waren – weer geopend kunnen worden. Daarvoor is immers toezicht nodig.

Upgrade

Afgelopen tijd werden zowel de shop als het tankstation onder handen genomen. “Het ziet er allemaal erg netjes uit, zowel het voorterrein als de shop”, vindt Van Battum. “Van bezoekers uit de buurt krijgen we vooral positieve geluiden te horen. Ze vinden het fijn dat er weer een bestemming is voor de shop en ze komen binnen voor een praatje. Een deel van de klanten vindt het ook prettig dat er persoonlijk toezicht is bij de tanklocatie.”

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Spare Rib Express opent locatie bij tankstation in Doetinchem | MobilityEnergy.com

Spare Rib Express opent locatie bij tankstation in Doetinchem

Het is misschien wel een van de belangrijkste uitdagingen: hoe haal je nog voldoende inkomsten uit je shop? Het verhuren van niet alleen je voorterrein, maar ook je winkel kan een zeer interessante optie zijn. In de tankshop naast het TinQ-station aan de Europaweg in Doetinchem is sinds februari een Spare Rib Express gevestigd.

Half februari werden de deuren van de shop in de kleuren van de To Go-formule van de foodservice formule geopend. De eerste twee weken zijn volgens franchisenemer Niels van Battum erg voorspoedig verlopen. “Ik ben blij verrast. Het gaat beter dan verwacht. Het concept is vrij nieuw. Het is pas de tweede To Go-locatie in Nederland. Maar de reacties zijn positief en we hebben het al lekker druk.”

Het valt voor veel ondernemers niet mee om een goede boterham te verdienen met de exploitatie van een winkel bij een tankstation. In het verleden hebben er lokale ondernemers ingezeten, die de nadruk vooral legden op het traditionele shopaanbod, vertelt Van Battum. De concurrentie is echter erg groot en het valt op bepaalde plekken niet mee om je te onderscheiden.

Ondernemersvrijheid

Franchisenemer Van Battum heeft jarenlange ervaring in de horeca. Hij studeerde aan de middelbare hotelschool in Wageningen, ging aan de slag bij Burger King en McDonald’s en had in Chili zijn eigen zaak. “Ik woon in de buurt van Doetinchem en was op zoek naar een mooie locatie om een franchiseformule te starten. Ik kwam in gesprek met Spare Rib Express en raakte enthousiast. Bij sommige formules ben je aan handen en voeten gebonden, maar ik proefde meteen dat er voldoende ondernemersvrijheid was. Toen vervolgens deze locatie op mijn pad kwam, hoefde ik niet lang na te denken.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De focus van de To Go-formule ligt vooral op bezorgen. “Klanten van het tankstation kunnen uiteraard ook bij ons terecht voor onze gerechten en voor andere producten zoals lekkere koffie, frisdrank en kleine etenswaren. Het grootste deel van de bestellingen wordt door onze bezorgers rondgebracht”, aldus Van Battum. De keten heeft naast spareribs onder meer een groot aantal verschillende hamburgers en diverse vis- en kipgerechten op de menukaart staan. “Op dit moment hebben we al drie auto’s en tien parttimers rondrijden. We starten binnenkort ook met het bezorgen tijdens lunchtijd. Kortom, we zijn goed begonnen.”

Belangrijke uitvalsweg

Het tankstation ligt op een prominente, opvallende locatie. Dat biedt voor de vestiging van Spare Rib Express interessante mogelijkheden. Van Battum: “Het is voor mensen uit Doetinchem een belangrijke uitvalsweg. Er komt veel verkeer langs. Dat is voor ons natuurlijk veel interessanter dan ergens achteraf zitten. We zijn zichtbaar en vallen op. Je wilt natuurlijk niet ergens weggestopt zitten. Dit is perfect voor ons.”

Niet alleen voor de franchisenemer biedt de samenwerking met een tankstation volop voordelen, ook voor de klanten van het station is het interessant. Ze kunnen direct wat te eten of drinken halen. Een ander voordeel is dat de LPG-pompen – die jaren niet in gebruik waren – weer geopend kunnen worden. Daarvoor is immers toezicht nodig.

Upgrade

Afgelopen tijd werden zowel de shop als het tankstation onder handen genomen. “Het ziet er allemaal erg netjes uit, zowel het voorterrein als de shop”, vindt Van Battum. “Van bezoekers uit de buurt krijgen we vooral positieve geluiden te horen. Ze vinden het fijn dat er weer een bestemming is voor de shop en ze komen binnen voor een praatje. Een deel van de klanten vindt het ook prettig dat er persoonlijk toezicht is bij de tanklocatie.”

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.