Goed tweede kwartaal voor BP, meer klanten voor Fastned

BP-tankstation-bemand
Een bemand BP-tankstation

Het Britse olieconcern BP kan terugkijken op een goed tweede kwartaal van 2018. Dat blijkt uit cijfers die dinsdag zijn gepresenteerd. Net als Shell en Total, die vorige week hun resultaten al bekendmaakten, profiteerde ook BP van de gestegen olieprijzen. Daarnaast viel de productie van olie en gas hoger uit dan in Q2 van 2018.

De winst bedroeg 1,8 miljard dollar (1,54 miljard euro) tegen vervangingskosten, drie keer meer dan in het tweede kwartaal van 2017. De onderliggende winst steeg naar 2,8 miljard dollar (2,4 miljard euro), dat was het jaar ervoor nog 684 miljoen dollar (585 miljoen euro). Zowel op gebied van upstream als downstream nam de winst toe. De productie van olie en gas kwam uit op het equivalent van 3,6 miljoen vaten per dag. Dat is onder meer te danken aan nieuwe projecten die opgestart werden in Rusland, Egypte en Azerbeidzjan.

Halfjaarcijfers Fastned

Fastned maakte dinsdag de resultaten bekend van het eerste halfjaar van 2018. Ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar namen de afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned toe. De omzet kwam uit op 467.770 euro (+150%), de afzet bedroeg 1.05 miljoen kWh (+166%) en het aantal actieve klanten steeg naar 9.533 (+140%). De snellaadaanbieder schrijft overigens nog steeds wel rode cijfers. Fastned opende afgelopen halfjaar elf nieuwe locaties, het aantal laadstations bedraagt op dit moment 76.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Goed tweede kwartaal voor BP, meer klanten voor Fastned | MobilityEnergy.com

Goed tweede kwartaal voor BP, meer klanten voor Fastned

BP-tankstation-bemand
Een bemand BP-tankstation

Het Britse olieconcern BP kan terugkijken op een goed tweede kwartaal van 2018. Dat blijkt uit cijfers die dinsdag zijn gepresenteerd. Net als Shell en Total, die vorige week hun resultaten al bekendmaakten, profiteerde ook BP van de gestegen olieprijzen. Daarnaast viel de productie van olie en gas hoger uit dan in Q2 van 2018.

De winst bedroeg 1,8 miljard dollar (1,54 miljard euro) tegen vervangingskosten, drie keer meer dan in het tweede kwartaal van 2017. De onderliggende winst steeg naar 2,8 miljard dollar (2,4 miljard euro), dat was het jaar ervoor nog 684 miljoen dollar (585 miljoen euro). Zowel op gebied van upstream als downstream nam de winst toe. De productie van olie en gas kwam uit op het equivalent van 3,6 miljoen vaten per dag. Dat is onder meer te danken aan nieuwe projecten die opgestart werden in Rusland, Egypte en Azerbeidzjan.

Halfjaarcijfers Fastned

Fastned maakte dinsdag de resultaten bekend van het eerste halfjaar van 2018. Ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar namen de afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned toe. De omzet kwam uit op 467.770 euro (+150%), de afzet bedroeg 1.05 miljoen kWh (+166%) en het aantal actieve klanten steeg naar 9.533 (+140%). De snellaadaanbieder schrijft overigens nog steeds wel rode cijfers. Fastned opende afgelopen halfjaar elf nieuwe locaties, het aantal laadstations bedraagt op dit moment 76.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.