Lukoil bouwt nieuwe bemande locatie langs de A15

Langs de snelweg A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam komt een nieuw tankstation van Lukoil. Dat heeft de Zuid-Hollandse gemeente bekendgemaakt. Op het nieuwe terrein wordt ook een restaurant van McDonald’s gebouwd.

Aan de afrit van Hardinxveld bouwt Lukoil een nieuwe bemande locatie. Naast benzine en diesel kunnen klanten er ook terecht voor Adblue en CNG. Naast pompeilanden voor personenwagens komen er ook twee truck lanes. In de shop van 225 vierkante meter komt onder meer een bakery. Het wassen van de auto kan in de roll-over of in een van de twee wasboxen.

De voorbereidingen voor de bouw van het tankstation, de fastfoodlocatie en de reclamemast van Citypromotions Holland zijn inmiddels gestart. Het is volgens de gemeente Hardinxveld-Giessendam een ontwikkeling die een economische impuls geeft aan de regio. “Het wordt een duurzaam bebouwde locatie die naar verwachting negentig arbeidsplaatsen oplevert. Een impuls voor onze lokale economie”, aldus wethouder Theo Boerman.

Goedkeuring door gemeenteraad

Het nieuwe restaurant van McDonald’s met McDrive en McCafé gaat plaatsbieden aan circa 160 gasten. Begin 2017 liet het bedrijf nog weten dat het niet mogelijk was om op deze plaats een nieuw restaurant te realiseren. Wethouder Boerman legt uit: “McDonald’s heeft enkele maanden geleden hun hernieuwde belangstelling kenbaar gemaakt. Zo zijn we toch weer in gesprek gekomen met dit resultaat als gevolg”.

Het bestemmingsplan Facilitypoint werd eerder dit jaar al goedgekeurd door de gemeenteraad en is inmiddels onherroepelijk geworden. Op de nieuwbouwlocatie gaat gasloos gebouwd worden.

Lees ook: EU voert nieuwe labels in; nog geen duidelijkheid over E10

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Lukoil bouwt nieuwe bemande locatie langs de A15 | MobilityEnergy.com

Lukoil bouwt nieuwe bemande locatie langs de A15

Langs de snelweg A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam komt een nieuw tankstation van Lukoil. Dat heeft de Zuid-Hollandse gemeente bekendgemaakt. Op het nieuwe terrein wordt ook een restaurant van McDonald’s gebouwd.

Aan de afrit van Hardinxveld bouwt Lukoil een nieuwe bemande locatie. Naast benzine en diesel kunnen klanten er ook terecht voor Adblue en CNG. Naast pompeilanden voor personenwagens komen er ook twee truck lanes. In de shop van 225 vierkante meter komt onder meer een bakery. Het wassen van de auto kan in de roll-over of in een van de twee wasboxen.

De voorbereidingen voor de bouw van het tankstation, de fastfoodlocatie en de reclamemast van Citypromotions Holland zijn inmiddels gestart. Het is volgens de gemeente Hardinxveld-Giessendam een ontwikkeling die een economische impuls geeft aan de regio. “Het wordt een duurzaam bebouwde locatie die naar verwachting negentig arbeidsplaatsen oplevert. Een impuls voor onze lokale economie”, aldus wethouder Theo Boerman.

Goedkeuring door gemeenteraad

Het nieuwe restaurant van McDonald’s met McDrive en McCafé gaat plaatsbieden aan circa 160 gasten. Begin 2017 liet het bedrijf nog weten dat het niet mogelijk was om op deze plaats een nieuw restaurant te realiseren. Wethouder Boerman legt uit: “McDonald’s heeft enkele maanden geleden hun hernieuwde belangstelling kenbaar gemaakt. Zo zijn we toch weer in gesprek gekomen met dit resultaat als gevolg”.

Het bestemmingsplan Facilitypoint werd eerder dit jaar al goedgekeurd door de gemeenteraad en is inmiddels onherroepelijk geworden. Op de nieuwbouwlocatie gaat gasloos gebouwd worden.

Lees ook: EU voert nieuwe labels in; nog geen duidelijkheid over E10

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.