EFR Group verandert naam in EG Group

EG Group is de nieuwe naam van het bedrijf achter de Texaco-stations. Voorheen werd de naam EFR Group gebruikt, maar sinds zondag 1 oktober is dit niet langer het geval. De naamsverandering vloeit voort uit de fusie die vorig jaar plaatsvond tussen EFR Group en de Britse tankstation-uitbater Euro Garages. “Onder de paraplu van EG Group willen we duidelijk maken dat we één bedrijf zijn, gebaseerd op een gedeelde visie, strategie en bedrijfsidentiteit”, aldus een woordvoerder.

In november vorig jaar is de fusie tussen EFR Group en Euro Garages afgerond. Door het samensmelten van beide ondernemingen is het bedrijf één van de grootste onafhankelijke retailers geworden in Europa op de markt van brandstof, ‘convenience retail’ en food-to-go. “Dankzij deze fusie kunnen we nog sneller dan voorheen innovaties realiseren.”

Gevolgen

Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië en sinds kort ook Italië. In augustus werden namelijk 1.176 Esso-stations overgenomen. Begin deze maand zijn de eerste twee Starbucks Stores in België opengegaan en later dit jaar wordt gestart met de eerste Subway-restaurants in Nederland. De naamswijziging heeft geen gevolgen voor de consumentenmerken en handelsnamen van het bedrijf, zoals onder meer Texaco, Firezone, Go Fresh, Salland Olie en Nijol.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

EFR Group verandert naam in EG Group | MobilityEnergy.com

EFR Group verandert naam in EG Group

EG Group is de nieuwe naam van het bedrijf achter de Texaco-stations. Voorheen werd de naam EFR Group gebruikt, maar sinds zondag 1 oktober is dit niet langer het geval. De naamsverandering vloeit voort uit de fusie die vorig jaar plaatsvond tussen EFR Group en de Britse tankstation-uitbater Euro Garages. “Onder de paraplu van EG Group willen we duidelijk maken dat we één bedrijf zijn, gebaseerd op een gedeelde visie, strategie en bedrijfsidentiteit”, aldus een woordvoerder.

In november vorig jaar is de fusie tussen EFR Group en Euro Garages afgerond. Door het samensmelten van beide ondernemingen is het bedrijf één van de grootste onafhankelijke retailers geworden in Europa op de markt van brandstof, ‘convenience retail’ en food-to-go. “Dankzij deze fusie kunnen we nog sneller dan voorheen innovaties realiseren.”

Gevolgen

Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië en sinds kort ook Italië. In augustus werden namelijk 1.176 Esso-stations overgenomen. Begin deze maand zijn de eerste twee Starbucks Stores in België opengegaan en later dit jaar wordt gestart met de eerste Subway-restaurants in Nederland. De naamswijziging heeft geen gevolgen voor de consumentenmerken en handelsnamen van het bedrijf, zoals onder meer Texaco, Firezone, Go Fresh, Salland Olie en Nijol.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp