Varo doet opnieuw grote overname in Nederland

Varo Energy heeft opnieuw een grote slag geslagen in de Nederlandse tankstationmarkt. Het bedrijf achter de Argos-locaties neemt 22 tankstations over van United Fuel Group. De stations worden momenteel uitgebaat onder de merken Esso, Elan en DOC. De aandelen van UFG komen voor honderd procent in handen van Varo Energy, waardoor ook de handels- en smeermiddelenactiviteiten onderdeel zijn van de deal. Naar verwachting is de transactie begin juli afgerond, mits goedkeuring wordt verkregen van mededingingsautoriteit ACM.

Na de eerdere acquisitie van de Brand Oil- en Amigo-netwerken, breidt Varo met de nieuwe overname haar retail-activiteiten verder uit in Nederland tot meer dan 140 tankstations. Tegelijkertijd versterkt de onderneming haar positie op het vlak van handelsactiviteiten rond haar tankterminal-netwerk in het oosten van het land.

Strategie

Roger Brown is CEO van Varo Energy en licht toe: “Met deze transactie verstevigen we onze positie binnen het retailsegment, hetgeen in lijn is met onze strategie om verder te groeien als een geïntegreerd logistiek dienstverlener in Noordwest-Europa. Dit past in onze strategie om de propositie naar onze klanten voortdurend te verbeteren.”

UFG-directeuren Leon Derksen en Harald Kirkskothen voegen eraan toe: “In een steeds veranderende markt als deze waarin wij actief zijn, zijn we heel tevreden met deze transactie om de positie van ons bedrijf te behouden en verder uit te breiden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Varo de onderneming naar een volgend niveau zal brengen.”

Over United Fuel Group

United Fuel Group is de holdingmaatschappij van onder andere Diesel Oil Company en Private Label Oil Company. DOC is een totaalleverancier van brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante artikelen, terwijl POC zich concentreert op de verkoop en distributie van producten binnen het private merken smeermiddelensegment.

DOC en POC werken nauw samen en opereren vanuit dezelfde locatie in de Gelderse plaats Lichtenvoorde, in de Achterhoek. De onderneming heeft een netwerk van 22 tankstations onder de merknamen DOC, Elan en Esso, is eigenaar van een vrachtwagenvloot voor het transport van eigen en derde partij petroleumproducten en heeft een faciliteit in Lichtenvoorde voor opslag en productie van smeermiddelen- en koelvloeistof.

Auteur: Tom van Gurp

Varo doet opnieuw grote overname in Nederland | MobilityEnergy.com

Varo doet opnieuw grote overname in Nederland

Varo Energy heeft opnieuw een grote slag geslagen in de Nederlandse tankstationmarkt. Het bedrijf achter de Argos-locaties neemt 22 tankstations over van United Fuel Group. De stations worden momenteel uitgebaat onder de merken Esso, Elan en DOC. De aandelen van UFG komen voor honderd procent in handen van Varo Energy, waardoor ook de handels- en smeermiddelenactiviteiten onderdeel zijn van de deal. Naar verwachting is de transactie begin juli afgerond, mits goedkeuring wordt verkregen van mededingingsautoriteit ACM.

Na de eerdere acquisitie van de Brand Oil- en Amigo-netwerken, breidt Varo met de nieuwe overname haar retail-activiteiten verder uit in Nederland tot meer dan 140 tankstations. Tegelijkertijd versterkt de onderneming haar positie op het vlak van handelsactiviteiten rond haar tankterminal-netwerk in het oosten van het land.

Strategie

Roger Brown is CEO van Varo Energy en licht toe: “Met deze transactie verstevigen we onze positie binnen het retailsegment, hetgeen in lijn is met onze strategie om verder te groeien als een geïntegreerd logistiek dienstverlener in Noordwest-Europa. Dit past in onze strategie om de propositie naar onze klanten voortdurend te verbeteren.”

UFG-directeuren Leon Derksen en Harald Kirkskothen voegen eraan toe: “In een steeds veranderende markt als deze waarin wij actief zijn, zijn we heel tevreden met deze transactie om de positie van ons bedrijf te behouden en verder uit te breiden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Varo de onderneming naar een volgend niveau zal brengen.”

Over United Fuel Group

United Fuel Group is de holdingmaatschappij van onder andere Diesel Oil Company en Private Label Oil Company. DOC is een totaalleverancier van brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante artikelen, terwijl POC zich concentreert op de verkoop en distributie van producten binnen het private merken smeermiddelensegment.

DOC en POC werken nauw samen en opereren vanuit dezelfde locatie in de Gelderse plaats Lichtenvoorde, in de Achterhoek. De onderneming heeft een netwerk van 22 tankstations onder de merknamen DOC, Elan en Esso, is eigenaar van een vrachtwagenvloot voor het transport van eigen en derde partij petroleumproducten en heeft een faciliteit in Lichtenvoorde voor opslag en productie van smeermiddelen- en koelvloeistof.

Auteur: Tom van Gurp