Nieuw tankstation in Steenbergen voorlopig van de baan

Het nieuwe tankstation dat CZAV wil bouwen in Steenbergen, komt er voorlopig niet. Dat besliste de Raad van State woensdag. Het geeft daarmee gehoor aan een verzoek van oliemaatschappij Kuwait Petroleum, die bezwaar had geuit tegen de vergunningverlening door het gemeentebestuur. De Raad van State ging met haar besluit in tegen een eerder oordeel van de rechtbank.

CZAV is het bedrijf achter de Agrisneltank-stations. Het wil graag een locatie bouwen aan de Zeelandweg-Oost in Steenbergen, maar stuitte op verzet van Kuwait. De Koeweitse oliemaatschappij heeft zelf een Tango-station elders in de Brabantse plaats en was niet gelukkig met de komst van de extra concurrentie.

Verkeerde beoordeling

Volgens de Raad van State heeft de gemeente een verkeerde beoordelingsprocedure gevolgd bij het besluit om de vergunning te verlenen aan CZAV. Ook het eerdere oordeel van de rechtbank dat de gemeente terecht de vergunning had verleend, werd daarmee naar de prullenmand verwezen.

De rechtbank vond destijds dat geen sprake was van overlap tussen het verzorgingsgebied van de Tango en het toekomstige station van CZAV. De Raad van State was daar echter niet van overtuigd. Bovendien waren beoordelingsfouten gemaakt omtrent de grootte van de stationsoverspanning. Het rechtscollege droeg de gemeente dan ook op een nieuwe procedure te doorlopen, maar dan met inachtneming van de werkelijke grootte van het nieuwe tankstation.

Auteur: Tom van Gurp

Nieuw tankstation in Steenbergen voorlopig van de baan | MobilityEnergy.com

Nieuw tankstation in Steenbergen voorlopig van de baan

Het nieuwe tankstation dat CZAV wil bouwen in Steenbergen, komt er voorlopig niet. Dat besliste de Raad van State woensdag. Het geeft daarmee gehoor aan een verzoek van oliemaatschappij Kuwait Petroleum, die bezwaar had geuit tegen de vergunningverlening door het gemeentebestuur. De Raad van State ging met haar besluit in tegen een eerder oordeel van de rechtbank.

CZAV is het bedrijf achter de Agrisneltank-stations. Het wil graag een locatie bouwen aan de Zeelandweg-Oost in Steenbergen, maar stuitte op verzet van Kuwait. De Koeweitse oliemaatschappij heeft zelf een Tango-station elders in de Brabantse plaats en was niet gelukkig met de komst van de extra concurrentie.

Verkeerde beoordeling

Volgens de Raad van State heeft de gemeente een verkeerde beoordelingsprocedure gevolgd bij het besluit om de vergunning te verlenen aan CZAV. Ook het eerdere oordeel van de rechtbank dat de gemeente terecht de vergunning had verleend, werd daarmee naar de prullenmand verwezen.

De rechtbank vond destijds dat geen sprake was van overlap tussen het verzorgingsgebied van de Tango en het toekomstige station van CZAV. De Raad van State was daar echter niet van overtuigd. Bovendien waren beoordelingsfouten gemaakt omtrent de grootte van de stationsoverspanning. Het rechtscollege droeg de gemeente dan ook op een nieuwe procedure te doorlopen, maar dan met inachtneming van de werkelijke grootte van het nieuwe tankstation.

Auteur: Tom van Gurp