Zonnepanelen geplaatst op Peut-station in Moordrecht

Het Peut-station in Moordrecht heeft sinds enkele weken zonnepanelen op het dak liggen. De elektriciteit die de panelen produceren, wordt gebruikt om het tankstation op een duurzame manier van energie te voorzien. Tevens wil exploitant Erik Lagendijk binnenkort op dezelfde plek starten met een sushi-module.

De zonnepanelen zijn geplaatst over de gehele oppervlakte van het dak (zie foto onder). “Ik ben hiermee gestart, omdat ik zo op een duurzame manier energie kan opwekken”, licht Lagendijk toe. De elektriciteit die niet wordt gebruikt voor het tankstation, wordt teruggegeven aan het stroomnet. De elektriciteit wordt niet gebruikt om te verkopen aan bezitters van een e-auto’s, omdat er geen laadpaal aanwezig is.

Sushi-module

Het station in Moordrecht was in 2014 de eerste die omkleurde naar het nieuwe merk Peut, nadat er jarenlang BP op de luifel stond. Destijds was Pieter van Gennep de uitbater. Inmiddels is de locatie in de Zuid-Hollandse plaats overgenomen door Lagendijk, die nog wel steeds gebruikmaakt van het groenzwarte merk. De ondernemer overweegt om ter plekke te starten met een sushi-module, waarmee hij zich vooral wil richten op de ‘to go’ klant.

Auteur: Tom van Gurp

Zonnepanelen geplaatst op Peut-station in Moordrecht | MobilityEnergy.com

Zonnepanelen geplaatst op Peut-station in Moordrecht

Het Peut-station in Moordrecht heeft sinds enkele weken zonnepanelen op het dak liggen. De elektriciteit die de panelen produceren, wordt gebruikt om het tankstation op een duurzame manier van energie te voorzien. Tevens wil exploitant Erik Lagendijk binnenkort op dezelfde plek starten met een sushi-module.

De zonnepanelen zijn geplaatst over de gehele oppervlakte van het dak (zie foto onder). “Ik ben hiermee gestart, omdat ik zo op een duurzame manier energie kan opwekken”, licht Lagendijk toe. De elektriciteit die niet wordt gebruikt voor het tankstation, wordt teruggegeven aan het stroomnet. De elektriciteit wordt niet gebruikt om te verkopen aan bezitters van een e-auto’s, omdat er geen laadpaal aanwezig is.

Sushi-module

Het station in Moordrecht was in 2014 de eerste die omkleurde naar het nieuwe merk Peut, nadat er jarenlang BP op de luifel stond. Destijds was Pieter van Gennep de uitbater. Inmiddels is de locatie in de Zuid-Hollandse plaats overgenomen door Lagendijk, die nog wel steeds gebruikmaakt van het groenzwarte merk. De ondernemer overweegt om ter plekke te starten met een sushi-module, waarmee hij zich vooral wil richten op de ‘to go’ klant.

Auteur: Tom van Gurp