Finco neemt exploitatie van Oliko-depot in Enschede over

Finco exploiteert met ingang van 2017 het depot van Handelmaatschappij Oliko in Enschede. De terminal in de Overijsselse plaats gaat per 1 januari verder als Finco Terminal Enschede BV en biedt een breed scala van olieproducten aan haar klantenbestand in het oostelijk deel van Nederland. Tegelijkertijd wordt een samenwerking opgestart tussen beide bedrijven op het gebied van inkoop, biobrandstoffen en reductie van CO2-emisssies. Finco kocht recentelijk ook al de groothandelsactiviteiten van Gulf.

De terminal is gelegen aan de Kanaalstraat in Enschede en beschikt over een diversiteit aan bovengrondse en ondergrondse opslagtanks. De totale opslagcapaciteit bedraagt 8.263 kubieke meter. Het depot voldoet volledig aan de PGS29-standaard en is verder uitgerust met drie laadrekken voor het leveren van (weg)brandstoffen via truckbeladingen.

Bezettingsgraad

Het depot blijft eigendom van Oliko, maar de exploitatie wordt overgenomen door Finco. Door deze samenwerking kan de bezettingsgraad van het depot geoptimaliseerd worden. De afgelopen jaren is het vooral ingezet voor eigen gebruik door AVIA Weghorst, het moederbedrijf van Oliko, maar nu gaan ook derden weer doorstromen op het depot. “Op deze manier kunnen beide bedrijven hun klanten nog beter van dienst zijn en gaan we elkaar verder versterken”, aldus Frans Weghorst, algemeen directeur van Oliko.

Die handelsmaatschappij is onderdeel van de AVIA Weghorst-groep, een ruim 85 jaar oude zelfstandige brandstofleverancier. Met 125 tankstations in Noordoost-Nederland is het bedrijf goed vertegenwoordigd in die regio. Het maakt samen met vier andere zelfstandige ondernemingen deel uit van de Coöperatie AVIA Nederland U.A. Samen hebben de vijf bedrijven een netwerk van meer dan 360 tankstations in ons land.

Finco

Finco is actief in de opslag, handel en distributie van olie en oliegerelateerde producten in Noordwest-Europa. Het is opgericht door onder meer Peter Nohlmans, die eerder actief was bij North Sea Group. Eerder dit jaar nam het bedrijf de Gulf-groothandelsactiviteiten over.

Auteur: Tom van Gurp

Finco neemt exploitatie van Oliko-depot in Enschede over | MobilityEnergy.com

Finco neemt exploitatie van Oliko-depot in Enschede over

Finco exploiteert met ingang van 2017 het depot van Handelmaatschappij Oliko in Enschede. De terminal in de Overijsselse plaats gaat per 1 januari verder als Finco Terminal Enschede BV en biedt een breed scala van olieproducten aan haar klantenbestand in het oostelijk deel van Nederland. Tegelijkertijd wordt een samenwerking opgestart tussen beide bedrijven op het gebied van inkoop, biobrandstoffen en reductie van CO2-emisssies. Finco kocht recentelijk ook al de groothandelsactiviteiten van Gulf.

De terminal is gelegen aan de Kanaalstraat in Enschede en beschikt over een diversiteit aan bovengrondse en ondergrondse opslagtanks. De totale opslagcapaciteit bedraagt 8.263 kubieke meter. Het depot voldoet volledig aan de PGS29-standaard en is verder uitgerust met drie laadrekken voor het leveren van (weg)brandstoffen via truckbeladingen.

Bezettingsgraad

Het depot blijft eigendom van Oliko, maar de exploitatie wordt overgenomen door Finco. Door deze samenwerking kan de bezettingsgraad van het depot geoptimaliseerd worden. De afgelopen jaren is het vooral ingezet voor eigen gebruik door AVIA Weghorst, het moederbedrijf van Oliko, maar nu gaan ook derden weer doorstromen op het depot. “Op deze manier kunnen beide bedrijven hun klanten nog beter van dienst zijn en gaan we elkaar verder versterken”, aldus Frans Weghorst, algemeen directeur van Oliko.

Die handelsmaatschappij is onderdeel van de AVIA Weghorst-groep, een ruim 85 jaar oude zelfstandige brandstofleverancier. Met 125 tankstations in Noordoost-Nederland is het bedrijf goed vertegenwoordigd in die regio. Het maakt samen met vier andere zelfstandige ondernemingen deel uit van de Coöperatie AVIA Nederland U.A. Samen hebben de vijf bedrijven een netwerk van meer dan 360 tankstations in ons land.

Finco

Finco is actief in de opslag, handel en distributie van olie en oliegerelateerde producten in Noordwest-Europa. Het is opgericht door onder meer Peter Nohlmans, die eerder actief was bij North Sea Group. Eerder dit jaar nam het bedrijf de Gulf-groothandelsactiviteiten over.

Auteur: Tom van Gurp