Supertank, De Pooter, Hanex en Firezone vergroten netwerk

Firezone, benzinepomp, tankstation

Hanex heeft onlangs de tankstations van BE Ekelschot overgenomen. Het gaat om drie bemande vestigingen in Brabant. Tevens openden Supertank, De Pooter Olie en Firezone locaties in respectievelijk Hoorn, Kortgene en Sevenum, terwijl een ondernemer in Delden besloot onder eigen naam verder te gaan. Bekijk hieronder een overzicht van wijzigingen in het tankstationlandschap van de afgelopen tijd.

De drie locaties van BE Ekelschot liggen in Raamsdonksveer, Kaatsheuvel en Dussen en zijn sinds enige tijd in handen van Hanex van ondernemer Rob van Herpen. Hij had al zeven stations in Noordoost-Brabant, onder de merken Shell, BP en Esso.

De drie overgenomen vestigingen worden uitgebaat onder BE-vlag en zijn alle bemand. “Dat blijft voorlopig zo”, aldus Van Herpen. Ook blijft hetzelfde merk op de luifel staan. Voor het personeel heeft de deal dan ook geen gevolgen. Bij de drie vestigingen zitten in alle gevallen ook een carwash.

De Pooter Olie

De Zeeuwse tankstation-uitbater De Pooter Olie heeft de exploitatie van een vestiging in Kortgene overgenomen van Garage Augustijn. Het gaat hierbij uitsluitend om de exploitatie van het voorterrein. De shop blijft wel geopend, maar wordt niet door De Pooter uitgebaat. Het blijft in handen van het naastgelegen garagebedrijf.

Supertank

Het onbemande merk Supertank opende eerder deze maand zijn achttiende locatie. De nieuwe vestiging ligt in Hoorn aan de Van Aalstweg. Supertank is onderdeel van brandstofleverancier Bol, dat zijn hoofdvestiging in Dronten heeft. De tankstations van het bedrijf liggen in Wezep, Schagen, Ede, Heerenveen, Scheveningen, de provincie Flevoland en dus sinds kort in Hoorn.

OK

Een opvallend initiatief van OK. De brandstofhandelaar uit Staphorst bouwt momenteel een nieuw station in Middelburg, dat energieneutraal moet worden. In september moet de locatie open gaan. Het wordt een onbemande vestiging met onder andere een laadpaal voor elektrische voertuigen. Ook komen er zonnepanelen die de gehele luifel zullen bedekken.

Pitpoint

Aanbieder van alternatieve brandstoffen Pitpoint heeft eerder deze maand twee nieuwe stations geopend. In Aalsmeer werd een cng-punt geopend bij het vernieuwde station van Ger Loogman aan de Aalsmeerderweg. De andere nieuwe vestiging werd gerealiseerd in de Belgische plaats Turnhout.

Firezone

Een vestiging van De Fakkel in Sevenum is eind vorige maand omgebouwd naar een Firezone-locatie. Het betreft een station aan de Horsterweg in de Limburgse plaats. Texaco verwierf eind vorig jaar volledige zeggenschap over Nijol, dat op een handvol locaties het merk De Fakkel voert, en besloot om de Nijmeegse oliemaatschappij te integreren in Salland Olie.

Delden

Autobedrijf de Vossenbrink in Delden besloot zijn tankstation niet langer volgens de Texaco-formule uit te baten, maar te kiezen voor een eigen, blauwgekleurd huismerk. De vestiging ligt aan de Vossenbrinkweg in de Overijsselse plaats en had 34 jaar lang Texaco op de luifel staan.

TinQ

Ook TinQ heeft er een nieuwe vestiging bij gekregen. Het gaat om een locatie aan de Ampèrestraat in Harderwijk. Het nieuwe station is de tweede van de onbemande tankstationformule in de Gelderse plaats. De andere vestiging ligt aan de Verkeersweg.

GP Groot

De Noord-Hollandse brandstofhandelaar GP Groot heeft onlangs zijn tiende Argos-locatie geopend. Het gaat om een onbemande vestiging in Rijswijk op bedrijventerrein Plaspoelpolder. Ook werkt het bedrijf aan de realisatie van een nieuwe vestiging in het Groningse Kolham.

BP

BP werkt momenteel aan de bouw van zijn tankstation aan de A1 bij Muiden. Op deze plek is al een BP gevestigd, maar door verplaatsing van de snelweg kan het station niet op zijn huidige plek blijven staan. Daarom wordt enkele meters zuidelijker een nieuwe locatie gebouwd. Onlangs werd via Instagram aangekondigd dat de vestiging op 22 augustus open gaat. Het nieuwe station krijgt als één van de eerste locaties in Nederland een snelwegcarwash. Tevens wordt de shop flink vergroot.

Q8

Hoewel de Q8-formule in Nederland rap aan het verdwijnen is, breidt het merk in België juist uit. Zo werden onlangs twee vestigingen omgekleurd naar de geelroodblauwe signing. Het gaat om locaties in de Waalse plaatsen Amay en Andelues, waarbij laatstgenoemde wordt uitgebaat volgens de onbemande Q8 Easy-formule.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Supertank, De Pooter, Hanex en Firezone vergroten netwerk | MobilityEnergy.com

Supertank, De Pooter, Hanex en Firezone vergroten netwerk

Firezone, benzinepomp, tankstation

Hanex heeft onlangs de tankstations van BE Ekelschot overgenomen. Het gaat om drie bemande vestigingen in Brabant. Tevens openden Supertank, De Pooter Olie en Firezone locaties in respectievelijk Hoorn, Kortgene en Sevenum, terwijl een ondernemer in Delden besloot onder eigen naam verder te gaan. Bekijk hieronder een overzicht van wijzigingen in het tankstationlandschap van de afgelopen tijd.

De drie locaties van BE Ekelschot liggen in Raamsdonksveer, Kaatsheuvel en Dussen en zijn sinds enige tijd in handen van Hanex van ondernemer Rob van Herpen. Hij had al zeven stations in Noordoost-Brabant, onder de merken Shell, BP en Esso.

De drie overgenomen vestigingen worden uitgebaat onder BE-vlag en zijn alle bemand. “Dat blijft voorlopig zo”, aldus Van Herpen. Ook blijft hetzelfde merk op de luifel staan. Voor het personeel heeft de deal dan ook geen gevolgen. Bij de drie vestigingen zitten in alle gevallen ook een carwash.

De Pooter Olie

De Zeeuwse tankstation-uitbater De Pooter Olie heeft de exploitatie van een vestiging in Kortgene overgenomen van Garage Augustijn. Het gaat hierbij uitsluitend om de exploitatie van het voorterrein. De shop blijft wel geopend, maar wordt niet door De Pooter uitgebaat. Het blijft in handen van het naastgelegen garagebedrijf.

Supertank

Het onbemande merk Supertank opende eerder deze maand zijn achttiende locatie. De nieuwe vestiging ligt in Hoorn aan de Van Aalstweg. Supertank is onderdeel van brandstofleverancier Bol, dat zijn hoofdvestiging in Dronten heeft. De tankstations van het bedrijf liggen in Wezep, Schagen, Ede, Heerenveen, Scheveningen, de provincie Flevoland en dus sinds kort in Hoorn.

OK

Een opvallend initiatief van OK. De brandstofhandelaar uit Staphorst bouwt momenteel een nieuw station in Middelburg, dat energieneutraal moet worden. In september moet de locatie open gaan. Het wordt een onbemande vestiging met onder andere een laadpaal voor elektrische voertuigen. Ook komen er zonnepanelen die de gehele luifel zullen bedekken.

Pitpoint

Aanbieder van alternatieve brandstoffen Pitpoint heeft eerder deze maand twee nieuwe stations geopend. In Aalsmeer werd een cng-punt geopend bij het vernieuwde station van Ger Loogman aan de Aalsmeerderweg. De andere nieuwe vestiging werd gerealiseerd in de Belgische plaats Turnhout.

Firezone

Een vestiging van De Fakkel in Sevenum is eind vorige maand omgebouwd naar een Firezone-locatie. Het betreft een station aan de Horsterweg in de Limburgse plaats. Texaco verwierf eind vorig jaar volledige zeggenschap over Nijol, dat op een handvol locaties het merk De Fakkel voert, en besloot om de Nijmeegse oliemaatschappij te integreren in Salland Olie.

Delden

Autobedrijf de Vossenbrink in Delden besloot zijn tankstation niet langer volgens de Texaco-formule uit te baten, maar te kiezen voor een eigen, blauwgekleurd huismerk. De vestiging ligt aan de Vossenbrinkweg in de Overijsselse plaats en had 34 jaar lang Texaco op de luifel staan.

TinQ

Ook TinQ heeft er een nieuwe vestiging bij gekregen. Het gaat om een locatie aan de Ampèrestraat in Harderwijk. Het nieuwe station is de tweede van de onbemande tankstationformule in de Gelderse plaats. De andere vestiging ligt aan de Verkeersweg.

GP Groot

De Noord-Hollandse brandstofhandelaar GP Groot heeft onlangs zijn tiende Argos-locatie geopend. Het gaat om een onbemande vestiging in Rijswijk op bedrijventerrein Plaspoelpolder. Ook werkt het bedrijf aan de realisatie van een nieuwe vestiging in het Groningse Kolham.

BP

BP werkt momenteel aan de bouw van zijn tankstation aan de A1 bij Muiden. Op deze plek is al een BP gevestigd, maar door verplaatsing van de snelweg kan het station niet op zijn huidige plek blijven staan. Daarom wordt enkele meters zuidelijker een nieuwe locatie gebouwd. Onlangs werd via Instagram aangekondigd dat de vestiging op 22 augustus open gaat. Het nieuwe station krijgt als één van de eerste locaties in Nederland een snelwegcarwash. Tevens wordt de shop flink vergroot.

Q8

Hoewel de Q8-formule in Nederland rap aan het verdwijnen is, breidt het merk in België juist uit. Zo werden onlangs twee vestigingen omgekleurd naar de geelroodblauwe signing. Het gaat om locaties in de Waalse plaatsen Amay en Andelues, waarbij laatstgenoemde wordt uitgebaat volgens de onbemande Q8 Easy-formule.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp