Shell Nederland krijgt nieuwe president-directeur

Marjan van Loon start begin volgend jaar als president-directeur van Shell Nederland. Ze volgt daarmee Dick Benschop op, die de functie vier jaar bekleedde. Benschop vervolgt zijn loopbaan op een andere positie binnen de multinational. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De 49-jarige Van Loon startte 26 jaar geleden haar loopbaan bij het energieconcern als chemisch technoloog. Sindsdien heeft ze diverse posities bekleed. Zo was ze werkzaam op de vestiging in Pernis en werkte ze tien jaar in Australië en Maleisië in verschillende managementposities. In 2007 keerde ze terug naar Nederland om ’global manager lng & gas processing’ te worden.

Shell-ceo Ben van Beurden zegt over Van Loon: “Marjan brengt een schat aan ervaring en expertise mee om deze belangrijke positie in te vullen. Ze is een betrokken en coachend leider, die in competitieve en uitdagende situaties koers weet te houden. Marjan is een bijzonder energieke collega, een uitstekend communicator en bruggenbouwer.”

Investeren

Van Loon zelf: “Ik ben trots en vereerd met deze benoeming. Nederland is een belangrijk land voor Shell. Ons hoofdkantoor staat in Den Haag en we zijn hier één van de grotere werkgevers. Daarnaast investeren we veel in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie. Ik zie er naar uit om in deze rol mijn bijdrage te leveren aan de boeiende uitdagingen in energie, innovatie en techniek, en om onze goede relaties met klanten en partners verder uit te bouwen.”

Marjan’s voorganger Dick Benschop, die vier jaar geleden startte als president-directeur, gaat zich vanaf begin volgend jaar bezighouden met samenwerkingsverbanden van Shell.

Lees ook: Nieuw Shell-concept van start met fors gewijzigd assortiment

Auteur: Tom van Gurp

Shell Nederland krijgt nieuwe president-directeur | MobilityEnergy.com

Shell Nederland krijgt nieuwe president-directeur

Marjan van Loon start begin volgend jaar als president-directeur van Shell Nederland. Ze volgt daarmee Dick Benschop op, die de functie vier jaar bekleedde. Benschop vervolgt zijn loopbaan op een andere positie binnen de multinational. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De 49-jarige Van Loon startte 26 jaar geleden haar loopbaan bij het energieconcern als chemisch technoloog. Sindsdien heeft ze diverse posities bekleed. Zo was ze werkzaam op de vestiging in Pernis en werkte ze tien jaar in Australië en Maleisië in verschillende managementposities. In 2007 keerde ze terug naar Nederland om ’global manager lng & gas processing’ te worden.

Shell-ceo Ben van Beurden zegt over Van Loon: “Marjan brengt een schat aan ervaring en expertise mee om deze belangrijke positie in te vullen. Ze is een betrokken en coachend leider, die in competitieve en uitdagende situaties koers weet te houden. Marjan is een bijzonder energieke collega, een uitstekend communicator en bruggenbouwer.”

Investeren

Van Loon zelf: “Ik ben trots en vereerd met deze benoeming. Nederland is een belangrijk land voor Shell. Ons hoofdkantoor staat in Den Haag en we zijn hier één van de grotere werkgevers. Daarnaast investeren we veel in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie. Ik zie er naar uit om in deze rol mijn bijdrage te leveren aan de boeiende uitdagingen in energie, innovatie en techniek, en om onze goede relaties met klanten en partners verder uit te bouwen.”

Marjan’s voorganger Dick Benschop, die vier jaar geleden startte als president-directeur, gaat zich vanaf begin volgend jaar bezighouden met samenwerkingsverbanden van Shell.

Lees ook: Nieuw Shell-concept van start met fors gewijzigd assortiment

Auteur: Tom van Gurp