Argos en Varo Energy ronden fusie af

Het Nederlandse Argos en het Zwitserse Varo Energy hebben hun fusie afgerond. Dat maken beide oliehandelaren dinsdag bekend. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Varo Energy, al blijft de naam Argos wel bestaan voor diverse activiteiten. Zo houden de tankstations van de groenwitblauwe formule voorlopig dezelfde uitstraling. Tevens is bekendgemaakt dat het fusiebedrijf volledige zeggenschap heeft verworven in het Zwitserse Rhytank, dat zich focust op de distributie en opslag van olieproducten.

Dat Argos ging fuseren met het Varo Energy was al bekend. Eerder dit voorjaar maakten de Rotterdammers het voornemen bekend. Inmiddels zijn de belangrijkste stappen gezet en is de fusie een feit. Eigenaren van het nieuwe bedrijf zijn investeringsmaatschappijen Reggeborgh en Carlyle en grondstoffenhandelaar Vitol.

Werknemers

De huidige directeur van Varo, Roger Brown, komt ook aan het hoofd te staan van het fusiebedrijf. Het heeft na de samensmelting zo’n vijftienhonderd werknemers en een vermoedelijke jaarlijkse doorstroom van 16 miljoen kubieke meter.

Argos heeft een roerige tijd achter de rug met diverse overname- en personele perikelen. Ook besloot de oliehandelaar eerder dit jaar om alleen nog maar voorterreinen te exploiteren en de pompshops en carwash-locaties af te stoten.

Tanqplus

Zo werd een tiental shops van de hand gedaan aan Tanqplus, het bedrijf van tankstation-ondernemer Hans van Tol. Reden voor de focus op voorterreinen is dat Argos ’te weinig kaas heeft gegeten’ van het runnen van een shop, zoals het bedrijf het destijds zelf verwoordde.

Enkele bedrijfsonderdelen van Argos blijven buiten de deal. Het gaat hierbij om de participatie in de lpg-tak Nefco en de divisie Zeebunkering. Tegelijkertijd wordt er een onderdeel toegevoegd aan het fusiebedrijf, namelijk Rhytank. Varo Energy had hier al een vijftig procent deelneming in en heeft onlangs de overige aandelen gekocht, waardoor het Zwitserse bedrijf nu een honderd procent dochteronderneming is geworden.

Lees ook: Fusie tussen Argos en Varo Energy nodig in krimpende markt

Auteur: Tom van Gurp

Argos en Varo Energy ronden fusie af | MobilityEnergy.com

Argos en Varo Energy ronden fusie af

Het Nederlandse Argos en het Zwitserse Varo Energy hebben hun fusie afgerond. Dat maken beide oliehandelaren dinsdag bekend. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Varo Energy, al blijft de naam Argos wel bestaan voor diverse activiteiten. Zo houden de tankstations van de groenwitblauwe formule voorlopig dezelfde uitstraling. Tevens is bekendgemaakt dat het fusiebedrijf volledige zeggenschap heeft verworven in het Zwitserse Rhytank, dat zich focust op de distributie en opslag van olieproducten.

Dat Argos ging fuseren met het Varo Energy was al bekend. Eerder dit voorjaar maakten de Rotterdammers het voornemen bekend. Inmiddels zijn de belangrijkste stappen gezet en is de fusie een feit. Eigenaren van het nieuwe bedrijf zijn investeringsmaatschappijen Reggeborgh en Carlyle en grondstoffenhandelaar Vitol.

Werknemers

De huidige directeur van Varo, Roger Brown, komt ook aan het hoofd te staan van het fusiebedrijf. Het heeft na de samensmelting zo’n vijftienhonderd werknemers en een vermoedelijke jaarlijkse doorstroom van 16 miljoen kubieke meter.

Argos heeft een roerige tijd achter de rug met diverse overname- en personele perikelen. Ook besloot de oliehandelaar eerder dit jaar om alleen nog maar voorterreinen te exploiteren en de pompshops en carwash-locaties af te stoten.

Tanqplus

Zo werd een tiental shops van de hand gedaan aan Tanqplus, het bedrijf van tankstation-ondernemer Hans van Tol. Reden voor de focus op voorterreinen is dat Argos ’te weinig kaas heeft gegeten’ van het runnen van een shop, zoals het bedrijf het destijds zelf verwoordde.

Enkele bedrijfsonderdelen van Argos blijven buiten de deal. Het gaat hierbij om de participatie in de lpg-tak Nefco en de divisie Zeebunkering. Tegelijkertijd wordt er een onderdeel toegevoegd aan het fusiebedrijf, namelijk Rhytank. Varo Energy had hier al een vijftig procent deelneming in en heeft onlangs de overige aandelen gekocht, waardoor het Zwitserse bedrijf nu een honderd procent dochteronderneming is geworden.

Lees ook: Fusie tussen Argos en Varo Energy nodig in krimpende markt

Auteur: Tom van Gurp